hvala svim "noćnim pticama" na komentarima

nažalost, mislim da sam to već negdje prije spomenuo, tlocrt stana mi nije dozvoljavao širi akvarij

.
drugi faktor koji je, po mome, presudan za biranje boja pozadine i podloge je
velika blizina balkonskih vrata i prozora, a balkon gleda ne jug, akvarij na zapad.
tokom većeg dijela dana moram imati spuštene venecijanere na prozorima, jer sunce doslovno lupa u akvarij. mišljenja sam da tamnije boje smanjuju refleksiju
svjetla, pa sa njima budem smanjio blještavilo.
možda griješim?

inaće, subjektivno predpostavljam da biotop afričkih voda u kojima borave leleupiji ili ine vrste brevisa, neo... i lamprologusa... se sastoji od oblog kamenja prekrivenog algama i talogom, te da je samo dno originalno boje okolnog stijenja, no teško je vidljio zbog "mulja".
predpostavljam da sam mogao eventualno raditi parcijalno stijenu i kombinirati ju sa crnom tapetom da se dobije tih par centimetara na dubini, ali akv je prije imao isto pozadinu i na zadnjoj strani akvarija je ostala masa silikona koji ju je držao, a ja sam bio ljen za skidanje silikona, da bi crna tapeta došla do izražaja.

a što se tiće "krika napaćenog naroda"

...
mislim da ću još dugo tražiti nepronađene likove, oblike životinja, svemirce i njihove roditelje

na pozadini.
što se tiće granulacije podloge, mislim da će proći jer sam negdje proćitao da tzv.
tang. ciklidi školjkaši mogu koristiti i pećinice ukoliko nema praznih školjaka ili puževih kućica.
najvjerojatnije budem probao naseliti sa brevisima ili leleupijima, ovisi o cijenama riba i njihovoj nabavljivosti.
zanima me samo što staviti unutra ukoliko se odlućim na malawi?
da li mogu biti unutra pseudotropheusi... saulosi ili neki ini... i koji broj?
takođe me zanima koliko bih mogao držati brevisa ili leleupija u tom akvu, ukoliko
bude tanganyka?
hvala na trudu