Kolovoz 03, 2025, 21:13:20 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: centralno  (Posjeta: 3827 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shock

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
centralno
« u: Studeni 20, 2006, 10:01:00 prijepodne »
pitanjce josh jedno...onaj akvarij ciklira, biljaka josh nismo nashli (silno bi tepih nekakav dolje, u klc slabije stoje sa biljkama, u pet centru nismo nashli nishta adekvatno, morat chemo naruchiti), a ja vech gledam kako bih si i u firmi smjestio neshto od 54 litre dok si ne sakupim za caymana 110 :o))
pitanje je sljedeche...u firmi imam centralno na struju koje preko nochi ne radi...hoche li tako neshto smetati ribicama ili je dovoljan samo dobar grijach? mora li biti jachi grijach nego inache?
drugo pitanje je glede smjeshtaja...napomenuto je nekoliko puta da ne smije akvarij biti na sunchevoj svjetlosti...to se misli na izravnu sunchevu svjetlost ili? naime jedan cijeli zid (naravno juzhni) mi je staklena stijena...zavjese jesu navuchene kad je sunce ali svejedno se osjeti...da li che to onda biti rasadnik za alge ili??

Čovjek je jedina greška prirode

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
centralno
« Odgovori #1 u: Studeni 20, 2006, 10:05:00 prijepodne »
zaboravih napomenuti da nije bash kao centralno u stanovima upravo zbog staklene stijene...a i samostojecha je zgrada pa nema okolnih stanova kao termo izolacije i temp. padne prilichno nisko...

Offline lula

• Punopravni član
centralno
« Odgovori #2 u: Studeni 20, 2006, 10:46:00 prijepodne »
Treba vidjeti koliko padne temp. preko noći ali nečeš ništa pogriješiti ako uzmeš jači grijač. Naime oni svi ti potroše jednako struje da bi održavali temperaturu samo če ti slabiji češće raditi. A za svjetlost bi trebalo vidjeti u kojoj količini je ta svjetlost ali mislim da neće biti problema ako nije izravno.
Varaždin / Hrvatska

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
centralno
« Odgovori #3 u: Studeni 20, 2006, 11:07:00 prijepodne »
temp pada do cca 10 stupnjeva...
svjetla je pregrsht ali nije direktno sunchevo...nego mi obasja one uredske platnene roletne u vertikalnim trakama...ako znash na shta mislim

Offline Jerko - Z1000

• Punopravni član
centralno
« Odgovori #4 u: Studeni 20, 2006, 11:09:00 prijepodne »

Moj aq stoji maltene vani na oko 2 stupnja i u njemu imam grijač od 200wata koji grije do 24 stupnja i jedan od 300w koji grije do 27,ukoliko ovaj nemre zagrijat do 27 te padne temp ispod 24 tada pali se ovaj drugi.I onda u aqu trigon 190 imam 500 wati grijače koji temp normaliziraju savršeno dok je okolna temp čak ispod nule(nekad).Pun je bilja i živorotki.

Eto jedna od solucija.
125lit-sea aqua rock,Vision 450lit - Softy Reef,Trigon 190 - živorotke

Offline Shock

• Punopravni član
  • **
centralno
« Odgovori #5 u: Studeni 20, 2006, 11:31:00 prijepodne »
predivno...bog zna koliko bi mi trebalo da se toga sjetim!??? a bavim se regulacijom :o))

Offline Gogec

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
centralno
« Odgovori #6 u: Studeni 20, 2006, 22:40:00 poslijepodne »
Samo dobar grijač i problem je rješen (a za svaki slučaj 2)
Crni Lug, Gorski kotar
Hrvatska