Kolovoz 11, 2025, 23:58:34 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Biospheres za filter  (Posjeta: 803 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline anita_zg

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Biospheres za filter
« u: Ožujak 23, 2007, 18:00:00 poslijepodne »

Dobar dan svima.

Nova sam u ovome svijetu (foruma).

Naime, neki dan sam bila u jednom zoo shopu i prodavac mi je uvalio biospheres za vanjski filter. To je za nakupljanje kolonija korisnih bakterija. Zanima me da li je to dobro kao što mi je prodavac rekao ili sam samo nasjela prodavacu. Naime, toga ima jako puno i totalno je nespretno drzati u filteru jer se nemoze lijepo posložiti.

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Biospheres za filter
« Odgovori #1 u: Ožujak 24, 2007, 16:31:00 poslijepodne »
Ja ih imam u svom ex700 i sve 5+. Koji filter imaš?

Offline anita_zg

• Novi član
  • *
Biospheres za filter
« Odgovori #2 u: Ožujak 24, 2007, 18:27:00 poslijepodne »

Imam rabljeni ex eheim 22 nešto.MIslim da je onaj najmanji jer imam akvarij od 65l. Jesu ti se ti biospheres ljepo posložili po filteru? Meni zauzimaju stvarno puno mjesta, ako ih ocu stvaiti više, gubim prostor.

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Biospheres za filter
« Odgovori #3 u: Ožujak 24, 2007, 21:12:00 poslijepodne »

Tetrin ex ti ima, barem ovaj moj, 4 košarice.U svaku poslažeš filter materijal po želji i onda košaricu na košaricu. Meni kuglice zauzimaju jednu košaricu, odnosno 1/4 filtera koji ima zapreminu nekih 5 ili 6L. S ovim tvojim nemam iskustva. Možda da se javi netko od kolega tko ga ima. Inaće kao filter matrijalč su dobre, jer ne zadržavaju puno prljavštine na sebi, a imaju veliku površinu za naseljavnje dobrih bakterija (barem ove moje).

Nisam ni skužio da si nova. Dobro nam došla anita_zg.

Ajde ekipo, dama je u nevolji, pomagajte!

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Biospheres za filter
« Odgovori #4 u: Ožujak 24, 2007, 22:27:00 poslijepodne »

Citat: anita_zg

Imam rabljeni ex eheim 22 nešto.MIslim da je onaj najmanji jer imam akvarij od 65l. Jesu ti se ti biospheres ljepo posložili po filteru? Meni zauzimaju stvarno puno mjesta, ako ih ocu stvaiti više, gubim prostor.

Vjerojatno naj Classic ? Pa poanta price i je cim vise filtracionog materijala u samom filteru. Isto tako mi nije jasno sto mislis pod lijepo posloziti po filteru ?

Offline anita_zg

• Novi član
  • *
Biospheres za filter
« Odgovori #5 u: Ožujak 25, 2007, 17:21:00 poslijepodne »

Pardon, naj classic¸- najmanji classic. Što znači lijepo posložiti......pa nemogu ih onako posložiti da ih lijepo stane više da bolje izgleda, mogu ih samo neuredno pobacati jer mi je zapremina filtera ja mislim 1,5l il tak nekaj. Eto, j....ga. Imam punu kutiju toga, a iskkoristila sam ih 5 od 60. Vidjela sam da jos netko ovdje ima slican problem, pa prodaje ostatak.

ah....