Srpanj 31, 2025, 20:18:51 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zlatne ribice  (Posjeta: 3719 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Emanuel1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Zlatne ribice
« u: Studeni 19, 2006, 21:05:00 poslijepodne »
Kolko zlatnih ribica mogu staviti u 25l?
Zagreb

Offline duda

• Punopravni član
Zlatne ribice
« Odgovori #1 u: Studeni 19, 2006, 23:10:00 poslijepodne »
zlatne ribice dosta narastu prema tome 25lit po meni nije za zlatne ribice nikako prihvatljiva litraža. I to još nekoliko njih to zaista oprosti nije pametno i samo bi bile skučene na toliko maloj litraži. Njima treba ma bar 40 lit i to je ono hm s tim da na toj litraži od 40 staviš samo 2 ribice. I jako prljaju vodu pa je potreban zaista jaaako dobar filter.

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
Zlatne ribice
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2006, 08:22:00 prijepodne »

1. nemoj biti izbediran!!!

2. Dobrodosao na forum!!!

3. koliko ribica stavis u tank ti se izracunava 1,5 litri na centimetar ribe. E sad ako uzmes da je zlatna ribica u petshopu jos stvarno jako mala beba od nekih 5 cm - to znaci da joj treba 7i pol litara.

E sad, s obzirom da zlatne ribice dozive spolnu zrelost oko cetvrte godine i tada pocnu intenzivno rasti ljudi misle da su one zauvijek onak male. Tocne podatke ti ne znam ali zlatna ribica navodno moze zivjeti i dvadesetak godina i doseci duzinu od 25 cm.

Zato ti ne preporucam da ih stavljas u svoj mali tank. A ako ih bas jako volis i ne zelis ni jednu drugu vrstu uzmi ih ali odmah se pocni pripremati (stediti pare) za veci tank koji ce im jako brzo trebati.

Inace jos je dobro znati da mnogi ljudi zlatice drze u vrtnim jezerima gjde one i prezime.

U svoj tank mozes od 20 litara mozes staviti oko 12 cm ribe (centrimetrazu provjeris u bazi riba na naslovnici akvarij.neta ili nekoj drugoj stranici) jer moras malo vode odbiti na podlogu i opremu.

P.S. ispricavam se na podugom mailu
u oblacima

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
Zlatne ribice
« Odgovori #3 u: Studeni 21, 2006, 08:23:00 prijepodne »
a sad mi se cini da nisi ni novi, pa ako nisi ja se ispricavam
u oblacima

Offline Emanuel1

• Punopravni član
Zlatne ribice
« Odgovori #4 u: Studeni 21, 2006, 16:36:00 poslijepodne »
Hvala na dobrodošlici! I nemas se zasto ispricavati jer samm novi i hvala na iscrpnom odgovoru. Takvi su mi najdrazi jer puno puno toga neznam
Zagreb