Kolovoz 09, 2025, 10:08:34 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Akvarij 60 l hladnovodni  (Posjeta: 3722 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LeeMoon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« u: Veljača 20, 2007, 14:47:00 poslijepodne »
Par totalno pocetnickih pitanja...
Seka slaze akvarij za dve zlatne ribice, pa mislim da je negdje oko 60 l, stavila je nutra mangrov panjic, kamen i dve umjetne biljke...naravno filter i pumpu za zrak...
Zanima nas kolko dugo se takav akvarij mora ciklirati prije nego sta stavimo nutra ribe i sta je potrebno raditi dok traje taj proces? ubacivati hranu?
I koju kemikaliju je potrebno dodati ? aquasafe?
eto ljudi puno hvala

e da i kolka mora biti temperatura vode zapravo ?

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #1 u: Veljača 20, 2007, 14:57:00 poslijepodne »

nek pokuša stavit i pravo bilje(valisneriu, egeriu densu, rogolist, cladophoru)

akvarij bi se trebap ciklirati nekih 2 tjedna, i svakih nekoliko dana bi trebalo ubacit nekoliko mrvica hrane, jer i bakterije moraju nešto jesti!!!

kemikalije... pa aqua safe je za pripremu vode i to jedosta. ne treba ništa drugo!! eventualno neki vitamini za ribice, i ako če bit pravo bilje, onda neko tekuče gnojivo, ali to nije obavezno.

temp vode, pa najbolje je da je negdje 17-21, a može i manje, više bolje ne, jer se ribama ubrzava metabolizam, pa brže ugibaju!

toliko od mene, javit če se i ljudi koji imaju više iskustva sa zlatnima...

Offline LeeMoon

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #2 u: Veljača 20, 2007, 15:34:00 poslijepodne »
hvala puno na brzom odgovoru, samo daj joj dokazem za cikliranje jel je odmah htjela staviti ribe unutra...

dal je aquasafe komercijalna kemikalija i ima je po nasim pet shopovima ili je nesto po sto moram ici u austriju ?

Offline kokolo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #3 u: Veljača 20, 2007, 15:41:00 poslijepodne »
Aquasafea ima po našim zoo shopovima... Ne moraš ići u Austriju po to.  

Neki dan mi se učinilo da sam vidio Aquasafe baš za akvarije u kojima obitavaju zlatne ribe, a evo malo sam pogledao i ovako ti izgleda pakiranje.
Josip...::...Split

Why are you wearing that stupid man suit?

Offline kosuta

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #4 u: Veljača 20, 2007, 19:31:00 poslijepodne »

neznam hočeš li nači taj aqua safe za zlatne ribe ovdje u hrv., dobar če bit i onaj obični, ne brini!!!

aqua safe ti ima u svakom zoo shopu, a ako ne nađeš aqua safe, uzmi od sere aquatan, to je isto sredstvo za pripremu vode za akvarije. zaboravio sam ti napisati da bi bilo dobro uzet i nitrivec ili cycle, da ubrzaš cikliranje. to su ti sredstva koja sadrže pozitivne bakterije, i ubrzavaju cikliranje!!

pozdrav!!

Offline bobialf

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #5 u: Veljača 20, 2007, 20:44:00 poslijepodne »
za zlatne ribe nije nuzno cikliranje

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #6 u: Veljača 20, 2007, 21:02:00 poslijepodne »

Cikliranje je bitno zbok akvarija i odrzavanja njegovog ali sta se tice hladnovodnih njih je stvarno teze ubit nego odrzat na zivotu tako da se netrebas nista brinut i kupovat neke teske kemikalije samo aquasafe i to je to ili cak ostavis samo da odstoji voda jedan dan

Probaj negovorit seku da kupi jos i grijac pa onda moze imat puno vise riba kojim ce biti 60 litara dovoljno velik i koje ce biti u jemu puno sretnije od zlatnih
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline kosuta

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #7 u: Veljača 20, 2007, 21:30:00 poslijepodne »

Citat: ivborosa
Probaj negovorit seku da kupi jos i grijac pa onda moze imat puno vise riba kojim ce biti 60 litara dovoljno velik i koje ce biti u jemu puno sretnije od zlatnih

slažem se!!!

Offline LeeMoon

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #8 u: Veljača 20, 2007, 21:57:00 poslijepodne »
da znam, ali ako bude grijala vodu onda nemogu stavit zlatne ribice...sta cu onda sa njima
prvenstveno smo njima htjeli osigurat smjestaj, dobila je dvije na poklon u akvariju 15x10x10 cm, ma katastrofa

Offline LeeMoon

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #9 u: Veljača 20, 2007, 21:58:00 poslijepodne »
e da kupio sam aqua safe bas taj za zlatne ribe u pet centru

Offline ivborosa

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #10 u: Veljača 20, 2007, 22:00:00 poslijepodne »

Ah onda ok ja sam mislio da slaze novi akvarij......

Zlatne ribice jako vole vrtno jezerce pa ti onda opet ostane akvarij u koji mozes staviti toplovodne ribe

Offline ivborosa

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #11 u: Veljača 20, 2007, 22:02:00 poslijepodne »
Ma taj aqua safe kupi i obicni onaj najjeftiniji oni su svi isti i sluze svrsi no ja tako i tako ostavim vodu jedan dan

Offline kokolo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #12 u: Veljača 20, 2007, 23:52:00 poslijepodne »

Citat: akosuta1

neznam hočeš li nači taj aqua safe za zlatne ribe ovdje u hrv., dobar če bit i onaj obični, ne brini!!!

Što ga ne bi bilo? Pa jesam rekao da sam ga vidio?  

Inače cijena je ista (ako je moje oko bilo ipak tako dovoljno precizno na daljinu).

U svakom slučaju dok ne narastu možeš im lijepo početi pripremati vrtno jezerce, ako imaš koad zemlje ili slično.  

Inače znam da svi ovdje sugeriraju da se zlatne ribice daju nekom u vrtna jezerca ili slično, ali ako su ribe hranjene i voljene i sa relativno dovoljno prostora, ne vidim ništa loše niti da budu u akvariju... Bolje i to nego da su ostale u pet shopu u akvariju 20x20x20...  
Josip...::...Split

Why are you wearing that stupid man suit?

Offline zlatkica

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #13 u: Veljača 21, 2007, 00:33:00 prijepodne »

Citat: kokolo

Inaèe znam da svi ovdje sugeriraju da se zlatne ribice daju nekom u vrtna jezerca ili slièno, ali ako su ribe hranjene i voljene i sa relativno dovoljno prostora, ne vidim ništa loše niti da budu u akvariju... Bolje i to nego da su ostale u pet shopu u akvariju 20x20x20...  

Slažem se...ima nas koji ih imaju u aqvačima,jako vole i trude im se omogučiti sve najbolje,i vjerujem da im kod nas ništa ne fali...bolje da su kod nas nego da završe u nekoj kugli...
Samo...kao što Akosuta kaže...probaj staviti pravo bilje...itekako im je potrebno...isto kao i ,vjerujem, cikliranje i sve ostalo što treba i toplovodnim ribicama...i uz malo truda,dobre volje i ljubavi i hladnovodni aq može biti jednako lijep,sa jednako sretnim i zadovoljnim stanovnicima kao i toplovodni...ja baš ne vjerujem da ih je teže ubit nego održat na životu...a i da je tako zaslužuju bolji tretman od toga...dakle samo naprijed...
I,Kokolo, hvala na informaciji za aquasafe...to nisam znala da ima...

Offline LeeMoon

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #14 u: Veljača 21, 2007, 08:10:00 prijepodne »
da, neka budu do ljeta u akvariju, a sto se tice vrtnog jezerceta bas smo o tome sinoc raspravljali...imamo zemlju, imamo vodenu pumpu s kojom mozemo dofurat vodu do jezerceta, imamo volju, pa mozda stvar i realiziramo...
sad me zanima:
dal mogu u jezercetu za zlatnima biti i neke nase vrste ? crvenperka recimo, ona je krasna riba, riba povrsine, bila bi svakako zanimljiva...potom zlatni karas, mozda mali sarancek, ljuskas...
kolko bi takvo jezerce trebalo biti veliko i duboko ? znam da cim vece tim bolje ali me neka optimalna velicina zanima...

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #15 u: Veljača 21, 2007, 08:55:00 prijepodne »

Citat: LeeMoon

aquasafe nije za zlatne ribe nego za pripremu vode za zamjenu u akvariju, ubija teške metale i pogodan je za sve vrste ribica, samo napomena ne sipaš ga direktno u akvarij nego u neku kantu u koju ćeš usuti vodu te tako ostaviti 24 h.....
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline LeeMoon

• Punopravni član
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #16 u: Veljača 21, 2007, 10:00:00 prijepodne »

Citat: franco9200

Citat: LeeMoon

aquasafe nije za zlatne ribe nego za pripremu vode za zamjenu u akvariju, ubija teške metale i pogodan je za sve vrste ribica, samo napomena ne sipaš ga direktno u akvarij nego u neku kantu u koju æeš usuti vodu te tako ostaviti 24 h.....

pocetnik u akvaristici ne znaci biti i mutavac

ako bas hoces da budemo precizni...aquasafe je preparat za pripremu akvarijske vode koji ubija klor i teške metale, ima ga vise vrsta, isto tako i za pripremu vode u kojoj mislim drzati zlatne ribice, na sto sam i mislio u predhodnom postu, za ostalo je dovoljno procitati uputstva za upotrebu...

nemoj kaj zamerit...

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Akvarij 60 l hladnovodni
« Odgovori #17 u: Veljača 24, 2007, 13:27:00 poslijepodne »
ak me moje oci ne varaju ovdje pise aquaSafe for goldfishfraco malo si pretjerao...
pegaC
Prelog