1. akvarij kupi gotov ili odi staklaru pa pokušaj dogovoriti neku cijenuoko 1500 kn, ili ja preporučujem da čak dogovoriš sa staklarom da ti ga ugradi na jedan zid, možda čak zazida postolje, jer to je ipak 450 litara, što sa staklom i kamenjem ima oko 500 kg. Ako dobro smisliš, moglo bi super izgledati. Mislim da bi te to trebalo koštati oko 1500 kn.
Također ako ti se sviđa ova ideja sa zidanjem, mogao bi proći jeftinije, jer ti zadnja i donja stranica akvarija ne moraju biti od tako debelog stakla, jer će biti čvrsto fiksirane na podlogu. Također možeš si od raznih materijala zadnju stijenu izvesti fenomenalno, možda čak i bez zadnjeg stakla.
2. Imaš super riješenja na ovom forumu pod uradi sam, po meni najbolje riješenje su neonskelampe T5iz mercatonea po 50 kn. Kompletne su, nemoraš ništa sastavljati, samo postaviti. To je najjeftinije, ali solidno riješenje.
3. Preporučam vanjski filter Tetratec EX 1200, cijena oko 700 kn, znam da ga imaju u pet shopu u heinzelovoj, a za druge trgovine nisam siguran. Mislim da će ti za ovako veliki akvarij biti dovoljna.
4.Ovisi kakve biljke budeš imao, ali za većinu ne trebaš ništa. Na početku će slabije rasti, ali kad ti se podloga ( šljunak ) ispuni raspadajućim tvarima trebalo bi im biti super, normalno uz dobru rasvjetu.
5. Protiv algi, ali ujedno i za smanjenje tvrdoće preporučam zeolit. 0,5 kg košta 25 kn, i dosta ti je za tvoj akvarij. Eventualno 1 kg
Gupiji će živjeti bilo gdje, to su barem moja iskustva s njima. Eventualno ako im bude prehladno biti će im slabije boje.
Po mojim procjenama mogao bi proćioko 2000-2500 kn, sa super akvarijem