Srpanj 21, 2025, 10:17:01 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: zlatna ribica gubi boju!  (Posjeta: 11046 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Tanja999

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
zlatna ribica gubi boju!
« u: Listopad 18, 2006, 19:31:00 poslijepodne »

Dobra večer svima,

u akvariju od 60 litara imam 4 zlatne ribice i 2 crne. Jedna zlatna je potpuno pobijelila, a kod druge sam primjetila bijelu boju oko škrga koja se vrlo brzo širi. Mislim da će i ona izgubiti boju za nekoliko dana! Ribice su vesele, jure po akvariju i dobro jedu. Totalni sam početnik i ne znam puno o akvarijima i ribama. Da li se radi o bolesti i što mi je činiti? Molim vas pomozite mi savjetom.

I drugo - sad imam filter sa spužvom i voda se brzo zamaže, kupila sam novi sa spužvom i ugljenom. Da li ga mogu odmah staviti u akvarij ili trebam napraviti neke predradnje?

pozdrav svima :-))

Offline duda

• Punopravni član
zlatna ribica gubi boju!
« Odgovori #1 u: Listopad 18, 2006, 20:15:00 poslijepodne »
Tanja999 dobro došlaPrvo oprosti ali to ti moram reći previše riba na 60 lit. Zlatne ribice narastu velike i nije ok za njih da si ih toliko nagurala unutra. Šta se tiče ove koja je pobijelila na veliku žalost ne bih znala šta je. Nadaj se da će se tko javit i pomoć odgonetnut šta je. Ako ne jedino ti mogu savijetovati da se malo informiraš u zooshopu. Ova druga šta ima bijelu boju oko škrga čini se da ima škržne parazite koje može zahvatiti druge ribetj prelazno je. To šta se voda brzo zamaže je od tog šta one jako prljaju vodu i potreban je jak filter tj dobra fltracija. Očito imaš slab filter pa ne može dobro filtrirat a je voda često tj više mutna nego čista.

Offline duda

• Punopravni član
zlatna ribica gubi boju!
« Odgovori #2 u: Listopad 18, 2006, 20:37:00 poslijepodne »
Aktivni ugljen na tvom mjestu ne bih stavljala jer trebaš liječiti ribice. Kada se ribice izlječe onda se promjeni dio vode u akvariju znači ne sva nego dio vode. Taj dio bude cca30% šta ne znači da je uvijek 30% ovisi o lijeku tj po nekim lijekovima treba i više promjeniti to češ pročitati na uputstvima od lijeka. kad izlječiš ribe i promjeniš dio vode onda staviš aktivni ugljen da to sve skupa kemijski pročisti i možeš ga i pustiti u filteru nemaš biljni ag pa neče smetati bilju. A ibolje da je u filteru jer one jako prljaju vodu. Samo prvo treba izlječiti ribe. Ja malo znam o zlatnim ribama čini mi se da ova jedna ima škržne parazite ako se ne javi nitko jedino ti mogu savjetovat sutra u zoo shop pa če valjda nešto znat i oni. Nemoj tako ih pustiti jer če se samo parazit širit dalje.

Offline aqua man

• Punopravni član
zlatna ribica gubi boju!
« Odgovori #3 u: Listopad 19, 2006, 14:41:00 poslijepodne »
Koliko znam to je normalno kod zlatnih ribica s vremenom im se promjeni boja tijela tako je bilo i kod moga karasa(zlatne),to se zove pigmentacija.Ta promjena može biti da im se pojave i crne pjegice ili mrlje preko večine tijela Mislim da nema razloga panici!Nisi rekla jel ta bijela boja izdignuta na tijelu ili normalna,ako je izdignuta trebala bi početi brzo sa terapijom jer je to onda plijesan koja če se sve više proširavati i više neče biti pomoči!

Offline Tanja999

• Novi član
  • *
zlatna ribica gubi boju!
« Odgovori #4 u: Listopad 22, 2006, 16:22:00 poslijepodne »
duda, aqua man - hvala vam za savjete. i druga jeriba sve bjelja i bjelja. boja nije izdignuta, ribica izgledaju srebrno a ne zlatno. vesele su, jure po akvariju i dobro jedu. očito je pigmentacija. pozdrav, t

Offline aqua man

• Punopravni član
zlatna ribica gubi boju!
« Odgovori #5 u: Listopad 22, 2006, 18:33:00 poslijepodne »
Nema veze sad imaš bar srebrne karase  

Offline Tonya

• Punopravni član
zlatna ribica gubi boju!
« Odgovori #6 u: Studeni 06, 2006, 21:11:00 poslijepodne »
Pročitala sam na jednom stranom forumu da se to zna dogoditi i kod loše kvalitete vode, a to može biti slučaj ako ti je akvarij prenatrpan.
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline sigy

• Punopravni član
  • **
zlatna ribica gubi boju!
« Odgovori #7 u: Studeni 10, 2006, 00:09:00 prijepodne »
Ja mislim da je to normalno...
ja imam isto balerinke i jedna ribica mi je promjenila boju...
Isto tako postepeno...
i evo pliva ziva i zdrava :))

Osijek

Offline Andariel

• Punopravni član
zlatna ribica gubi boju!
« Odgovori #8 u: Siječanj 03, 2007, 22:46:00 poslijepodne »
I meni je karas totalno pobijelio postepeno i evo ga vec nekoliko mjeseci totalno bijel, odnosno srebren i zadovoljan. To je ujedno i najveca riba u akvariju. A akvac je 120 litara sa svim kerefekima, unutra su 4 ribe i nemre se reci da nemaju dobre uvjete.