Srpanj 21, 2025, 16:38:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Dekoracija  (Posjeta: 1390 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sax

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Dekoracija
« u: Svibanj 27, 2004, 21:28:00 poslijepodne »
 Evo radi se o ovom.
Danas sam kupio kosaru koja se koristi za sadjenje cvjeca u vanjskim bazenima. Evo fotke

Moja je ideja da tu kosaru postavim u akvarij kao sto stoji na slici ( tj naopako) i da sa doljnje strane stavim pleksi. Pleksi kosaru zakeljim silikonom.
Onda bi odrezao dno kosare (koje je sada gore).
 Kosaru bi napunio sa nekim supstratom za rast bilja.

Moji problemi su:
1. dali da sa unutrasnje strane kosare postavim sloj staklene vune. To mi je palo na pamet tako da odvojim substrat od "tekuce" vode pa ga ga voda ne ispere a alge buknu u akvariju.

2. Kako da zkamufliram kosaru. Koje bilje da koristim. Pala mi je na pamet riccia ali neznam da bi se bas prihvatila za plastiku.

P.S. To nije namjenjeno za mali tank sa slike

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Dekoracija
« Odgovori #1 u: Svibanj 27, 2004, 21:43:00 poslijepodne »

Eitao sam malo o ricciji i mogu ti ree da se od nje može svašta napravit ali je i relativno kratkoga vijeka... pošto je ona površinska biljka, ona uzimaCO2iz atmosfere, a ukoliko je uguraš pod vodu moraš joj i onda CO2 priskrbit, te normalno jako svjetlo jer opet... ona jerecimo to "predvi?ena" za drugaeije uvjete...

Govorim da je kratkoga vijeka jel sam eitaoelanak o tome kako napraviti travnjak sa ricciom i tamo napominju da se mora taj ravnjak relativno eesto mjenjati novom ricciom(nesjeaam se toeno)

...moj savjet ti je java moss... to kad se primi- nepušta

Offline sax

• Punopravni član
Dekoracija
« Odgovori #2 u: Svibanj 28, 2004, 15:33:00 poslijepodne »
Ma nije frka sa ricciom. co2 i jako svjetlo imam samo sto se treba redovito sisat. Jer kad busenje bude predebelo onda doljni sloj ne dobiva dosta svjetla pa odumire.
Zato me zanima neka manje zahtjevna varijante.

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Dekoracija
« Odgovori #3 u: Svibanj 28, 2004, 16:39:00 poslijepodne »

Jednom je Tuljan spomenuo da ima dvije vrste java moss-a... on je vidio tu sa kratkim kako da kažem - izdancima!! Vjerojatno je ljepša... možda bi to bilo to što tražiš, a pošto si u Danskoj, vjerojatno imaš bolju ponudu...

neznam... trkeljam...

Offline sax

• Punopravni član
Dekoracija
« Odgovori #4 u: Svibanj 28, 2004, 19:46:00 poslijepodne »
Halo Tuljan javi se! Imas li kakve slike ili linkove za te dve vrste java mossa