Srpanj 30, 2025, 07:01:31 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ahoj pitanje uz silikon  (Posjeta: 1028 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline morino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
ahoj pitanje uz silikon
« u: Siječanj 17, 2007, 00:16:00 prijepodne »

ovako u planu je 12 mm akvarij 190x80x60ili 65 ovako mući me 2 pitanja

1 kad se radi akvarij da li treba dati sve strane strojno pobrusiti i one koje se ljepe i one koje se ne ljepe

2 kad se akvarij ljepi koliki sloj silikona treba ostati između dva stakla na akvariju,ne mislim na fugu nego baš na vezu akvarija tj jednog stakla s drugim koji je sloj tu u pitanju?1mm ili više?

Offline yeljo

• Punopravni član
ahoj pitanje uz silikon
« Odgovori #1 u: Siječanj 17, 2007, 16:54:00 poslijepodne »
1. ja na svome, 10mm, nisam ništa strojno brusio, samo vodeni fini šmirgl i voda...
neki preporućuju strojno brušenje gornjih rubova, mislim da to ovisi o naćinu oblaćenja poklopca na akv, meni nije bilo potrebno. ovisi i da li stavljaš kakve boćne lajsne ili ideš samo na staklo...
2. što tanje, ovisi kako ti je rezano staklo, bitno da nema mjehurića zraka

... ukoliko imaš novaca na bacanje,neka pobruse rezove, da spojevi bolje nalježu , ali nađi dobre majstore za rezanje, jer sva deblja stakla ne pucaju pod 90 stupnjeva, da nemaš velike oscilacije...

pozdrav iz Bjelovara

Offline morino

• Punopravni član
ahoj pitanje uz silikon
« Odgovori #2 u: Siječanj 17, 2007, 18:17:00 poslijepodne »
ne ma imam para za dati pobrusiti ako treba prvo ću sad složiti refugium 100x60x50 s ojačanjima.nije tolikoza lovu koliko me zanima da li se smije postoje neke priće da ondata mjesta šta su strojno brušenaslabe?jer to istina iline?