Pozdrav svima,
Imam problem koji ne mogu nikako riješiti. Nedavno sam nabavio 6 Julidochromisa reganija dužine cca 3-4 cm. Zamišljeno je bilo da ŽIVE u 400l akvariju sa više sustanara (12 ikola, 2 plehija, 2 sijamca i 1 synodontis NoName). Nažalost, prije 3 dana jedan Julić je ležao prekoprcnut na dnu akvarija, da bi dva dana kasnije (što će reći jutros) osvanula još dva Julića vrlo slična izraza lica kao ovaj smajlić:

Stvar je dodatno frustrirajuća jer jako pazim na parametre vode i temperaturu s obzirom da ne želim da se takvo što desi ikolama -- što za sada daje obećavajuće rezultate (ni jedan nije krepao!).
Hrani ih mješavinom sera granugreen i sera granured u omjeru 2:1? ikole su k'o prasci, a julići nisu baš bili oduševljeni iako su pomalo i oni grckali.
Da li je moguće da je problem u hrani? Ili bi im odgovarali nekakvi drugi parametri vode (trenutno je 26C, 8.2pH, 14kH, 18gH, NO3 max 20mg/l)?
Isto tako sijamci su prilično veliki cca 13ak cm, a i plehići su dosta razbacane građe cca 25cm dužine: je li moguće da su ih oni malteretirali? ikolama uglavnom nisu zanimljivi koliko sam za sada vidio -- ne zadržavaju se u istim predjelima akvarija!
Ako netko ima kakvih iskustava rado ću saslušati kakav savjet ili prijedlog...
Očajan....