Prvo pozdrav svima, ja sma novi na forumu ali i u akvaristici. Imam akvarij rucne izrade od 60 lit. već skoro godinu dana i do sada sam imao sve i svasta, prebolio sam ichy, bakterijska raspadanja peraja, nedostatak vitamina c iskrivljenja kicme i slicno.

U akvariju trenutnodrzim gupe (30 ak), zenku sijamskog borca, 5 black moly.
Problemi su poceli prije mjesec dana. Imao sam dva ancitrusa, misli da su bili pleco, poslat cu sliku sutra, i iz meni neobjasnjivih razloga poceli su se tuci. Tuce bi trajale po dva dana, a posljednju nijedan nije prezivio, zenka je ubila muzjaka borca, a pet molija se ponasa kao banda nabildanih debila.
Sve to mi je vec pomalo dosadilo pa sam odlucio da napravim neke izmjene u postavci akvarija.
odlucio sam sve ribe i bilje izvaditi, dezinficirati komletan akvarij i ponovo sloziti sve. posto mi je i malo bilja izraslo u medjuvremenu, volio bih ga zadrzati. Gledao sam po okolnim trgovinama ribe i kao sljedeci korak nametnula su se dva moguca rjesenja:
Ciklidi- od kojih ima malih plavih i zutih predivnih, medjutim, pitanje je kako sacuvati bilje, ali i ribe, jer bih volio ponovo imati ancitrusa ili par gupa.
Drugu rješenje bi moglo biti da samnjim broj gupa, napravim reorganizaciju bilja, ubacim komad drveta i nabavim novih ancitrusa, neonki, mozda par patuljastih kolisa i skalara.
evo slika u prilogu pa ako moze par savjeta danas, jer popodne imam vremena da se tome posvetim do kraja....