Kolovoz 20, 2025, 05:30:24 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: MALAWI 292 litre 2.mjesec  (Posjeta: 4995 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bobomir

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Sisak
    • http://akvarij.net
MALAWI 292 litre 2.mjesec
« Odgovori #25 u: Veljača 08, 2007, 22:22:00 poslijepodne »
7-8cm pjeska je dovoljno ali su mi ovi krelci očistili sve ispod kamenja do stakla pa se zato razina pjeska prividno podigla.

ne nisam stavio ništa na dno akvarija (pluto ili stiropor) ali je kamenje birano pljosnato i slagano tako da se ništa ne klima, nebi ga pomakao niti oskar veći (možda) a moje ribe nemogu ga niti mrdnuti.
potkopavanje im ne vrijedi kad kamen leži na staklu direkt, već su si samo iskopali spilje za zavlačenje.
zbilja je čvrsto složeno, a i sve je još lagano nagnuto na pozadinu
Bobo Sisak

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #26 u: Veljača 10, 2007, 10:59:00 prijepodne »

pozadina je plosnata , kamenja premalo a bilja nema uopče

ribe su krasne a potencijal još i veči, sijedi dvojka ili češ radije odgovarat za višu ocijenu kada naučiš

super se da napraviti pozadina od siporeksa , pa je na kraju malo pofugirap po mogučnosti u više vnansi. potone nakon nekog vremena i ne preopterečuje dno akvarija , komade možeš lijepiti fugir masom i sve lijepo izbušiti da to sliči čim više nekoj prirodi a ove smeđe alge ti nestanu kada fugir masa odradi svoje cca mijesev dana pa sve izvadiš dobro ogibaš odfrljiš svijerlo do maximuma i staviš malo gnojiva za cvijeće sa minimalno dušika u obliku amonijaha i ono bilje koje si posadio u najlonske čarape ti neče srediti malavci

Nemoj kaj zamjerit kolega to ti je konstruktivna pkritika - imaš lijepi velki akv i super ribe pa kad odradiš kreativnu stranu biti češ zaista ponosam

rado ču ti pomoči oko pozadine

Offline Bobomir

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Sisak
    • http://akvarij.net
« Odgovori #27 u: Veljača 10, 2007, 23:50:00 poslijepodne »
pozadina za "pet" minuta + jedno tomislav pivo = iskorišen jedan cijeli sat (uključeno pospremanje)

nestrpljivost je najveći razlog što nisam radio 3D pozadinu kak treba
imam čak i blokove siporexa i testirao sam ga u malom akvariju da nije možda štetan, čak mi je i potonuo za koji mjesec (stalno je bio pritisnut kamenjem.
nije mi neka frka za alge čak ju moje ribe pokušavaju pasti
možda stavim još koji kamičak i po meni nebi bilo loše još koji na hrpu.
kritike se i traže u ovom forumu što iskrenije to bolje , meni je za sad ovo super složeno mada sam zbilja vidio "milion" bolje složenih akvarija ovaj moj je meni sasvim ok ali kao i svi i ja ću s vremenom nešto rondati i preslagivati pa ću vjerovatno raditi 3D pozadinu baš kako treba, a ak budeš onda za ili neko sa dobrom idejom čujemo se.

Bobo Sisak