Srpanj 28, 2025, 17:41:36 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: čišćenje dna?  (Posjeta: 8306 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Emanuel1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
čišćenje dna?
« u: Studeni 21, 2006, 22:49:00 poslijepodne »
Primjetio sam da mi je šljunak sve zmazaniji i po dnu ima svakakvih sitnih komadića pa me zanima jel se može to nekak "usisati" ? mislio sam izvadio dio šljunka isprat ga pa vratit al neznam kolko je to moguće zbog ribica?
Zagreb

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
čišćenje dna?
« Odgovori #1 u: Studeni 21, 2006, 22:59:00 poslijepodne »
imas gotove usisavace dna za tu svrhu... osobno koristim serin koji kao pogon koristi zracnu pumpu - zadovoljna sam... ima i diy verzija - ali u to se ne razumijem - radije pogledaj o tome u rubrici uradi sam...

evo tog usisavaca:

Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
čišćenje dna?
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2006, 22:59:00 poslijepodne »

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
čišćenje dna?
« Odgovori #3 u: Studeni 21, 2006, 23:12:00 poslijepodne »
imas svakakvih "usisivaca" i svi su dobri, a cjene su ti vec od 30 kn! a sljunak nemoj ni u ludilu vaditi jer nije ni lako a ni potrebno.
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline Barbarosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
čišćenje dna?
« Odgovori #4 u: Studeni 22, 2006, 08:43:00 prijepodne »
Uzmeš bocu plastičnu od 0.5 ili 0.25 l, odrežeš joj dno, na mjesto gdje dođe čep natakneš crijevo po potrebi zaljepiš spoj silikonom. Kad mjenjaš vodu staviš kraj na kojem je boca na dno akvarija i istačeš vodu van tako ujedno usisavaš dno akvarija a podtlak ti ne usisava pjesak već ga samo okreče. Slično nešto možeš i kupiti od sere.
Pula

Offline lula

• Punopravni član
čišćenje dna?
« Odgovori #5 u: Studeni 22, 2006, 11:19:00 prijepodne »
Kupi usisavač koji ima cijevtako da tu vodu odmah baciš i zamijeniš friškom. Ja to radio prilikom mjesečne izmjene vode. Svaki puta pomalo. Ovi usisavači koji imaju vrečicu u kojoj skupljaju otpad nisu dobri jer seone najsitnije čestice vračaju nazad u akvarij.
Varaždin / Hrvatska

Offline Emanuel1

• Punopravni član
čišćenje dna?
« Odgovori #6 u: Studeni 22, 2006, 13:27:00 poslijepodne »

Citat: Barbarosa
Uzmeš bocu plastičnu od 0.5 ili 0.25 l, odrežeš joj dno, na mjesto gdje dođe čep natakneš crijevo po potrebi zaljepiš spoj silikonom. Kad mjenjaš vodu staviš kraj na kojem je boca na dno akvarija i istačeš vodu van tako ujedno usisavaš dno akvarija a podtlak ti ne usisava pjesak već ga samo okreče. Slično nešto možeš i kupiti od sere.

jel mi mozes to malo pojasnit step by step kako ide taj postupak..
Zagreb

Offline Barbarosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
čišćenje dna?
« Odgovori #7 u: Studeni 22, 2006, 15:33:00 poslijepodne »
Evo pogledaj slike nadam se da če ti biti jasnije.

Spoj boce i crijeva zasilikoniraš

Kad se silikon osuši sve je spremno za upotrebu. Kraj na kojem je boca gurneš na dno akvarija naravno tako da ti otvor dođe na šljunak drugi kraj staviš u kantu u koju inače istačeš vodu kad mijenjaš vodu u akvariju ili ako istačeš u vrt još bolje. Vodu povučeš lagano ustima ili pumpicom i ona dok teče iz akvarija ujedno usisava dno tvoje je da samo bocom "šečeš" po dnu. Ako ti još nešto nije jasno pitaj.

Pula

Offline badgerdado

• Novi član
  • *
čišćenje dna?
« Odgovori #8 u: Studeni 22, 2006, 16:36:00 poslijepodne »
ovo sa bocom da si napravis ti je super stvar, ako imas veliki aq, inace je i crijevo i boca presiroka ako imas mali aq!!. ja imam od nekih 50l i serin usisivac promjera koliko i ova boca gore i kad usisavam nastane darmar i prevelika je protocnost vode tako da se brzo prazni akvarij a razmjerno malo se smeca pokupi. Mali akvarij uzmi uze crijevo i uzz bocu na kraju!!

Offline Emanuel1

• Punopravni član
čišćenje dna?
« Odgovori #9 u: Studeni 22, 2006, 19:33:00 poslijepodne »

hvala

Zagreb