Srpanj 18, 2025, 17:40:15 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: colisa lalia  (Posjeta: 2124 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chase

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
colisa lalia
« u: Studeni 22, 2006, 16:53:00 poslijepodne »

Za početak pozdrav svima!

Prije nekoliko tjedana nabavila sam novi akvarij ( sa 100l na 60l ) i smjestila u njega 3 corya, prebacila iz starog akvarija jednog ancitrusa, dodala manje jato razbora ( one slatke crvene sa crnim trokutom na repu ).

Želja mi je bila imati još par colisa pa sam navratila u Belugo ( u Viliju ih tad nisu imali )i tamo uzela 2 ribe ( prekrasne prugaste crveno-plave ).

Problemi su počeli čim smo došli doma jer je većacolisa počela nemilosrdnonatjeravati manju. Zaključila sam da su mi podvalili 2 muške pa je jedna preseljena u drugi akvarij.

E sad...problem je u tome kaj sad trebam 2 ženke i ne znam kak da ih nabavim.

U Belugu ih ni nemaju ( skoro 100% sam ziher da su to sve muški bili u tanku ), a u Viliju kažu da mi nemogu prodati samo ženke , čak ih nemogu ni posebno naručiti...

Šta sad?

Help

Offline _neno_

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
colisa lalia
« Odgovori #1 u: Studeni 22, 2006, 17:01:00 poslijepodne »
Ne kužim kako ti nemogu prodati samo ženke,pa ne kupuješ 100 komada,a i da kupuješ ako ih imaju moraju ti prodati,nigdje ne piše da moraš kupovati samo parove,stvarno smiješno
nenoSisak

Offline dario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
colisa lalia
« Odgovori #2 u: Studeni 22, 2006, 18:14:00 poslijepodne »

Citat: _neno_
Ne kužim kako ti nemogu prodati samo ženke,pa ne kupuješ 100 komada,a i da kupuješ ako ih imaju moraju ti prodati,nigdje ne piše da moraš kupovati samo parove,stvarno smiješno

većina prodavača ti neće prodati posebno mužjaka a posebno ženku, nego isključivo u paru!
što je iz određenog stajališta i bolje!
-  Zagreb/Savica  -

Offline _neno_

• Punopravni član
colisa lalia
« Odgovori #3 u: Studeni 22, 2006, 19:08:00 poslijepodne »
Ne kažem da nije bolje ali ja to još nikada nisam doživio da mi ne prodaju ribu koju imaju a ja je želim
nenoSisak

Offline _neno_

• Punopravni član
colisa lalia
« Odgovori #4 u: Studeni 22, 2006, 19:09:00 poslijepodne »
Chase dođi u Sisak i biraj što god hoćeš,ako imaju naravno
nenoSisak

Offline Anis_:D

• Punopravni član
colisa lalia
« Odgovori #5 u: Studeni 23, 2006, 19:54:00 poslijepodne »
colise idu u paru a da ti podvale dva muzjaka.............ja bi ribe u kesu i nazad u prodavnicu (iz principa) a i velika je razlika muzjak crven zenka plava .............

Offline PiNgU

• Punopravni član
  • **
colisa lalia
« Odgovori #6 u: Studeni 23, 2006, 22:01:00 poslijepodne »
Ma ja mislim da nije fer da nekome prodaju u paru ako on zeli samo jedno ko zna kod kuce mozda ima musko a zeli zensko i obratno ali sta mi tu mozemo nista naswe je da kupujemo naswe ljubimce a kako da skupimo nije njihov problem....
Zivot je nesto sto nikada nismo mogli da objasnimo ja pokusavam da ga ucinim lijepim ali taman kada mi krene za rukom nesto se pokvari, zato se nadam da je sve ovo samo san koji mi zivimo.

Offline chase

• Novi član
  • *
colisa lalia
« Odgovori #7 u: Studeni 24, 2006, 10:54:00 prijepodne »

Citat: Anis_:D
colise idu u paru a da ti podvale dva muzjaka.............ja bi ribe u kesu i nazad u prodavnicu (iz principa) a i velika je razlika muzjak crven zenka plava .............

e pa ove su šarene....i crvena i plava boja na istoj ribici...i kako nije bilo drugačijih uzela sam dve takve nadajući se kako bar prodavač zna šta radi

a i otišla sam poslije u Belugo pa mi je žena rekla da ne primaju ribe nazad i ne mijenjaju ih za druge

uglavnom...desilose i nije mi jasno kako da sada riješim taj problem...

žao mi je mužjaka....siroček stalno ispušta one mjehuriće i radi gnijezdo

mislim šta bi trebala napraviti da mi je recimouginula ženka?

Offline Anis_:D

• Punopravni član
colisa lalia
« Odgovori #8 u: Studeni 24, 2006, 13:06:00 poslijepodne »
pa imam ja jednu ono (ideju) odes opet kod njih i trazis par (uzmes 2 zenke) tj svim silama ih ubjedis da su par krajnja granica bezobrazluka je kada te tako zavale
a muzjak ce praviti gnijezda uvjek

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
colisa lalia
« Odgovori #9 u: Studeni 24, 2006, 13:52:00 poslijepodne »

colise se razlikuju po kraju leđne peraje. mužjak ima špisactu i puno dužu, a ženka kraču i zaobljenu. i ženka je malo manja. nema veze s bojom.

a kad kupuješ ribe, prvo se raspitaš o raspoznavanju spola. i opčenito o ribi. večina riba se kupuju u paru, a neke kao jato(neonke, rasbore, zebrice, sve vrste tetri, ...), i treča solucija 1 m na više ženki, kod nekihciklida i živorotki

npr. zamisli da ti uvale 2 mužjaka borca, i ti dođeš doma i staviš ih skupa u aq i onda?

ili ti podvale mladog oskara, kao slatka mala ribica koja postane predator i pol i razori bilje i poklopa ribe.

znači sljedeči put pazi, a što se tiče toga da neče mjenjat ribice koje su ti sami podvalili, stvarno sramota. u potpunosti sam na tvojoj strani. zato i treba pazit kad kupuješ, baš zbog toga, jer je nekim trgovinama u interesu samo da prodaju, nije bitno šta, kako, s čimi prevarit če tek tako nekog ko se ne kuži.

pozdrav!

Offline chase

• Novi član
  • *
colisa lalia
« Odgovori #10 u: Studeni 24, 2006, 14:01:00 poslijepodne »
Citat: akosuta1

colise se razlikuju po kraju leđne peraje. mužjak ima špisactu i puno dužu, a ženka kraču i zaobljenu. i ženka je malo manja. nema veze s bojom.

bolje da ti ne velim kaj su sve provalili dok sam bila...međutim ovo sa perajama sam i ja znala, ali jednostavno su premale i sve si izgledale isto...što nije ni čudno ak su sve bili muški

a kad kupuješ ribe, prvo se raspitaš o raspoznavanju spola. i opčenito o ribi. večina riba se kupuju u paru, a neke kao jato(neonke, rasbore, zebrice, sve vrste tetri, ...), i treča solucija 1 m na više ženki, kod nekihciklida i živorotki

nisam baš tak jako nova u ovome....u principu čitav život sam oko akvarija, no više su se drugi brinuli....colise imam prvi put...

npr. zamisli da ti uvale 2 mužjaka borca, i ti dođeš doma i staviš ih skupa u aq i onda?

to mi se ne bi moglo desiti

ili ti podvale mladog oskara, kao slatka mala ribica koja postane predator i pol i razori bilje i poklopa ribe.

znači sljedeči put pazi, a što se tiče toga da neče mjenjat ribice koje su ti sami podvalili, stvarno sramota. u potpunosti sam na tvojoj strani. zato i treba pazit kad kupuješ, baš zbog toga, jer je nekim trgovinama u interesu samo da prodaju, nije bitno šta, kako, s čimi prevarit če tek tako nekog ko se ne kuži.

čak mislim da me nisu namjerno htjeli prevariti nego jednostavno ni one ne znaju pa bubaju napamet....inače mi se taj shop ne sviđa i ne kupujem kod njih...

pozdrav!

i tebi

Offline chase

• Novi član
  • *
colisa lalia
« Odgovori #11 u: Prosinac 08, 2006, 09:05:00 prijepodne »

samo da javim razvoj situacije...

imamo ženku!!!

sasvim slučajno nakon duge potrage i puno živciranja naletjela sam na jednu ženku...

sad još jedna da uleti za božić i

mužjak se odmah počeo šepiriti po akv. pa pretpostavljam da je bila ljubav na prvi pogled

Offline duda

• Punopravni član
colisa lalia
« Odgovori #12 u: Prosinac 08, 2006, 11:02:00 prijepodne »

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
colisa lalia
« Odgovori #13 u: Prosinac 08, 2006, 13:22:00 poslijepodne »