Srpanj 06, 2025, 16:39:31 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: gljivice?  (Posjeta: 1249 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nesi

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
gljivice?
« u: Prosinac 08, 2006, 23:40:00 poslijepodne »
crna molly mi po tijelu ima nesto sto sliči na vaticu. što bi to moglo biti i kako liječiti? NaClom ili?
In PMS veritas.

Offline duda

• Punopravni član
gljivice?
« Odgovori #1 u: Prosinac 09, 2006, 10:22:00 prijepodne »
Dali ima ono kao bjelo čupavo baš kao vatica? ako da to su pamučne naslage po tjelu očito bakterijsko obljenje. Ako pričamo o istom ljek baktopur če pomoč ako nije jaako zahvatilo tj ako se na vrijeme počne djelovati. Pamučne naslage su bakt oboljenje ne gljibice. Gljivice su nešto drugo i drugi ljek naravno. Baktopur neče pomoč kod glhivica. Ako nisi sigurna stavi slikicu.Edited by: duda

Offline nesi

• Novi član
  • *
gljivice?
« Odgovori #2 u: Prosinac 09, 2006, 12:51:00 poslijepodne »
sigurna sam ali sam pronašla baš na akvarij.net da su to gljivice. pod  gljivične ili algalne bolesti, 1.VANJSKE MIKOZE,SAPROLEGNIA,ACHLYA,DISTYUCHUS
In PMS veritas.

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
gljivice?
« Odgovori #3 u: Prosinac 09, 2006, 13:42:00 poslijepodne »

Gljivice su gotovo uvijek sekundarna infekcija i može upućivati da postoji drugi problem. Ribica ih može dobiti padom imuniteta ( zbog x razloga),od rana uzrokovanih maltretiranjem drugih riba, samoozlijeđivanjem ili od loše kvalitete vode. Najčešći uzrok je ovo zadnje. Što god bilo, bilo bi dobro promijeniti pola vode, pojačati aeraciju ili protok vode i malo manje hraniti. Za par dana opet promijeniti malo vode. Na bilo kakvu promjenu reagirati brzo. Možda se ipak tu krije ozbiljniji problem (nekakva bakterija, ich....) te treba pozorno pratiti spomenutu ali i ostale ribice. Nadam se da će sve biti u redu i želim ti brzo ozdravljenje ribica....

E, da....postoje sredstva za tu infekciju i njih treba koristiti ako primjetiš da se počelo pojavljivati na svim ribicama a ako se samo ovoj ribici pogorša obavezno je izdvojiti i tretirati lijekovima.

ps.zato je dobro imati crnu molicu. Na njoj se najprije vide kožne promjene....
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline nesi

• Novi član
  • *
gljivice?
« Odgovori #4 u: Prosinac 09, 2006, 14:46:00 poslijepodne »
ma mislim da znam što je. NO3 mi je visok. davala sam im previše hrane. pripremam vodu, zamjeniti ću 1/3 pa ću vidjeti hoće li biti šta bolje.
In PMS veritas.

Offline nesi

• Novi član
  • *
gljivice?
« Odgovori #5 u: Prosinac 09, 2006, 14:47:00 poslijepodne »
aaa! sad mi je i somić počeo mršaviti! leži sfrkan na podu i ne mrda.
In PMS veritas.

Offline duda

• Punopravni član
gljivice?
« Odgovori #6 u: Prosinac 09, 2006, 15:58:00 poslijepodne »
Alo si nitriti nitrati podivljali usisaj dno temeljito i dolij vode koliko je otišlo usisavanjem i stavi malo sera nitrivec ili cycle. i ne hrani toliko ribe.

Offline nesi

• Novi član
  • *
gljivice?
« Odgovori #7 u: Prosinac 09, 2006, 18:51:00 poslijepodne »
kako se usisava dno?
In PMS veritas.

Offline duda

• Punopravni član
gljivice?
« Odgovori #8 u: Prosinac 09, 2006, 23:08:00 poslijepodne »

Kupiš usisivač za čiščenje dna u zooshopu. Imaš ih razni vrsta one koji se mogu prikopčat na zračnu pumpu, imaš ih i na baterije čuj sve ovisi šta če imat prodavač za ponudit. Neki malo vještiji i samo naprave od boce plastične samo nebih opisivala da šta krivo ne opišem kako se napravi pa poslje ja ispadnem krivaAko te volja sama da napraviš pogledaj tj provrti tamo pod uradi sam one malo starije teme i nači češ. Ili kupi gotov proizvod ja sam kupila gotovi i došao me oko 50kn. Kad to uzmeš javi se pa ču ti opisat postupak. Inače dno se mora čistit tj usisavati nije dovoljno samo promjenit dio vode.

Offline Brainman

• Punopravni član
  • **
gljivice?
« Odgovori #9 u: Prosinac 10, 2006, 03:55:00 prijepodne »
Oodinopur po uputstvu...Ja sumnjam na oodinium...
S`postovanjem Misa

Offline nesi

• Novi član
  • *
gljivice?
« Odgovori #10 u: Prosinac 12, 2006, 22:42:00 poslijepodne »
hvala svima na pomoći. promijenila sam vodu i ribice su mi se dobile.
In PMS veritas.