Srpanj 18, 2025, 02:38:49 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ikra od ancitrusa  (Posjeta: 1948 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Neven.M

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://pet.beke.co.nz
Ikra od ancitrusa
« u: Svibanj 29, 2004, 21:51:00 poslijepodne »

Odprilike prije pola sata poceli su iz ikre izlaziti mladi ancitrusi.Do malo prije ih je bilodvoje ali je jednog muzijak pojeo pa sam ga izvadio,i nakon toga je izasaojos jedan.Neki kazu da muzijak nece jesti ikru, kod mene je pojeo! Mozda zato sto ga nisam hranio 4 dana .

U kojem vremenskom periodu ce i drugi izaci???

Posto vise nema muzijaka da im daje zrak hoce li prezivjeti, naravno imam rasprsivac!

Offline marin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • www.opg-sagi.com
Ikra od ancitrusa
« Odgovori #1 u: Svibanj 30, 2004, 08:51:00 prijepodne »

kod mene ti je bilo ovako: dok sam imao mali akvarij nisam uspio spasiti niti jednog, najviše sam problema imao jer nisam vadio ženku van, pa su se onda naganjali i sva?ali i cijelo leglo uništili tako da su ih druge ribe bez problema našle. nakon što sam ih preselio u novi veliki akvarij nisam imao pojma da su u njemu i u vrlo kratkom roku su se izlegla 3-4 naraštaja malih.

a kad sam prije pokušao odvojiti jajašca i uz prozraeivanje su mi propala. sigurno sam negdje pogriješio. tako da ti baš konkretno ne mogu pomoai.
tkopod drugim jamu kopa sam u nju pada

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Ikra od ancitrusa
« Odgovori #2 u: Svibanj 31, 2004, 10:20:00 prijepodne »
Ancistruse mrijestim godinama,sada trenutaeno imam eetiri mrijesta sa po otprilike 150 komada u eetrdeset litarskim akvarijima i još nikada mi mužjak nije pojeo niti jednu lieinku,bez obzira na hranjenje,jer dok ih euva,mužjak ne uzima hranu.Eak šta više,u prva dva mrijesta gdje su malci vea 2,5 cm,mužjaci su još uvjek sa njima.Ovo ne vrijedi za ženku,jer od tri mrijesta,u jednom mi ženka pojede svu mla?,te ih odmah vadim nakon što uoeim ikru.Kada potroši žumanjeanu kesu,mla? poene izlaziti iz mjesta gdje se odvijao mrijest u potrazi za hranom,ali se uvijek zadržava u blizini otvora i na znak opasnosti bježe unutra.
  Bez mužjaka,jajašca ae sa velikom sigurnošau uhvatiti Saprolegnija,dok on vrši funkciju prozraeivanja i eišaenja iz svih oplo?enih jajašaca se izlegu lieinke na koje on budno pazi.