Prvo lijep pozdrav svima,
Nov sam na forumu,al svaka vam pohvala iskreno nisam pojma imao da je kod nas akvaristika tako zastupljena, inače prvi kontakt sam imao sa time u Njemačkoj,gdje me je stric furao uokolo po skupovima akvarista i izložbama i tad sam si još onda i ja nabavio akvarij,standardno nešto, gupy,švert,cory,ancistrus, kasnije dodao dva tri skalara i tako je to islo godinama bez neke velike brige oko svega, na tavanu mi zadnjih 5 godina stoji juwelov rio 180 bez rasvjete, koji sam eto upogonio prije nekih mjesec i pol dana
a tako nekako sam i počeo nova istraživanja po internetu kako sam i tu završio

ma da ja ne duljim evo kratkog opisa
od opreme sam si složio ovak:
filter je vanjski Eheim 2315 sa integriranim grijačem neznam sad watažu al drži 27 stupnjeva kako po danu tako po noći
dodao sam i jedan unutarnji, ubiti protočna pumpa sa nastavkom za vatu mogu i kuglice nutra AquaClear 30
nabavih i co2 bocu 3 kile sa tunze manometrom i zoo villi difuzor
podloga je krupan sljunak pa vulkanit+supstrat od jbl-a a na tome je neki sitniji sljunak 2-3mm
gnojim makro i mikro (profito) doduse po nekom svom sistemu
od rasvjete sam slozio 4x39W t5 stim da zasad gore samo dvije jedna je sylvania aquastar a druga neka 865 dvije groluxice su ugašene
fotoperiod je 10 sati
od bilja je nutra
ludwigia repens
rotala rotundiflora
cryptocoryne wendtii tropica
pogostemon helferi
trebala bi biti i glossa al mi cudno i izgleda i raste
jucer ubacih malo hm-a
i u kutu je nesto crveno iz pet centra volio bih od vas identifikaciju

na zadnjoj je slici
od ribica sam uselio
4 hokejke - Thayeria boehlkei njih sam imao od prije u manjem akvariju al su volile papati male gupije
3 sijamska algojeda
3 otocinclusa
sad za vikend idu crvene neonke nutra,mozda jos neke neonkice (otvoren sam za prijedloge)
mislio sam i par ramireza, kasnije mozda pokojeg skalara ili slično
evo i slikica

eto za sad je tak do sljedeceg vikenda se mozda vec predomislim i presadim, promjenim sve valjda dok nebudem zadovoljan
zadnja slika desni kut crvena biljka,koja bi to bila?
Lijep pozdrav svima jos jednom i do citanja