Srpanj 28, 2025, 23:50:37 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: novi poklopac  (Posjeta: 1109 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wuga

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
novi poklopac
« u: Ožujak 24, 2007, 17:29:00 poslijepodne »
Pozdrav!

Radim poklopac, tj već je pri kraju! Zanima me dal su rupe na njemu potrebne za odzraku!?? Ako da zašto, ako ne opet zašto!??

Zanima me i ako stavim staklo između poklopca i vode dal onda trebam rupe na poklopcu!

Trnovec/Varaždin/Hrvatska
ribe su zakon!!

http://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=23795&PN=1

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
novi poklopac
« Odgovori #1 u: Ožujak 24, 2007, 21:14:00 poslijepodne »
Rupe da i ne, puno je razloga za i protiv, ali staklo ja nebi stavljo nikako- spriječit ćeš izmjenu plinova između vod i zraka.

Offline Shogi

• Punopravni član
    • http://www.wodilica.tk
novi poklopac
« Odgovori #2 u: Ožujak 24, 2007, 21:54:00 poslijepodne »
ali staklo ja nebi stavljo nikako- spriječit ćeš izmjenu plinova između vod i zraka.
to je napisao Goran-2711
a ja bi dodao da bi spriječilo da biljke dobije neka korisna zračenja koja proizvode lampe

Nevolim, kad mi gaće uðu, gdje već uðu i da vodim brigu tuðu

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
novi poklopac
« Odgovori #3 u: Ožujak 25, 2007, 12:47:00 poslijepodne »
Ja bih stavio rupe, na straznju stranu jer se tamo ne vide, a sa njima je kondenzacija na unutrasnjoj strani poklopca je manja (a to je dobro jer onda imas manje kamenca na lampama, pa ih rjedje cistis).
Iako, u jednom tanku nemam rupa i nema nekog prevelikog posla oko lampi, niti problema sa kondenzacijom..jedino mi se znalo dogoditi da kondenzaciju izlijem na prigusnice koje su sa straznje strane, no malo bolja izoliacija je i to rjesila.

Imao sam neko vrijeme staklo izmedju izmedju poklopca i povrsine vode i nije mi bas sjelo. Na staklu se skupljao kamenac pa bi prigusio svjetlo, a ventiliranje nad povrsinom vode je bilo minimalno pa se ispod stakla skupljao nekakvi cudan miris (moguce od DIY CO2).

DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
novi poklopac
« Odgovori #4 u: Ožujak 25, 2007, 15:28:00 poslijepodne »
Sa rupama ce vise vode isparavati pa ces u ljetnim mjesecima morati cesce nadolijevati vodu.
Kamenac na lampama nema nikakve veze sa kondenzacijom! Voda koja ispari ne sadrzi apsolutno nikakve spojeve (destilirana je). Kamenac na lampama najcesce nastaje ako imas zracnu pumpu pa mjehurici lagano spricaju po poklopcu i lampama ili kada si sam zaspricas lampe dok odrzavas akvarij

I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org