Za početak bih se htio zahvaliti svim dobrim ljudima što su me "preobratili" i vratili moju "izgubljenu" dušu na pravi put. Nakana da se moj dragi akvarijčić proda živi samo kao zamisao ili nada, a ta je, ako se ponudi razumna cijena onda će biti prodaje, a ako ne onda se ne isplati zbog brda opreme, te mnoštva biljnog i životinjskog svijeta do kojega sam mukama došao. Od svih Vas, dobrih ljudi, forumaša akvarista i terarista, čini se da sam dobio dodatan poticaj i da će moja Tanganyika doživjeti stanovite promjene glede izgleda i kvalitete življenja njezinih stanara. Tropheusi će dobiti ljepši i ugodniji dom, leleupica će možda završiti negdje drugdje, a ancistrusica će nadam se ozakoniti svoju vezu sa budućim mužem. K tome se opet nadam da će moja draga Ninći poslati kojeg Brevisića uzvodno jer sam pripremio par kućica za ta predivna slatka stvorenja. Slike mog sadašnjeg, zapuštenog akvarija ste vidjeli (u mojoj "sramotnoj" temi) u kojem su ribe sve jedno sretne makar osjete i one da ja nemam više toliko vremena za njih. Nova godina je svakome od nas donijela 2007 novih razloga za život, pa dragi moji, iskoristimo danu priliku