Srpanj 19, 2025, 15:01:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: bolest diskusa  (Posjeta: 1045 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dado12345

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
bolest diskusa
« u: Ožujak 17, 2007, 18:46:00 poslijepodne »
Imam dva diskuda slike su u predhodnom postu,izvrcu se idu na povrsinu po zrak,odjednom su naglo skroz potamnili,nejedu,imaju sluzav dugacak izmet,sta da radim jel se to moze izljeciti ili da se pomirim sa ribama,bogte dao sam 400 kn za ribe !Pomozir molim vas !Kod mene su vec 5 dana i od prvog dana nestima!
Dado

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
bolest diskusa
« Odgovori #1 u: Ožujak 17, 2007, 19:24:00 poslijepodne »
pogledaj tretman s medazolom i napravi ga.
Split / Hrvatska

Offline Deoo

• Punopravni član
  • **
bolest diskusa
« Odgovori #2 u: Ožujak 17, 2007, 19:52:00 poslijepodne »
Moji su bili legli na dno, crni i bez znakova zivota lezali!!!

hitna izmjena 30-40% vode i hitno po Aquafuran !!!!

samo je jedan nazalost ...., ostali svi kao novi !!!

Sretno !!!

Offline dado12345

• Punopravni član
  • **
bolest diskusa
« Odgovori #3 u: Ožujak 17, 2007, 20:48:00 poslijepodne »
Evo nabavio sam medazol u infuziji ,kako to dozirati,ako mi netko moze reci,akvarij mi je od 110 l!Jel trebam drugi filter ili ,imam tetra ex 700,sa svim unutra sto inace ide!!!!
Dado

Offline dado12345

• Punopravni član
  • **
bolest diskusa
« Odgovori #4 u: Ožujak 17, 2007, 21:56:00 poslijepodne »
Jedan je otegnio papke ostao je samo jedan,jel bi i taj mogao otegniti ako je sam zbog stresa ili?Cini mi se koliko,toliko ok,samo cini mi se kad pliva kao da nevidi,zabija se u staklo,panjeve itd,hm,mislim da cu preci na oskare!
Dado

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
bolest diskusa
« Odgovori #5 u: Ožujak 18, 2007, 09:09:00 prijepodne »
A što bi ti sad htjeo da ti se čudotvorno kaže kad nisi napravio na vrijeme što si trebao a mogao si jer ti je bilo rečeno. Ti vidim ne znaš o toj ribi dovoljno da možeš sam donositi ispravne zaključke a moj savjet nisi poslušao

Pročitaj još jednom dobro što sam ti napisao u prethodnom postu.

Može se tu još toga jako puno napisati ali otom potom. Medazol u tabletama (250mg tableta) idi kupit u ljekarnu i doziraj 750mg / 100l vode. Temp. 34c minimalno

akvafuran ne bih koristio

095/907 83 76  [email protected]

Offline Deoo

• Punopravni član
  • **
bolest diskusa
« Odgovori #6 u: Ožujak 18, 2007, 12:24:00 poslijepodne »
Ja sam svoje iskustvo podijelio, a podijelio sam ga jer je imalo ucinka, a kao sto sam rekao, vec su bili crni ko ugljeni i bez znakova zivota lezali na dnu, a to sigurno nije od soka, nego se je nest katastrofalno dogodilo u vodi,a prvi korak je izmjena vode. Vec nakon toga su se u roku pola sata poceli dizati iz mrtvih.

A od tog soka im je pao imunitet i oboljeli su. Lijecio sam ih svime sto mi je receno i nista nije pomoglo do Aquafurana, pa reko, idem podijelit sa covjekom !!!

Dado, zao mi je tog jednog (ja svojeg jednog nisam imao srca izvadit i bacit)      !!!