Srpanj 22, 2025, 01:26:18 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: je li to ichy?  (Posjeta: 1662 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jasmina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
je li to ichy?
« u: Svibanj 21, 2004, 22:09:00 poslijepodne »

Po opisu bi to bilo između ichyja i one bolesti sa finim zlatnim prahom. Naime, točkice su jedva vidljive i svaka ih riba ima po par, jedino su uvijek vidljive na prozirnim perajama, a po tijjelu se vide jedva, kada se ribica nekako nagne prema svjetlu. Točkice su bijele, ribe razne, a coridorasi pande i ancistrusi mislim da se skroz zdravi.

Prvi dan povećali smo temp. na 32 kroz 24 h, a zatim 3dnevna kura s costapurom. Voda mijenjana. Parametri ok, iako je voda malo tvrđa no što bi trebala, ali tako je oduvijek. No točkice su i dalje tu, iako neke ribe (neonke) Kao da ih više nemaju. Što i kako dalje?
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline josipa

• Punopravni član
  • **
je li to ichy?
« Odgovori #1 u: Svibanj 21, 2004, 22:23:00 poslijepodne »
nase ribe su imale istu takvu bolest. terapija je pet dana s costapurom,  ugašenim svijetlom i voda se ne mijenja, ako imas aktivni ugljen u filteru izvadi ga.
ljubo

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
je li to ichy?
« Odgovori #2 u: Svibanj 22, 2004, 14:13:00 poslijepodne »
ako je ichy u roku par dana bi tockice trebale nestati.Prati ponašanje riba i javljaj nam.I slažem se sa josipom costapur ti je najbolji lijek za ichy a dobar je i za ostale parazite.

Offline Jasmina

• Punopravni član
je li to ichy?
« Odgovori #3 u: Svibanj 23, 2004, 11:05:00 prijepodne »

Jutros neonke izgledaju kao da sam ih pred pohanje uvaljala u brašno. I neke druge ribice imaju malo izražajnije točkice no prije. Na crnim molijima, borcu, hokejkama... vidi se zlatno-zelena boja, rekla bih oodinium.

Što mislite o ovom: biljke preselim, a liječenje nad svim ribama, u akvariju. Stavili bismo i sol i costapur i povisili temp. na 30.

No ne razumijem ove upute: "1-5 dan 18 kapi..." To znači 18 kapi jednom i držati ribe tako 5 dana, ili svaki od 5 dana dozirati po 18 kapi na 20 l?

Imam somiće (ancitruse) velike i mališane i mislim da imaju točkice (što je teško reći jer su inače točkasti) i pandice (corydorase) koji imaju oodinium. Hoće li im štetiti sol? Što da radim s njima?
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
je li to ichy?
« Odgovori #4 u: Svibanj 24, 2004, 14:11:00 poslijepodne »
Vjerojatno je Oodinium,prvobitno ribe izgledaju kao uvaljane u brašno,masovno se češu,u kasnijoj fazi sa riba otpadaju bijele nakupine i dolazi do uginuća.Sol će pomoći i neće škoditi ribama,kao i visoka temperatura,što se ne može reći za biljke.Protiv te bolesti postoji poseban lijek,Oodimor ili slično,na bazi bakarnog sulfata,mislim da lijek protiv ichtyo neće pomoći.
 1-5 dan 18 kapi - svaki dan po 18 kapi...