Svojevremeno sam ovdje opisivao relativno pozitivna iskustva sa moja cetiri EX filtera na koje jos uvjek nemam zamjerke, osim sto me prilicno smetalo lose izvedeno spajanje cijevi s filterom, gdje se ponekad i kod vec malo jaceg potezanja ili zapinjanja isto s lakocom odvojilo i potapalo pod

Problem je bio posebno izrazen kod EX1200 gdje je crijevo znatno deblje pa ga plasticna matica nije bas kvalitetno primala. Probleme sam izbjegavao upotrebom plasticnih vezica ili metalnih selni, ali mi i dalje nije bilo jasno da je sve zajedno tako lose izvedeno......
......dok prava istina glasi; spajanje je zapravo izvedeno kako treba, a druga stvar je sto se od konjine ( mene ) ocekivalo da malo razmisim glavom i bolje pogledam taj komad plastike

Da ne duljim ( sve mi je neugodno ) jer ovo pisem u nadi da postoji jos koji luzer poput mene pa da mu olaksam - prvo se plasticna matica na spojnom elementu zasarafi skroz do kraja ( zato i postoji navoj sve do vrha ), onda nabije crijevo, te se taj vijak odsarafi sve dok ne primi crijevo do kraja i to jako

A ne prvo nabiti crijevo pa sarafiti maticu i cuditi se zasto prilikom sarafljenja crijevo pokusava iskociti

Uglavnom - sve mi bilo neugodno kad sam danas gledao kako puna i prilicno teska Tetra EX1200 bezbrizno visi na gumenom crijevu bez da se ovo iscupalo milimetar