da postali su popularni ,mogo bi reći par rijeći o psima,prvo ću nešto objasniti što se tiće pasa,kada se čovjek odlući za psa mora znati šta hoće,jer nije svaki pas jeftin,i nije svaki pas za svakog.moraa se gledati koliko imate -prvenstveno vremena,financija ,mjesta i na kraju najvažnije ljubavi.mnogi nabave psa radi hira zato jer je to danas in,povlaće ga sa sobom svuda ,da svi vide kolko ga voli ,dođe doma i šutne ga nogom.ja sam dugo godina imao ovčare i znam te pse u dušu,sad sam se odlućio za bernske pse,ićiću na izložbe i ko zna danas sutra,preporući bi svima kad kupuju pse da ikljućivo to rade u provjerenim uzgajivaćnicama zbog mnogir razloga ,da ih sad ne nabrajam da, psi su tada trostuko skuplji ali ako je uzgajivaćnica provjerena i garantira kvalitetu-što znači da ćete dobiti zdravo ,pregledano i ćistokrvno štene.bar je to eni bitno.ako mislite imati kvalitetnog psa--mada ja sve pse volim--morate paziti na prehranu,da vam odma kažem ,mene moja dva anđela ,svakih 10 dana koštaju minimalno 280 kula ,to su sada štenci od 10 tjedana i jedu 310 grama svaki dnevno--hranim ih sa - HILLSOM-sad možete raćunati koliko će koštati kad budu godinu dana.pored te hrane jedu ,grkljane,žgance,žećetinu sirovu itd.To vam govorim jer sam ćuo mmnoge priće ,kako neki pero hrani svog psa sa hranom--neću je spominjati ali košta 80 kuna vreča i njegov pas izgleda isto ko moj --možes misliti--ali neka se tješi.svako ko se rarumije malo u pse razumije što govorim.ako želite da vaš pas živi sretno i zdravo,prvenstveno puno ljubavi,pa hrana i onda sve drugo,nikad nebi nabavio psa samo zato jer je to sad popularna vrsta ,mogu ga nabaviti jedino da ćuvam njegove genetske vrijednosti,i oćuvanje vrste kao takve.moji psi imaju takav tretmani jer sam dosta ulužio ..financija --u njih,nije mi žao ni eura,i kaj je najbolje mislim sljedeće godine nabaviti još jednu curu.evo dosta sam davio ,poanta svega je ako nabavljate psa onda nekato bude iz ljubavi prema toj vrsti, a ne zato jer ga ima pero pa ću i ja.ako hoćete kvalitetu to ćete i platiti,ako imate veće afinitete,-želju za izložbama itd,onda morate psa njegovati ,dobro hraniti i odgajati.