Lipanj 26, 2025, 18:59:57 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: oprema za terarij  (Posjeta: 1498 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stray_cat

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • www.peta.org
oprema za terarij
« u: Siječanj 04, 2007, 01:11:00 prijepodne »

jel neko ima iskustva sa ovim kamenom za cvrcke?

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
oprema za terarij
« Odgovori #1 u: Siječanj 04, 2007, 01:16:00 prijepodne »
zanima me da li je moguce pobrat neku zgodnu granu vani i kaj onda napraviti sa njom da mi bude upotrebljiva za terarij?

nekad znam naici po sumi na tak dobro oblikovane grane, takvih definitivno nema po pet shopovima (a da ne pricam da kupovanje granja u pet shopu kosta ko da kupujem zlatne grane)

Offline st-zero

• Punopravni član
oprema za terarij
« Odgovori #2 u: Siječanj 04, 2007, 08:52:00 prijepodne »
taj kamen po meni jedna velika glupost... natrpaš ga cvrčcima i onda kao kad želiš otvoriš i oni izlaze pa ih beštija jede a kad neželiš zatvoriš i to je to...mislim da nema potrebe za takvim nečim jer cvrčke uzet iz bilokakve posudepustit ih u terarij i to je to...nema potrebe bacat pare na taj kamen....

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
oprema za terarij
« Odgovori #3 u: Siječanj 04, 2007, 10:12:00 prijepodne »
Slažem se. Kamen je bez veze. Što se tiče grana, možeš upotrijebiti bilo koju granu zanimljiva izgleda pod uvjetom da nije od cedra (Icek be rekao i od hrasta i oraha) jer njegova isparenja iritirajuće djeluju na gmazove. Granu operi u kadi i dobro je osuši prije stavljanja u terarij. Moraš paziti da na grani nema mrava i ostalih sitnih kukaca koji ti mogu preplaviti kuću. Usvakom slučaju, ukoliko je grana dovoljno mala možeš je staviti u pećnicu na oko 1 sat na temp 150C. Velike grane i panjeve je problematično sterilizirati u kućnim uvjetima

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
oprema za terarij
« Odgovori #4 u: Siječanj 04, 2007, 12:02:00 poslijepodne »
ma ja ni nemam velike terarije, 80x40x50 za baby i 80x40x60 za logana pa ni te grane ne mogu biti toliko ogromne da dijagonalno ne stanu u pecnicu

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
oprema za terarij
« Odgovori #5 u: Siječanj 04, 2007, 12:17:00 poslijepodne »
Taj Feeding Rock sam ja dobio na poklon i mogu reći iz osobnog iskustva da se doista ne isplati bacati novac na tako nešto.
Što se tiće grana, Nino je sve rekao... ja sam velike grane i velike komade kamenja prije stavljanja u terarij samo dobro isprao i pofurio kipućom vodom, a ono koje mi je bilo malo sumnjivo, njih sam tretirao sa jakom otopinom hypermangana, domestosom i sad se ne mogu sjetiti kako se zove.... uglavnom tekučinom kojom se steriliziraju operacijske sale. Nakon tretiranja grana takvim agresivnim kemikalijama bilo bi poželjno više puta isparti, te nakon toga dobro osušit kako je Nino u postu iznad napisao.Edited by: skorpac
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti