Srpanj 24, 2025, 15:29:16 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Black Molly - tri je nesretan broj  (Posjeta: 1177 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danny boy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Black Molly - tri je nesretan broj
« u: Prosinac 03, 2006, 21:44:00 poslijepodne »
Za crne Molije pročitah da su miroljubiva vrsta, no imam neobičnu situaciju u akvariju.

Naime 2 tjedna akvarijem je lutao samo jedan muški molly da bi mu se jučer pridružili jedna ženka i još jedan muški.

Od tada traje natjeravenje dva mužjaka po akvariju, stariji i 20% veći starosjedilac naganja ovog malog, a ostatak vremena se upucava komadu.
Situacija je otišla toliko daleko da se ovaj mali skompao sa bandom Kulija, odnosno pridružio im se u njihovoj pećini.

Što da se radi?

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #1 u: Prosinac 03, 2006, 21:50:00 poslijepodne »
Ili još povećati broj molija ili ništa. Ovaj mali, ako je pravi i otporan, preživjeti će i naučiti živjeti uz gazdu a i gazda bi se trebao naviknuti na pobočnika.
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 03, 2006, 21:51:00 poslijepodne »
Još koju ženkicu i mir u kući. Bar 2 cure na 1 mužjaka. Kod mene je isto bio rat jer 1 cura na 2 dečka i stalno koljačina poslje došle još 2 cure ukupno 3 cure na 2 dečka i sve

Offline BUBUSH

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Prosinac 03, 2006, 21:52:00 poslijepodne »
ili se reši jednog muzjaka ili stavi još makar jednu zenku a mozes i više

Offline axel

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Prosinac 04, 2006, 20:15:00 poslijepodne »
Ja sam imao situaciju 2 muzjaka i jedna zenka (greskom umjesto 2 zenke kupio 2 muzjaka) i sve je bilo OK.
Nedavno kupim jos jednu zenku dosta manju od njih i nastane frka, ovaj jedan muzjak proganja manju zenku preko citavog akvarija. I ja odlucim da jos nabavim 3 zenke da bude mir u kuci kad od te 3 zenke 1 je bila veca i dvije manje i opet frka sada ovaj muzjak proganja sve 3 manje zenke.
Ima li ko kakvo rijesenje jer nisam siguran kako ce preziviti sada ove 3 manje zenke.

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #5 u: Prosinac 06, 2006, 10:18:00 prijepodne »

Citat: axel
i opet frka sada ovaj muzjak proganja sve 3 manje zenke.
Ima li ko kakvo rijesenje jer nisam siguran kako ce preziviti sada ove 3 manje zenke.

gle on njih vjerojatno ne tuce, nego ... ono sasvim suprotnoIli ce mu dat ili ce krepat. ovo ce ti vjerojatno ruzno zvuciti ali bas te briga. Zasadi akvarij gusto tak da ti se malci imaju gdje sakriti i brzo ces imati vise molica nego si uopce zelis, a onda ti je bas svejedno sto ce biti s tim kreposnim zenkama... moraju se same izboriti za sebe... znas "ne daj se ines"
u oblacima