Lipanj 24, 2025, 22:46:40 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: pozdrav  (Posjeta: 1403 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline juve

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
pozdrav
« u: Siječanj 23, 2007, 00:39:00 prijepodne »
evo da vas prvo pozdravim posto sam novi na forumu. ne na forumu ali da u ovom djelu teraristike. e ovako. imam jedno pitanje. moj rodjak je zaludjen sa zmijama. on mnogo cita o tome i zelio bi da nabavi jednu. e sad. njegovi roditelji se mnogo plase tih prelijepih zivotinja. njemu se blizi rodjendan i ja bih zelio da ga lijepo iznenadim. ali, kao sto sam vec rekao veliki je problem njihov strah. i zato bi zelio ako je ikako moguce da mu nadjem zmiju koja uopste ne ujeda. znam da boe i pitoni rijetko ujedaju ali koliko znam da oni mogu ujesti. ispravite ma ako grijesim. tako da me stvarno zanima da li postoji zmija koja ne ujeda. puno pozdrava jos jednom. i hvala unaprijed

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
pozdrav
« Odgovori #1 u: Siječanj 23, 2007, 09:57:00 prijepodne »
Moj, a vjerujem i savjet ostalih je da razgovaraš sa njegovim roditeljima/ukučanima, jer ukoliko se oni sa time ne slažu, odnosno ukoliko su jako fobični, tada nikako ne savjetujem nabavu zmije.

Zamisli situaciju.... tvoja najveća fobija... i da moraš biti konstantno suočen u svojem domu? Prestrašno jel'da?

Ujedno ukoliko bi i nabavljao zmiju, prije nego kreneš u nabavu treba složiti valjani terarij, ukoliko ta nabava opreme ide nakon nabave zmije.... to nije dobro.

Sve zmije grizu kada se osječaju ugoreženima. Pa sada ne znam što mu se sviđa.... imaš neke smjernice?  
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline zoolog

• Punopravni član
pozdrav
« Odgovori #2 u: Siječanj 23, 2007, 10:40:00 prijepodne »

Moj savjet bio bi da ti rođo nabavi nešto ala Dendroaspis ili Naja da se riješi ukučana. Onda će moć držat doma bilo štaZezan se, najbolja zmija za početnike mislin da je kravosas Elaphe quatuorlineata, njih drži par ljudi u hr... ta zmija vrlo rijetko grize (samo nesmiš imat miris miša na rukama)...

Offline dora

• Punopravni član
pozdrav
« Odgovori #3 u: Siječanj 23, 2007, 13:19:00 poslijepodne »

Citat: juve
njegovi roditelji se mnogo plase tih prelijepih zivotinja.

Ovak... moje iskustvo, koje bi se mozda moglo primjeniti i na druge (zmija vs. ukucani). Ja sam pred kojih... 10 i vise godina prvi put kao osnovnoskolka vidla i pipala zmiju i uzasno su mi se svidjele. Moji doma su rekli ''nema sanse stara''. I tak je to islo, iako sam preklinjala, nista. Oke super. Onda sam ja izvela tezu da bum si ja kupila zmiiju kad se odselim bla-bla-bla. Medutim... to bas i nije jednostavno (jel, kredite ne daju za dzabe :))).

Da skratim dugu pricu, ovo ljeto sam rekla starom da kupujem zmiju i tocka. Stari je puko. Da jesam ja zdrava, da je to zlo, da ce me pojest, grist, bla, bla, bla. I ja donesela zmiju. Stari ju prvih dana nije ni gledao (valjda zbog zla koje izvire iz nje ). Nakon toga ju je par puta dotaknuo i konstatirao da ''ona opce nije ljigava'' (???). A danas jedva ceka da ju zvadim van, cak je i on kupio jednu.

Dakle, moze doci do znacajne promjene kad ljudi vide ono sto ''mrze'' jer je moj stari do tada imao tezu da nad zmijama opcenito treba napravit zmijski genocid. Naravno, ne velim da ce se to ziher desit i kod staraca tvog frenda, ali je moguce (eto neki dan dosla frendica kod mene koja se boji bilo koje zivine i pipala zmiju).

Citat:
njemu se blizi rodjendan i ja bih zelio da ga lijepo iznenadim. ali, kao sto sam vec rekao veliki je problem njihov strah. i zato bi zelio ako je ikako moguce da mu nadjem zmiju koja uopste ne ujeda. znam da boe i pitoni rijetko ujedaju ali koliko znam da oni mogu ujesti. ispravite ma ako grijesim. tako da me stvarno zanima da li postoji zmija koja ne ujeda. puno pozdrava jos jednom. i hvala unaprijed

Svaka moze ugrist, to je cinjenica. Samo... pitanje je kad/zasto ce te ugrist, jer niti jedna ne grize onak, bezveze (dobro osim nekih agresivnih vrsta koje te mogu pogodit cisto jer si im pri ruci, al to je vec prica za neku drugu temu ;)). Odnosno, po mojoj slobodnoj procjeni ili grizu kad se smatraju ugrozenima ili ako ti ruka mirisi po misu/stakoru.

Sad... ja ovu moju zadnju Elaphu koju sam kupila... ta mali nikad nije bio hendlan i smatrao me prijetnjom pa me ugrizo iz straha par puta u prvih par dana. Danas je mrtav ladan, ne znam kaj bi mu trebalo bit da me copi (iako nije da mi je otkinuo ruku kad me ugrizao ;)). Pitoni (moji) ne grizu, niti su ikad pokazali zelju (prema mojoj ruci), al ja imam kraljevske, koji su ''cool'' pitoni, dakle jako dobrog karaktera tj. mirni. Imas i pitona koji su cuk-cuk u glavi

Moja preporuka je da mu kupis (ako se uopce odlucis na to) neku Elaphu, al hendlanu i malicku (da ju starci lakse ''prihvate'' jer mlade su velicine ovece gujavice), dakle ''pitomu''. Opet zavisno kakakv izbor imas... razmisli. A opet razmisli i o tome, sta ako njegovi ukucani ne prihvate zmiju (kao u mom slucaju) i kaj ce ondak biti s njom, dakle dal imas zamjensko rjesenje (da ju uzme recimo netko drugi i slicno). U pravilu, nisam bas zapoklanjanje zivotinja, jer se zna desit da to bas ne zavrsi dobro, po zivotinju naravno, al ima iznimaka.

Zagreb

Offline Infernal

• Punopravni član
pozdrav
« Odgovori #4 u: Siječanj 23, 2007, 14:15:00 poslijepodne »

ako nebudes znao sto sa zivotinjom,ja bih je mogao primiti...
i naravno da bih joj pruzio sve potrebne uvijete...

Edited by: Infernal
Osijek.....