Kolovoz 11, 2025, 15:22:17 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: BILJKE U SARAJEVU  (Posjeta: 4968 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kula

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« u: Studeni 18, 2006, 13:30:00 poslijepodne »

pošto na ovom forumu ima dosta akvarista iz BiH i sarajeva,molio bih za pomoć oko slijedećih biljaka,gdje ih naći u sarajevu:echinodorus bleheri,echinodorus tenellus za prednji plan
kula

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #1 u: Studeni 21, 2006, 12:23:00 poslijepodne »

ogroman je problem i sramota što u SA nema više Pet shop-ova tako da nemamo baš neki izbor. Imaš onaj zoo centar na Grbavici, onu radnju na Pofalićima i Udruženje na MDvoru, ima i onaj neki čovjek u Vogošći ali nisam nikad bio kod njega :)

Eto to su radnje a pošto sam bio prije par dana u njima mogu ti reći da nemaju baš neki izbor biljaka: anubiasi, egeria densa, cryptocorine, vallisnerie..

A ako nađeš gdje ih ima javi pa da i ja kupim :)

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2006, 12:24:00 poslijepodne »
A bio je i na Ilidži jedan PET - SHOP ali neznam jel radi još uvijek

Offline mikica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #3 u: Studeni 22, 2006, 22:57:00 poslijepodne »
Na Grbavici sam ja kupovala E.tenellus i E.bleheri ...Istina E.tenellus mi nije nikada uspio ,ali nisam imala nista u podlozi pa mislim da je do toga ..trenutno imam E.bleheri u svom aq ,mozda bi mogla podijeliti s tobom ako je kriza tolika..Pozz i javi se na PP.

Offline PiNgU

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #4 u: Studeni 23, 2006, 09:11:00 prijepodne »
Ja sam iz visokog i vjerovali ili ne ako zelim da kupim neku ribicu ili biljku ja moram da idem u Sarajevo mi imamo jednu radnju u kojoj ima 5 ribica i jedna vrsta biljke ne znam tacno koja ostalo sve nesto plasticno...

A da li zna neko lokaciju tog covjeka u Vogosci da i njemu malo vrnem nekada ili cu morati da ga sam nadjem...

Zivot je nesto sto nikada nismo mogli da objasnimo ja pokusavam da ga ucinim lijepim ali taman kada mi krene za rukom nesto se pokvari, zato se nadam da je sve ovo samo san koji mi zivimo.

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #5 u: Studeni 23, 2006, 11:51:00 prijepodne »
Neznam adresu ali mislim da ako pitas bilo koga u vogosci znace! A u jednoj je zgradi koja je okrenuta poprecno na glavnu cestu ;)

Offline PiNgU

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #6 u: Studeni 23, 2006, 12:12:00 poslijepodne »
AHA k hvala nekako cu naci ako budem isao tamo..
Zivot je nesto sto nikada nismo mogli da objasnimo ja pokusavam da ga ucinim lijepim ali taman kada mi krene za rukom nesto se pokvari, zato se nadam da je sve ovo samo san koji mi zivimo.

Offline PaRTiZaN

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #7 u: Studeni 23, 2006, 13:12:00 poslijepodne »
sto se tice  vogosce  uzmi super  oglase .
Ima jedan lik prodajeon se nalazi na bascarsiji ali on ima sve standardno.

I ima  i Dragan na  dolac malti pored osnovne skole dolac malta al taj fraher  je  pravi degen.Lik misli da  ima najbolju radnju a ustvari sve sto ima je smetlje.
Al eto pogledaj te.
Akvarijum od 250Litara vanjski filter sa 5 oskarima(2 albina i 2 red tigera  oko 23cm)
Cuvao sam od gupa,zlatnih,mrjestio skalare,diskuse...

Offline kula

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #8 u: Studeni 23, 2006, 14:21:00 poslijepodne »
svaka čast na komentarima,sve je to istina,pravo sam se ismijao,stvarno je sramota da glavni grad BiH nema apsolutno nikakvog izbora sto se tice riba i biljaka.Nazalost ovi "akvaristi" koji imaju te jadne radnje samo misle na profit a ne na razvoj i potrebe ovog lijepog hobija.Mikica hvala,cujemo se uskoro.
kula

Offline kula

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #9 u: Studeni 23, 2006, 14:33:00 poslijepodne »
I ja sam na malti preko puta Dragana,lik mi je unistio akvarij sa crnom cupavom algom,to je bilo na pocetku kad sam bio zelen i neiskusan sto se tice akvaristike,kupio sam anubiase zajedno sa cupavim algama i znate sta je uslijediloSve u svemu jad i cemer,a sve sam ja gore navedene radnje obisao vise puta.
kula

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #10 u: Studeni 23, 2006, 21:13:00 poslijepodne »
Ovaj covjek u Vogosci ima veci izbor riba ,ali mislim da biljaka nema .Nemojte me drzati za rijec .Davno sam bila i evo da pokusam objasniti ,mada se on oglasava stalno u oglasima (prodaje pravljene akvarijume i ima veliki izbor riba,tako pise),pa mozete i tako probati doci do njega.Kad ulazite u Vogoscu sa autoputa ,prvi semafor kod hotela Sunce skrenete desno i sljedece skretanje opet desno ,tu u prvoj zgradi ,cak ima i veliki akvarijum u prozoru posto je stan na prvom ,drugom spratu .U biti taj je kvart pa mozete nekoga pitati ,vjerovatno ce neko znati .Sto se tice radnje na Grbavici i nije tako los izbor ,ali treba cesce ici jer nema uvijek svaku biljku u ponudi.Ja sam svoje biljke kupovala u deset navrata ,neke sam cak narucivala iz Mostara .I da pitam jeste li raspolozeni za okupljanje kad ga organizujemo (imali smo vec tri) i da li da vas obavijestim kad do njega dodje?Pozz

Offline Ministar

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #11 u: Studeni 24, 2006, 08:00:00 prijepodne »
Naravno da sam zainteresovan! Samo javi par dana prije.

Offline kula

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #12 u: Studeni 24, 2006, 22:15:00 poslijepodne »
ovaj lik iz vogošče je pravio akvarij sa poklopcem nekom čovjeku i poklopac se vjerovali ili ne zapalio, što se tiče okupljanja obavezno javi!!!!!!!!
kula

Offline kula

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #13 u: Studeni 24, 2006, 22:20:00 poslijepodne »
kod grbavice i jeste problem što moraš ići svaki dan cijelu godinu da bi formirao jedan akvarij
kula

Offline axel

• Novi član
  • *
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #14 u: Studeni 25, 2006, 15:37:00 poslijepodne »
Da li neko zna jos neku prodavnicu u kojoj drze biljke za akvarij.
Nemora biti samo u Sarajevu, dobro bi bilo da bar znam ako ima recimo u Mostaru ili Tuzli.

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #15 u: Studeni 26, 2006, 10:53:00 prijepodne »
Prodavnice imas na Marindvoru ,tj ima tamo jedan podrum gdje ljudi uzgajaju ribe i imaju i biljaka,ali to naravno nisu neke kolicine .Preko puta Unisovih nebodera u tom su kvartu ,malo je zavuceno ali ima neka policijska stanica ili nesto slicno pa malo potrazi.Biljaka imas i u pet shopu kod hitne ,u blizini Merkatora ,Bilo ih je i po malim prodavnicama riba n bascarsiji i ima jedna radnja na Dobrinji .Ja sam nabavljala i u Mostaru ,u Sjemanarnoj ima pet shop ,i znam sigurno da ima i u Tuzli ,i ako ces da ti bolje objasnim i dam ti nazive shopova onda se javi na pp .Pozdrav

Offline kula

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #16 u: Studeni 29, 2006, 12:00:00 poslijepodne »
našao echinodorus bleheri na pofalićima ,uzeo sam nekoliko malih pelcera skoro su propali pa ćemo vidjeti hoće li se primit(1kom=3km),ima i veliki koji lik cijeni nevjerovatnih 50km,da umreš od smijeha,hvala svima na pomoći,posebno mikici!!!!!!!!!!!!!!
kula

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #17 u: Prosinac 09, 2006, 13:22:00 poslijepodne »
Kula,echinodorus gotovo uvijek propadne kad se premjesti ,tj zasadi u aq.Ne brini ubrzo ce poceti pustati mlade listove i potpuno ce se obnoviti.Bilo bi dobro da imas dobru odlogu ,treset isl.tako najbolje uspijeva .Sretno !

Offline axel

• Novi član
  • *
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #18 u: Prosinac 10, 2006, 13:05:00 poslijepodne »
E nasao sam novu kotu za bilje u Sarajevu.
Tip se nalazi na kovacima a ima i svoju stranicu http://www.vodeni-svijet.ba
Za razliku od ostalih ovaj se sad bacio na uzgoj biljaka pa pogledajte.

Offline kula

• Punopravni član
  • **
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #19 u: Prosinac 10, 2006, 13:54:00 poslijepodne »
primila se sva tri pelcera,malo sporije raste ali je u redu,na svakom po tri nova lista,podloga je tetrin supstrat
kula

Offline vodić

• Novi član
  • *
BILJKE U SARAJEVU
« Odgovori #20 u: Prosinac 28, 2006, 16:27:00 poslijepodne »
Zašto jarane nebi došao u Zenicu, u centar čaršije kod zanatskog imaš ZOO prodavnicu i preporučujem ti dobre biljke a u Bosanci nedaleko od ZOO-a isto ima akvaristika ali biljke su fujmeni nije ni jedna uspjela. Pokušaj i dođi vidjeti. Cijena pelcera je oko 5 KM