Ekipa pozdrav!
Ma evo tu preko sam napisala svoj problem..u temu "kako prepoznati dali su ribe bolesne".. al mislim da je to vase podrucje pa vas molim da tam procitate moj problem pa da mi odgovorite bilo gdje... tu ili tamo...
Unaprijed hvala...
Prvo i osnovno prije same kupnje ribica treba proućiti njihovu vrstu ili rod iz koje dolaze,zatim način ishrane,ponašanje veličinu do koje će narasti,na kojoj temperaturi uživaju,dali su ikrašice ili živorotke,na koji naćin se hrane,itd itd itd.Ali ako su ribice do sad normalno jele plivale a sad odjednom niti jedu niti su živahne,normalno da nešto nije u redu!Možda im temperatura vode nije ok ili sama voda i njezine vrijednosti nisu dobre,manjak kisika,filter ne radi kako treba ili je pre mal,a možda jednostavno si kupila bolesne ribice. Da dodam da se prilikom trnsporta ribice znaju šokirati,a i naćin na koji se ribice stavljaju u aq mora biti po pravilima prilagođavanja. JER SE NESMIJU ODAH BUČNUTI U aq.Što znaći da im treba prilagodba.Ima još jedna stvar volili bi svi znati koliki je aq litara ,velićina filtera,vrsta riba,jačina i vrsta svjetla itd!Onda možda svi zajedno možemo pomoći ovako samo nagađamo!