Srpanj 23, 2025, 20:40:06 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pocetnicki setup  (Posjeta: 3661 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline carlovgw

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
pocetnicki setup
« u: Veljača 06, 2007, 22:50:00 poslijepodne »

pozdrav evo i mene sa aq 120 lit voda se ciklira manje od tjedan dana i parametri su vec super, naime stavio sam vodu iz bunara i to je fenomenalno ta voda je fakat mrak preporodio sam se u odnosu na pipovacu. jedino je malo frka sa transportom.....

namjeravam nabaviti jos dosta biljaka, inace ribe iz ovog malog akvarija koji je dobio alge cekaju uspjesno preseljenje. neke biljke sam stavio iz starog akvarija i imaju alge koje nisam uspio rjesiti nadam se da se nece rasiriti. Na nagovor stavio sam podni filter nije jos spojen pa neznam kak to funkcionira i s obzirom da ima dosta podloge, al ak se ne pokaze dobar samo ga zatrpam i maknem cijev.

Ova cijev u kamenu je tek tolko na nju ce vec nesto doc nekakav zrak il nekaj tak provukao sam ju ispod pogloge u slucaju da zatreba nekad..

Eto svi komentari su dobrodosli!

Poz

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
pocetnicki setup
« Odgovori #1 u: Veljača 06, 2007, 23:17:00 poslijepodne »

bok!

prvo: dodaj vode do ruba poklopca da se ne vidi prazni dio aq.

drugo: makni školjke i ovaj kamen testiraj sa octom ili ph- dali je vapnenac. ako je-van iz aq jer zatvrdnjava vodu. vapnenac je ako kad poliješ malo octa po njemu on počne pjenit. ako ocat samo klizne ča sa kamena, bez pjenjena, onda je ok. ali bi opet bolje pasao neki panj, nego kamen, ne uklapa se ovakav tip kamena(s rupama)i takve bijele u biljni aq. za ciklide još i nekako ali u biljni ne....

sakri malo bolje tu opremu, nekom biljkom, najbolje valisneriom. i neznam koliko imaš šljunka u tom aq, možda biš trebao dodat još nekih 2-3 cm, da lakše ukopaš bilje i da bolje raste.

stavi neku pozadinu. možda najbolje jednobojnucrnu tapetu ili neku od tapeta saslikom kamena, ne bilja jer su prešarene i kičaste.

ako ti se da, možeš napravit umjetnu stijenu. imaš pod "uradi sam" na početnoj str. kako se to radi.

toliko od mene! pozdrav!

p.s. neznam da li si skinuo priručnik za početnike na početnoj str., pretpostavljam da nisi, s obzirom na greške koje si napravio.skini si ga i temeljitno pročitaj. sve ti piše u njemu što trebaš znati....

Offline carlovgw

• Punopravni član
  • **
pocetnicki setup
« Odgovori #2 u: Veljača 06, 2007, 23:59:00 poslijepodne »

tnx na komentarima

skinuo sam prirucnik i nekoliko puta procitao, ali ocito nije pomoglo, ovaj kamen cu testirati cinio mi se zgodan zbog rupa da u nj. stavim biljke ali.... ukupna podloga je 10cm bilo me malo strah da je ima i previse.

idem opet prckat malo

Offline Punker

• Novi član
  • *
pocetnicki setup
« Odgovori #3 u: Veljača 07, 2007, 00:27:00 prijepodne »
Bas kao sto ti je drug akosuta1 rekao ...

Dolij vode u oba aq , do ruba poklopca .

Stavi sto tamniju pozadinu .

Sakrij opremu sto vise mozes .

Skoljke napolje .

I , sta ti znaci ono zeleno crevo ?

Punk is not dead

Offline carlovgw

• Punopravni član
  • **
pocetnicki setup
« Odgovori #4 u: Veljača 07, 2007, 10:01:00 prijepodne »
mato zeleno crijevo sam ostavio za zracni kamen ili nekaj jos nije gotovo kad dode jos biljaka. Za vodu fakat nisam znao da moze aq bit skoro do vrha pun u svim ducanima mi govore 3 prsta od poklopca, tnx

Offline Emanuel1

• Punopravni član
pocetnicki setup
« Odgovori #5 u: Veljača 07, 2007, 12:10:00 poslijepodne »
ma puni do kraja inace ja bas ok , i ja bi tak lijepi akvarij vec si dobio dobre savjete i kad to napraviš bit ćeš i ti zadovoljan.
Zagreb

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
pocetnicki setup
« Odgovori #6 u: Veljača 07, 2007, 13:44:00 poslijepodne »

PS. Zraèni kamen ti nije potreban, kao ni zrak iz filtera...
I vidim da si odustao od dvoraca i 7 patuljaka to je dobro...

Ali mi se svidja, podsjeća me na naša jezera ili rijeke...

Edited by: napoleon
Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline bobialf

• Punopravni član
pocetnicki setup
« Odgovori #7 u: Veljača 07, 2007, 16:08:00 poslijepodne »
kao sto napoleon veli slazem se

Offline carlovgw

• Punopravni član
  • **
pocetnicki setup
« Odgovori #8 u: Veljača 08, 2007, 01:43:00 prijepodne »

naravno da sam odustao od dvoraca pokusavam napraviti sto prirodnije okruzenje ribama, pogotovo sto vec duze vrijeme pratim ovaj forum ali prvi akvarij je poklon pa..... i svi od neceg moramo krenut naravno s vremenom se svasta nauci pa sad tek imam puno vise informacija i procitao sam razna iskustva, da mogu krenut u nesto puno normalnije pa to postane bolji gust.

uglavnom hvala svima na komentarima