Srpanj 19, 2025, 19:21:04 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pregradni filter  (Posjeta: 2529 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Force

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 42
Pregradni filter
« u: Svibanj 27, 2004, 22:59:00 poslijepodne »
Evo ja i Stina nesto raspravljali oko ovog mog filtera pa da ne duljim puno htio bih cuti vase komentare.

Offline Force

• Punopravni član
Pregradni filter
« Odgovori #1 u: Svibanj 27, 2004, 23:01:00 poslijepodne »
Inace umjesto resetkica ce ici fine rupice izbusene na toj zadnjoj strani koja bi trebala biti od pleksiglasa, a od pumpe tj izlaza vod eiz pumpe pa do vrha akvarija bi isla cijeva za povrat vode a mozda i ne pa bude samo gibanje vode kao preljevanje.

Offline ZGoda

• Punopravni član
Pregradni filter
« Odgovori #2 u: Svibanj 28, 2004, 08:59:00 prijepodne »
Mislim da je bolja klasiena verzija ovog filtra gdje je pumpa u jednoj od krajnjih pregrada, jer voda prelazi duži put eime je filtracija bolja.
Da li se taj pregradni filter nalazi unutar akvarija? Ako nije stavio bih pumpu bliže vrhu da smanjim rizik od poplave.
Zagreb-Savica/Hrvatska

Offline Force

• Punopravni član
Pregradni filter
« Odgovori #3 u: Svibanj 28, 2004, 11:32:00 prijepodne »
Citat: ZGoda
Mislim da je bolja klasiena verzija ovog filtra gdje je pumpa u jednoj od krajnjih pregrada, jer voda prelazi duži put eime je filtracija bolja.
Da li se taj pregradni filter nalazi unutar akvarija? Ako nije stavio bih pumpu bliže vrhu da smanjim rizik od poplave.

Pa filter je pregradni znaci u akvariju je i nizi je od vrha akvarija tako da nema frke u vezi poplave.

Verzija za koju ti kazes je takoder verzija sa 3 komore ali ona ima duplo manje filtracijskog materijala nego ovaj sistem jer je njima u jednoj od komora taloznik koji se mene bas niej dojmio, mozda se varama ali mislim da je je umjesto njega bolje staviti jos jednu filtracijsku komoru kao sto je ova kod mene.

Offline fainz

• Novi član
  • *
Pregradni filter
« Odgovori #4 u: Svibanj 28, 2004, 12:24:00 poslijepodne »
Imaš kod mene kupiti pregradni filter.

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
Pregradni filter
« Odgovori #5 u: Svibanj 28, 2004, 12:58:00 poslijepodne »

Ja imam pregradni filter s tri pregrade. U prvoj je ulaz vode na donjem dijelu, ali ne pri samom dnu tako da je prva pregrada ujedno taložnik, a iznad usisa vode je "predfilter". Voda se na vrhu preljeva u drugu pregardu gdje je daljnja filtracija, a u dnjem dijelu je spoj s treaom komorom u kojoj je pumpa koja opet nije na samom dnu. Ispust pumpe je korz cijev u suprotnu stranu akvarija.

Na taj naeinsu filterskim materijalom ispunjene dvije pregrade kao i kodtebeali je put vode kroz filterduži.

Svejedno mislim da je i tvoj filter OK, osim einjenice da je i usis i ispust u istoj visini.

Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline sax

• Punopravni član
Pregradni filter
« Odgovori #6 u: Svibanj 28, 2004, 15:42:00 poslijepodne »
Ja mislim da usis treba bit na dnu (ili bar jedan od njih.

Svi koji imaju unutrasnje filter mogu vidjeti da se najvise smeca skuplja bas na dnu ispod pumpe. To se moze vidjeti kada se usisava dno, tamo je podloga najprljavija.

Offline Force

• Punopravni član
Pregradni filter
« Odgovori #7 u: Svibanj 28, 2004, 19:52:00 poslijepodne »
Ovo je radeno na principu mog Juwela samo malo poboljsano, odnosno ako oni imaju za 60 litarski tank filtracijske materijale dimenzija recimo X, u ovom mojem ce biti dimenzija najmanje 2 a mozda i 3X, Stina zna o cem pricam a mozda i vi drugi koji imate Juwele, naime radi se o onim spuzvama koje dodu sa filterom, za moj Juwel su to male spuzve ali bi ja u ovaj drugi tank za ovaj filter namjenio spuzve od recimo Juwela 180 ili tako nekog veceg modela cisto da dobijem na povrsini filtracije i povrsini za bakterije.