Srpanj 23, 2025, 10:23:52 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: umjetno bilje u mom akvariju  (Posjeta: 5620 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cichlid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
umjetno bilje u mom akvariju
« u: Lipanj 06, 2004, 19:38:00 poslijepodne »

bok svima.prije sam držao pravo bilje u tanku,i mogu vam reai da nisam bijo jako zadovoljan.truli.ciklidi ga stalno iskapaju,kad se primi alga na njega više niko nezna dali je pravo ili umjetno a novaca i novcaa sam dao za bilje.sad imam umjetno znam da to neki ne podržavaju i da im to nije to ali meni dobro izgleda ,prekrijo sam sa njim sve pumpe i grijaa u tanku.ne truli ,ovi ga ne diraju i dobra je imitacija--bar meni--.evo i slike.

Edited by: Ars

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2004, 20:19:00 poslijepodne »

pa ne znam.. ovo dole se vidi da je plastika..

p.s. slika ti je bila previše desno - širila je prozor, pa sam ti je u novi red stavija.. Edited by: Ars

Offline Psyco

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 06, 2004, 20:29:00 poslijepodne »
Tko voli, nek izvoli !
Nisam ja ni glup kak\' izgledam !

Offline chubby

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 06, 2004, 20:29:00 poslijepodne »
meni se to uopce ne svidja, zasto nisi sve zatvorio u kamen

Offline šeki

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Lipanj 06, 2004, 20:43:00 poslijepodne »
Slažem se takav akvarij može i bez bilja ako je dobar kamen.
Ah te ribe, stvarno ih volim

Offline cichlid

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 06, 2004, 21:29:00 poslijepodne »
e ljepo kaj ste komentirali a sad ja .kamen je sljemenski i izgleda tako tako,ima ljepšeg kamenja ali ovaj najviše sliai kamenu kakvo je u jezeru.bilje pravo au staviti kad do?e nešto iz malawia --a to je nikad.zato sam poslo fotku da vidim šta mislite ,više ne izgleda tako,problem je što hoau da se ne vidi grijaa i pumpe.sa kamenom je to riziano jer bi ga morao slegati visoko,pa se bojim da ne padne na staklo.i sad bi reko svima nešto koji drže ciklide,mogu sve vidjeti u tanku sa ciklidima ali ... morski kamen ,razne panjeve koji baš nisu iz tog podruaja,i kojekakve biljke koje isto ne spada u to podnjevlje nikako to nemogu vidjeti. znaai stavljamo to sve samo za svoj gušt a ciklid je baš po tome poseban ,što mu netreba ni bilje ,ni panjevi samo dosta kamena i pješaano dno.i uživaj brate mili.nadam se da se niko neae naljutiti .i još nešto ako patite na panjeve ,bilje onda treba nabaviti drugu ribu.ciklidu to netreba i to je još jedan razlog zašto ih držim.ovu kazetu koju sam gledao ,o malawiu samo malo zelenila koje sam ja vidio to je lišae koje je palo sa obližnjeg drveta,tu i tamo se vidi neka spigana grana koja malo ulazi u jezero.i to je to .samo jezero iznutra izgleda pusto kamen i samo kamen ,alga i dno malo krupni šljunak ,sitni i pjeska kolko ti srce želi i pjesak nije bjel,vea kremast ,žuakast tako neka boja.nisu to nikakve kritike nikome to su moja saznanja.sad sam preuredio tank nema se baš kaj vidjeti sam kamen i pjesak.

Offline Ars

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 06, 2004, 21:43:00 poslijepodne »

ti želiš pravi biotop.. pod svaku cijenu.. što je super..

ali..

neki baš zbog (citiram tebe) "nema se baš kaj vidjeti sam kamen i pjesak" žele malo unjet "veselja" u njihov biotop, stave biljku i drvo.. ja osobno.. ribicama ne smeta, a ja znam da nije biotop, pa opet ne smeta ni meni..

kako tko želi.. stvar je na ljudima.. ako ne ugrožavaju ribice, tj. ako je u pitanju neka biljka koja tu ne spada, a ok izgleda - nema beda..

to je moje mišljenje..

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #7 u: Lipanj 06, 2004, 22:02:00 poslijepodne »

Citat: CICHLID
i još nešto ako patite na panjeve ,bilje onda treba nabaviti drugu ribu.ciklidu to netreba i to je još jedan razlog zašto ih držim.pjesak.

Tu se neslazem s tobom. Svima vama su ciklidi samo ovi iz afrike. Pa kaj vi mislite da nema drugih vrsta ciklida. Svi neki teski ciklidofili (bez uvrede) a u biti ni neznate da ima ciklida recimo i iz Amerike kao sto su npr. skalari, diskusi, ramirezi itd. da ne nabrajam sad, kojima treba puno bilja i kojima se u akvarije stavljaju panjevi a ne nikakve stijene. Eto tolko od mene.

P.S. nemojte ovo shvatit ko napadanje il tak nest. Htio sam samo rec da nije sve u africi

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #8 u: Lipanj 06, 2004, 22:04:00 poslijepodne »
e da, a ovo s ovim umjetnim biljem i nije tak lose al je pravo ipak pravo. Ljepo si uredio tank al kaj ti se ne hvataju alge od ovog plavog svijetla

Offline rott

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb,Dubrava
« Odgovori #9 u: Lipanj 07, 2004, 00:06:00 prijepodne »

slažem se! ima i drugih ciklida!!svaki je poseban na svoj naein,pa tako i mi koji imamo akvarije imamo razl. ukuse,za svakog ponešto!!!a tvoj akvarij cichlid stvarno mi je ok,ali daj mi reci velieinu akvarija,a interesira me kakosislagao ovoveliko kamenje.jesi slagao kamen tako da dodiruje zadnju stranicu,i jesi stavljao ispod ovog velikog kamenja sa desne strane podlogu jer mi ovako na slici djeluje dosta veliko?ne vidim dobro na slici kakve je boje i velieine pjesak.koliko sam uspio shvatiti imaš filter unutra?

Donja Dubrava/ZGB/Hrvatska

Offline Ars

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 07, 2004, 08:45:00 prijepodne »
Citat: shadow_x

Citat: CICHLID
i još nešto ako patite na panjeve ,bilje onda treba nabaviti drugu ribu.ciklidu to netreba i to je još jedan razlog zašto ih držim.pjesak.

Tu se neslazem s tobom. Svima vama su ciklidi samo ovi iz afrike. Pa kaj vi mislite da nema drugih vrsta ciklida. Svi neki teski ciklidofili (bez uvrede) a u biti ni neznate da ima ciklida recimo i iz Amerike kao sto su npr. skalari, diskusi, ramirezi itd. da ne nabrajam sad, kojima treba puno bilja i kojima se u akvarije stavljaju panjevi a ne nikakve stijene. Eto tolko od mene.

P.S. nemojte ovo shvatit ko napadanje il tak nest. Htio sam samo rec da nije sve u africi

konkretno u ovom postu se priea baš o afriekim ciklidima, pa..

Offline KRISTAL

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 07, 2004, 14:32:00 poslijepodne »
NEZNAM KOLIKO JE DOBRO IMATI PUNO PLASTIKE U AKVARIJU I ONAKO CE SE I NA PLASTIKU UHVATITI ALGE ALI NJIH CES BAREM MOCI SKINUTI ,,, AKO JE TEBI OK NE VIDIM RAZLOG ZASTO NE???
RIBA RIBI GRIZE REP

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #12 u: Lipanj 07, 2004, 14:40:00 poslijepodne »
Imam loša iskustva jer kad sam imao bilje poput ovog tvoga ubrzo mi se u tome poeelo skupljati smeaa i sve je obraslo algama! Povrh toga utrošio sam dosta novaca u to da bih ih na kraju bacio  

Vidim da je kod tebe sve lijepo i eisto i jako lijepo dekorirano! Držim paleeve  

Offline cichlid

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 09, 2004, 21:48:00 poslijepodne »
ma evo i mene ,nekaj mi mi se pobrakalo sa kompiaem pa ne rad.hvala na komentarima,i to kaj veli ars ,ja stvarno hoau pravi biotop ali biotopski tank malawia nije nekaj kamen i pjesak ali zato su ribe krasne.nemam više bilja unutra samo kamen ali nisam zadovoljan ni sa njim mora postajati neki ljepši,eak sam ga i vidio neki dan sam bio na plitviakim jezerima da vidiš tamo stjena da ti pamet stane ,onako lude neke boje procjepi po njemu stvarno ljepo..

Offline cichlid

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 09, 2004, 21:57:00 poslijepodne »

root za tebe--akvari je oko 460litara stjene diraju zadnje staklo ali se ne naslanjaju na njega.iza je pleksiglas i na dnu akvarija je pleksiglas unutra imam pawer hed 802 super stvar.ovo kamenje sve zajedno ima toano 87 kila.kamen ti je zelenkasto crveni i sivi.pjesak sivi ali ne skroz sitan i oko 6 cm deblji9ne.

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
« Odgovori #15 u: Lipanj 10, 2004, 00:02:00 prijepodne »
Vaauuuu460 l,koja mrcina ali ne izgleda tako veliki,dao bih mu do 200 max.
Oh sto te volim joj