Kolovoz 21, 2025, 15:01:22 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Rentabilnost  (Posjeta: 1835 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lolek

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
Rentabilnost
« u: Veljača 13, 2007, 11:33:00 prijepodne »

Kolika je rentabilnost dati izraditi aq. standardnih dimenzija (60,120,180,240 l), pa gdje je filter, poklopac, rasvjeta itd. ?
pozdrav iz Laduča

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Rentabilnost
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2007, 11:44:00 prijepodne »
Molimo ne koristiti sva velika štampana slova u naslovu.  

.. cijena ovisi o debljini stakla koje češ uzeti, zatim o tome koliko će majstor za sastavljenje istoga uzeti.

Savijet: akvarij dati ljepiti samo provjerenim majstorima. 200 l vode po sobi nije malo :)
..Uglavnom ja kad nešto novo slažem idem na opciju da što više toga ja sam napravim, jer uvijek tamo gdje nađem mjesto ima i svoje jednistvene dimenzije :). Ukliko nemaš smisla za tako nešto... onda je bolje da se ne upuštaš u tako nešto, nego da nađeš neku primjerenu cijenu gotovim proizvodima.Edited by: skorpac
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Lolek

• Novi član
  • *
Rentabilnost
« Odgovori #2 u: Veljača 13, 2007, 11:58:00 prijepodne »
Nisam imao na umu sam izrađivat, nego me interesira radi određenih dimenzija tj. gdje bih ga želio strpati
pozdrav iz Laduča

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
Rentabilnost
« Odgovori #3 u: Veljača 13, 2007, 12:10:00 poslijepodne »
Ne kužim kaj tebe pati?  
Pa ako imaš prostor gdje bi ga želio staviti, izmjeriš taj prostor i na temelju tih dimenzija daš sljepiti akvarij.. I ujedno me buni tvoj navod, standardnih dimenzija....    koje su to standardne dimenzije?  ...

... možda ovo nekome zvući bedasto, ali ja ne priznajem standarizaciju vličine akvarija i terarija.... postoje minimumi što treba odgovarati za pojedinu vrstu životinjske ili biljne vrste. Možda griješim.... ali ovo je moje mišljenje  

.. daj pliese malo detaljnije opiši što ti je na pameti pa da ti uistinu možemo dati neki konkretan odgovor.Edited by: skorpac
Tu mi se možete javiti

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
Rentabilnost
« Odgovori #4 u: Veljača 13, 2007, 12:21:00 poslijepodne »

Citat: skorpac
... možda ovo nekome zvuæi bedasto, ali ja ne priznajem standarizaciju vlièine akvarija i terarija.... postoje minimumi što treba odgovarati za pojedinu vrstu životinjske ili biljne vrste. Možda griješim.... ali ovo je moje mišljenje  

Da, bas to, prilagodis si tank/terarij mjestu di ce stajati i bicima koja ce unutra doci. Jedino treba unaprijed razmisljati ako misli staviti poklopac neke renomirane marke...oni su radjeni po standardnim dimenzijama akvarija pa da ne fula. Evo tablice:

DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline yeljo

• Punopravni član
Rentabilnost
« Odgovori #5 u: Veljača 13, 2007, 16:27:00 poslijepodne »
zbilja nejasno...
kakva rentabilnost?
u novcu, potrošnji struje, novaca, svoga rada...?
ja, subjektivno, ne raćunam nikakvu rentabilnost pri diy, vjerujem i radim da ukuliko
trenutno postoje ogranićavajući faktori, najčešće fin. prirode, vrtim ono u projektu što mogu pokriti i kasnije nadograditi...
a svoj rad i vrijeme ne želim vrednovati materijalno, jer si uvijek radim iz gušta, a jedino što me tjera da ne preguštam u tome je da akv što prije propliva, no ne nauštrb kvalitete...

pozdrav iz Bjelovara

Offline veljo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rab
Rentabilnost
« Odgovori #6 u: Veljača 13, 2007, 19:04:00 poslijepodne »
Ako čovjek pita dal se više isplati  slagati akvarij posebno, naravno da se isplati. Složit ćeš ga sa boljom rasvjetom vjerovatno i filtracijom, koju najčešće ovako i onako moraš mjenjati ako oćeš držati neke zahtijevnije biljne i životinjske vrste. Standardne mijere su uvijek jeftinije od posebnih želja.

Offline Lolek

• Novi član
  • *
Rentabilnost
« Odgovori #7 u: Veljača 13, 2007, 21:55:00 poslijepodne »

Ispričavam se ljudi krivo sam postavio pitanje

Pročačkao sam malo po forumu pa sam došao do informacija koje me zanimaju

Hvala
pozdrav iz Laduča

Offline Kassad

• Punopravni član
Rentabilnost
« Odgovori #8 u: Veljača 19, 2007, 11:06:00 prijepodne »
Po meni se uvjek isplati DYI ako znas kako i sto radis...

primjer: standardni poklopac s lampama 100x40 cm nije ispod 700-800KN.
kad ga sam radis ne kosta te vise od 200 KN. Naravno ovisi o tebi koliko ce dobro to nesto izgledati...

Trenutno radim samogradnju vanjskog filtera s cca 1000L/h. Takva ljepotica u shopu te nece kostati ispod 1000KN. U samogradnji cu najvise platiti pumpu koja ce to tjerati, te punila za filter. Sve ostalo je prakticki djabe, a filter me nece kostati preko 300 KN...

Naravno opet napominjem kod DYIa presudni faktor kvalitete si TI i tehnologija /tehnika kojom nesto napravis...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Rentabilnost
« Odgovori #9 u: Veljača 19, 2007, 11:21:00 prijepodne »

Zaboraviste reći da je koj DYIa najvažnije imati spretne prstiće, mnogo znanja, nešto alata i puuuno sreće da sve ispadne dobro...

Što da rade oni koji su se, nesretni, rodili s jako dominantnim genom za nespretnost, već da štede, pljačkaju starce i ostalu obiteljsku ekipu, i kupuju gotovo....

Offline Kassad

• Punopravni član
Rentabilnost
« Odgovori #10 u: Veljača 19, 2007, 15:48:00 poslijepodne »
...ja to onda zovem losa karma...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
Rentabilnost
« Odgovori #11 u: Veljača 19, 2007, 16:22:00 poslijepodne »

Citat: babyboom

Zaboraviste reći da je koj DYIa najvažnije imati spretne prstiće, mnogo znanja, nešto alata i puuuno sreće da sve ispadne dobro...

Što da rade oni koji su se, nesretni, rodili s jako dominantnim genom za nespretnost, već da štede, pljačkaju starce i ostalu obiteljsku ekipu, i kupuju gotovo....

Pa zato postoje prijatelji i obitelj.  
Tu mi se možete javiti