Kolovoz 14, 2025, 06:12:20 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Novi akvarij???  (Posjeta: 7011 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boxer

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Novi akvarij???
« Odgovori #25 u: Studeni 16, 2006, 21:25:00 poslijepodne »
pa de napisi tko ga je radio kada si ga toliko izreklamirao
Slavonski Brod

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Novi akvarij???
« Odgovori #26 u: Studeni 17, 2006, 09:03:00 prijepodne »
Ja ljudi, ja (Boris Opačak) sam ga radio. Javio bi se i prije, da sam znao sta se desava. Inače gospodin nije spomenuo, da sam mu ponudio vratit onoliko novaca, za koliko ovakvi propusti umanjuju vrijednost akvarija. Spomenuo sam mu to itog časa kad me nazvao s prituzbom. Sto se tice cikotine na staklu, za to nisam odgovoran, to je nastalo putem transporta. Jer od ČK do DU nije malen put. Osobno smatram da slike nisu pravo mjerilo, jer slikani su detalji koji na slici izgledaju 20x vece. Što se tice one slike gdje se prikazuje dno, isto sam tako postovanom gospodinu rekao, da taj sloj silikona moze, ali i nemora skidat (sloj silikona koji na dnu iscuri), ja ga osobno nevolim slidat, jer umanjuje čvrstoču spoja ( a esteski steti jedino kad se slika iz ovakvog kuta), i to prepustam onome ko uzme aq. Da je bilo par packi na aq, bilo je i to priznajem. Da prokomentiram zadnju sliku, na sami čosak akvarija s unutrasnje strane uvijek dodam sloj silikona, a posto jos nisam nasao nacina da ga fino oblikujem, on izgleda tako, s vanjske strane on izgleda sasvim drukčije.

Al da se djelomicno mogu gradit od vakih optuzaba (ne kazem da nisu utemeljene), ja sve to fino poslikam:

Moram napomenut da sam za ovu albalazu ja osobno platio 100kn, i isto tako ova inox-ova ojacanja 150kn. Kolko sam racunao? 50kn za sve (svako ko se malo kuzi u trgovinu i matematiku, kuzi da je to gubitak, a ne dobitak). Isto sam tako spustio cijenu za 100kn, jer sam par sana kasnio. s ispurukom.
Eto toliko od mene. Neću se ni bunit, ni ljutit sto je ovaj post tu, jer to je pravo svakog korisnika ovog foruma, i svi imaju pravo znat sta se i kako se radi. Samo nije mi drago sto ovak jedan post ubiti pobija svih onih 126 akvarija od prije. Al to je i ovako i onako vec samo moja stvar. Ja sam odgovorno, korekno i posteno stao pred streljacki vod. Vod ce na kraju i odlucit.

Offline bopacak

• Punopravni član
Novi akvarij???
« Odgovori #27 u: Studeni 17, 2006, 09:06:00 prijepodne »

E, da ova slika st je lula stavio, ja taj akvarij nisam radio!!!!
Ciklirikei, sve ja to kuzim, al nevolim da me se vrijeđa usporedbom sa jednim Dzemom, jer dzemo je uzo pare i zbriso, ja sam jos tu, spreman da izgladim stvari...

Edited by: bopacak

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Novi akvarij???
« Odgovori #28 u: Studeni 17, 2006, 09:31:00 prijepodne »
ok moram se umjesati iako nisam imao namjeru...
Kolega bopacak, ne znam kakve akvarije radis i ne sumnjam da je u tih 125 prije napravljenih akvarija bilo prekrasno napravljenih, ali jedan puknuti akvarij ti moze znaciti, poplavu u najboljem slucaju, a da ne govorim o ogromnim stetama, elektricnim probojima itd, koja mogu zavrstiti katastrofalno pa cak i tragicno.

Govorim ovo sve zato sto sam vidio osobno neki dan kako si zaljepio Ivborosin akvarij.
1. Naime, covjeku se odljepila, ali DOSLOVCE ODLJEPILA stranica u duzini od 10 cm...
2.Slikon kojim je to bilo zaljepljeno smo kasnije skidali noktima, onda znas koja je njegova kvaliteta.
3. akvarij je polu zaljepljen sa crnim, a polu sa bijelim silikonom...
4. a da ne govorim kad smo ga preljepili da je na mjestima gdje je bio okrhan(od pocetka) popustio i pukno ko kokica...

Mislim da bi bilo u redu, da decku koji ima 15 godina i nema sredstava niti novca, zaljepis novi akvrij, jer bi ti to bio pametan potez.
Kao sto sam rekao, nisam imao namjeru ukljucivati se, jer si ok decko, ali kad sam cuo da si mu predlozio da dodje u cakovec pa da ces mu preljepiti akvarij...to nije u redu stari moj...Pa kak će on doci u čakovec, od kud mu lova, od kud mu auto????

pozdrav

ZG,Vrapče

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
Novi akvarij???
« Odgovori #29 u: Studeni 17, 2006, 10:51:00 prijepodne »

hebate; kaj je ovo ????

ovo su vec dva nova terarista... (jedan pisem dva pamtim)

bopacek' ima nagradu ULJEZ-a za doprinose u teraristici  

pozdrav icek

sorry... ljudi nisam čitao postove danas mi je samo do zahebancije

Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline bopacak

• Punopravni član
Novi akvarij???
« Odgovori #30 u: Studeni 17, 2006, 11:02:00 prijepodne »
Krajten, sto se tice ivbarossinog aq, Taj akvarij sam u pocetku ja radio za sebe, i napravio sam crne fuge naprijed, a iza sam stavio transparentni silikon da fuga toliko ne dolazi do izrazaja. To je odgovor zasto sam stavio transparentni. Svaki silikon se da skidat noktom, dapače, to i je najbolji nacin da ocistiš packu, on je cvrst samo gad je gladak, a kad se fuga razreze popola, mozes komotno skinut noktom. Sto se tice okrhaka, ja kad sam akvarij predao, bio je bez ogrebotine i bez okrhaka (to će potvrdit i ivan ako je fer player). Sto se tiče predloga da dodje u čk, uopce u tom trenutku nisam razmisljo dal on moze ili nemoze (znam da je jednom dosao)...jednostavno sam ponudio pomoć...

Offline Krajten

• Punopravni član
Novi akvarij???
« Odgovori #31 u: Studeni 17, 2006, 11:15:00 prijepodne »
kao sto rekoh, nisam strucnjak za ljepljenje akvarija i ja sam tamo bio pomocno osoblje...
ali je bilo nas 6, a među njima i ljudi koji su zaljepili pooodosta akvarija i akvaristikom se bave citav niz godina i svi su rekli da veci kriminal od akvarija nisu vidjeli...

uglavnom, neda mi se raspravljati, jer sam ovo rekao samo sa najboljom namjerom zbog Ivborose, ak si frajer ćeš mu zamjeniti akvarij...
ajd pozdrav

ZG,Vrapče

Offline lula

• Punopravni član
Novi akvarij???
« Odgovori #32 u: Studeni 17, 2006, 12:23:00 poslijepodne »

bopacak Jasno da ne ispadne da sam i ja kriv za nešto. Nisam ja ni rekao da si ti radio moj jer nisam ni znao o kome je riječ.
Varaždin / Hrvatska

Offline dolphins

• Novi član
  • *
Novi akvarij???
« Odgovori #33 u: Studeni 17, 2006, 12:49:00 poslijepodne »
Borise,

Da si malo bolje procito ja sam napisao da si mi ponudio refundirati stetu, ali ja sam ti na to odgovorio da mi to nista ne znaci jer I kada smo se dogovarali oko akvarija sam ti reko da mi nije u par stotina kuna vec da hocu akvarij da se ne mislim hoce li mu se ista dogoditi. Ako je steta nastala dijelovanjem bilo kakvim mehanickim ostecenjem putem transporta zar ne bi bilo logicno da je on puko izvanka, a ne iznutra, a kako su stakla ravno otkinuta uopce nije ni cudno zasto je pukao je se vjerovatno staklo naslonilo na staklo. Evo na primjer tvoja slika sto si poslao malo se slabo vidi ali tu ti staklo nije ni blizu ravno otkinuto I vidi se izbocina koja je 5-6 mm. Istina je da je kamera uvecala jer je slikana iz bliza ali sva ova ostecenja su jako vidljiva. Isto tako za popust sto si mi ga nudio sam ti reko da ne treba I akvarij je placen onoliko koliko si I reko prvoga dana, a cak nakon prvoga dogovora si me zvao I reko da ce cijena biti 10-15% veca (nisam sada siguran zbog cega) na sto sam ti reko sa je u redu. O novcima necu raspravljati preko foruma.

Ovo sto si napravio ti nije za pohvaliti, meni je ovo prvi akvarij, ali ko je god ovo video zgrozio se. Kada ides u ducan I kupujes kruh, ne kupujes kruh koji je neko vec ugrizao, kada kupis novo auto ne kupujes ogrebano auto, pa tako nemozes ti ni prodavati nesto ovako I kasnije komentirati : Da je bilo par packi priznajem…

Offline bopacak

• Punopravni član
Novi akvarij???
« Odgovori #34 u: Studeni 17, 2006, 16:39:00 poslijepodne »
Sto se tice napuknutog stakla, fino sam ti objasnio, al ti tu tezu ne želiš prihvatit. Staklo je kristal, sastavljenih od silicijevih dioksida i ostalih primjesa (Co, Ni itd..) Kada dodje do tupog udarca (npr kroz krpu ili stiropor u ovom slucaju), deseva se to da se energija siri kroz kristale silicijeva dioksida, a kad dodje do kraja, ta energija mora nekamo otic (jer sva tijela teže da smanje energiju). Ta energija (udarac) je smanjena tako sto se desio izboj u obliku puknuća s vanjske strane.

Ja nisam fizičar, i bolje od ovog nemogu objasnit.

Offline bopacak

• Punopravni član
Novi akvarij???
« Odgovori #35 u: Studeni 17, 2006, 16:47:00 poslijepodne »

Citat: krajten
...kao sto rekoh, nisam strucnjak za ljepljenje akvarija i ja sam tamo
uglavnom, neda mi se raspravljati, jer sam ovo rekao samo sa najboljom namjerom zbog Ivborose, ak si frajer æeš mu zamjeniti akvarij...
ajd pozdrav

Bit cu grub:
Da ste vi to malo bolje zaljepili, do puknuća nebi doslo. Ako je akvarij procurio, i ako je to moja greska, ivan mi je mogao fino javit, i ja bi mu nadoknadio svu stetu, a ovako se fino vadite na mene (jer sto vise mene crnite, to vasa avantura dolazi do manjeg izraza), sad kad je akvarij puko, sad sam ja kriv, jel? I logicki, posto je to "moja" krivica, ja bih dečku trebao napraviti novi akvarij?!

Npr, ja kupim nov auto, vozim se godinu i po dana u njemu, kad on stane. Otvorim poklopac, izvadim motor, rastavim isti taj motor. Nisam javio servisu sta se desilo. Kad skuzim da sam unistio motor, onda se tek javljam servisu: je, auto je bio kriminal, nista nije bilo dobro, nije valjo fergazer, dajte mi novi auto!
Pa da te pitam; ko ce ti to priznat?!

Offline Cikliriki

• Punopravni član
Novi akvarij???
« Odgovori #36 u: Studeni 17, 2006, 16:50:00 poslijepodne »

Citat: bopacak
E, da ova slika st je lula stavio, ja taj akvarij nisam radio!!!!
Ciklirikei, sve ja to kuzim, al nevolim da me se vrijeđa usporedbom sa jednim Dzemom, jer dzemo je uzo pare i zbriso, ja sam jos tu, spreman da izgladim stvari...

ma previse si ozbiljno shvatio moj postja sam samo s tim napravio vic na tvoj racun jedino to mi je i bila namjera ali hebiga krivo se shvatilo. ako i dalje smatras da je uvreda ja ti se ispricavamali sto je je bio je dobar vic
switzerland / schaffhausen
nisam vise Cikliriki

Offline dolphins

• Novi član
  • *
Novi akvarij???
« Odgovori #37 u: Studeni 17, 2006, 17:16:00 poslijepodne »

Ne radi se ovdje od naknadi stete vec za svoj novac zelis kupiti kupiti kvalitetan proizvod (estetski i kvalitetno napravljen). Osobno u mom slucaju nikakva naknada stete meni ne moze pomoci, jer i da dobijem naknadu ja sva ostecenja ne mogu napraviti vec cu ih gledati. Sva napuknuca (koja su s unutrasnje strane, a ne vanjske)i ogrebotine sto su tamo ne bih smjela biti, eto kao sto sam ti i reko to mi i ne smeta toliko jer kada se napuni voda to se nece bas lako ni primjetiti. Spojeve necu komentirati i radi toga sam najvise i stavio slike da vidim misljenja drugih, a ako igrom slucajaakvarij pukne (a nece sigurno jer ovakvoga ga necu staviti u uporabu) sigurno mi nitko ne bi platio nastalu stetu u stanu. Svaka tebi cast sto si se javio na forum da si ti to napravio jer ja tvoje ime ne bih iznio na forum jer da sam htio napravio bih to u prvom postu. S mojim postom sam samo htio misljenja ljudi o estetskom izgledu i kvaliteti izrade jer mi ne treba poplava u stanu. Inace ako netko misli da stvari koje sam iznio ovdje su uvelicane neka mi posalje svoju adresu na PM i osobno o svom trosku cu mu poklonitii poslati akvarij, a ako netko ima osobu koja mi mozes napraviti kvalitetan akvarij neka mi javi adresu. Hvala

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Novi akvarij???
« Odgovori #38 u: Studeni 17, 2006, 17:22:00 poslijepodne »

Ja se ne zelim petljat u ovu diskusiju (iako ovaj akvarij nebi usao u moju kucu).....

Imam samo jedno pitanje...kako je prevozen taj akvarij ( ako je neka distributerska tvrtka, koja?)? i koliko je kostao taj transport?

Hvala

I kako se moze ogrebst ako je tako zasticen stiroporom?Edited by: Crazy-a3
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Krajten

• Punopravni član
Novi akvarij???
« Odgovori #39 u: Studeni 17, 2006, 21:51:00 poslijepodne »

Citat: bopacak

Citat: krajten
...kao sto rekoh, nisam strucnjak za ljepljenje akvarija i ja sam tamo
uglavnom, neda mi se raspravljati, jer sam ovo rekao samo sa najboljom namjerom zbog Ivborose, ak si frajer æeš mu zamjeniti akvarij...
ajd pozdrav

Bit cu grub:
Da ste vi to malo bolje zaljepili, do puknuæa nebi doslo. Ako je akvarij procurio, i ako je to moja greska, ivan mi je mogao fino javit, i ja bi mu nadoknadio svu stetu, a ovako se fino vadite na mene (jer sto vise mene crnite, to vasa avantura dolazi do manjeg izraza), sad kad je akvarij puko, sad sam ja kriv, jel? I logicki, posto je to "moja" krivica, ja bih deèku trebao napraviti novi akvarij?!

Npr, ja kupim nov auto, vozim se godinu i po dana u njemu, kad on stane. Otvorim poklopac, izvadim motor, rastavim isti taj motor. Nisam javio servisu sta se desilo. Kad skuzim da sam unistio motor, onda se tek javljam servisu: je, auto je bio kriminal, nista nije bilo dobro, nije valjo fergazer, dajte mi novi auto!
Pa da te pitam; ko ce ti to priznat?!

na ovo mogu samo jedno reci, pao si mi u ocima...
niti ja, niti Vedran, niti Krcko, niti Dubravko, niti Icek, nismo morali raditi nista. Isli smo iz dobre volje pomoci Ivborosi, zasto? Zato sto se akvariju koji je uredno placen tebi odljepila prednja desna fuga u dužini od 10 cm...Ali doslovce odljepila kao da si skinuo sav silikon...nakon godinu dana uporabe...
Nakon sto ti je Ivborosa poslao poruku da mu se to desilo, odgovorio si mu da dodje do Čakovca pa da ćeš mu to preljepiti.??? I to je fer prema decku koji ima 14-15 godina i nema love??

Dubravko, Vedran, Krcko i Icek ce potvrditi da stranice nisu bile jednako velike, da je bilo ljepljeno sa 2 razlicite boje silikona i da je akvarij također bio iznutra okrhnut na vise mjesta...
Ako lazem dao Bog da mi se jezik osušio...
A ti i dalje pricaj da smo mi krivi...

SRAMOTA...
ZG,Vrapče

Offline Cuvitar

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Novi akvarij???
« Odgovori #40 u: Studeni 18, 2006, 01:07:00 prijepodne »

Na sličnu stvar sam zadnji put rekao sebi da se neću više javljat, ali ovo me stvarno izbacilo iz takta. Moram nešto napisat u obranu postojanosti ovog foruma, pa makar me baniralo...

Kako je uopće moguće da prvi kolega napada drugog kolegu s foruma, kojemu je jedina stvar na umu bila da s nekolicinom drugih pomogne trećem kolegi s foruma, u problemu koji je stvorio prvi kolega.

U zadnje vrijeme je vrlo primjetno da se vrlo čudne stvari događaju na forumu (razni odgovori na postove koji nemaju veze s vezom, prepucavanja, svađe...). Svaki danom sve luđe i luđe. Pitam se koji put ćemo sve to. Di su ti moderatori, urednici i ini drugi, da odmah stanu na kraj svemu tome. Osobno sam smatraoovo mjesto (forum) kao izvor podataka do kojih je moguće jedino doći putem osobnog iskustva i to isto iskustvo podijeliti s nekim. Mjesto gdje će jedna velika populacija zaljubljenika u akvaristiku naći dio sebe i uživati u druženjima preko ovog foruma. Mjesto gdje je svaki član foruma spreman odmah pomoći drugom kolegi na pojavu bilo kakvog problema (čast iznimkama). Ali, očito sam ja u zabludi ili se sve više utapamo u sivilo koje je prekrilo cijelu ovu Lijepu našu. Bitno je ono "zdipi lovu i briši". Ako nešto i pođe po krivu, okrivit ćemo u ovom slučaju (HP i fiziku) ili nekog drugog.

Još jednom kažem da nisam imao namjeru nikoga uvrijediti, ali jednostavno kad sam vidio ovo zadnje nisam mogao izdržati.

Mišljenja sam da je "majstor" trebao prvi priskočiti u pomoć u oba dva slučaja i to bez ikakvog razmišljanja, ali djelom i dobrom voljom, a ne povratom dijela financija, pa do ovog nebi ni došlo. Ipak to je njegovih ruku djelo.

Ne mogu izdržat, moram i ovo...

Evo samo primjera akvarija koji mi je zalijepio jedan kolega s foruma i to besplatno. Ponavljam besplatno.

Akvarij je dimenzija 130x45x55 od 10 mm stakla.

Prisustvovao sam lijepljenju ovog akvarija i cijelom tijeku izrade i napominjem da ovaj akvarij nije lijepljen ni približno amaterski kao ovajkoji je "Majstor" prikazao na slikama iznad, jer je nasamoj slici vidljivosebe doveo u vrlo nezgodan položaj......stege koje bez ikakve podloge stišću staklo - otuda krhotine s unutarnje strane stakla zbog naprezanja (za ovo objasniti nije potrebno biti fizičar, pucanje usljed transporta nema nikakve veze, ); dužina akvarija 155 cm astaklo 8 mm - bez ikakvih pojačanja u donjem i poprečnom dijelu; fuge koje ne postoje ili nije nađen naćin da se fino oblikuju kako je rekao i sam "majstor"; silikon koji se skida noktima???; neobrađeni donji dijelovi akvarija - višak silikona na dnu koji ako gaskine kupac gubi garanciju na akvarij???; dvije vrste silikona isti akvarij???; ; isto napravljeni akvariji, jedan akvarij pusti, drugi nepusti; dva loša akvarija u malo vremena???

Osobno smatran da je lijepljen i napravljen vam svih pravila struke, a bogami i pameti. Dobro bi se zamislio da san jedan od onih 126 prethodnika, ops. 125, jedan akvarij je nedavno popustio.

"Majsotore" nemoj se ljutiti, nije ništa osobno, ali je povezano s onim gore što sam napisao, ali i sam si rekao da si se stavio pred streljački vod pa kako on odlući. Evo ja sam prvi napunio pušku, nemoj se ljutit.
Tino, Split-Stari plac
<font color=RED>Imam sat, ali neznam koje je ovo vrime došlo.</font>

Offline Sheep

• Punopravni član
Novi akvarij???
« Odgovori #41 u: Studeni 18, 2006, 08:53:00 prijepodne »

Citat: Cuvitar

U zadnje vrijeme je vrlo primjetno da se vrlo čudne stvari događaju na forumu (razni odgovori na postove koji nemaju veze s vezom, prepucavanja, svađe...). Svaki danom sve luđe i luđe. Pitam se koji put ćemo sve to. Di su ti moderatori, urednici i ini drugi, da odmah stanu na kraj svemu tome. Osobno sam smatrao ovo mjesto (forum) kao izvor podataka do kojih je moguće jedino doći putem osobnog iskustva i to isto iskustvo podijeliti s nekim. Mjesto gdje će jedna velika populacija zaljubljenika u akvaristiku naći dio sebe i uživati u druženjima preko ovog foruma. Mjesto gdje je svaki član foruma spreman odmah pomoći drugom kolegi na pojavu bilo kakvog problema (čast iznimkama). Ali, očito sam ja u zabludi ili se sve više utapamo u sivilo koje je prekrilo cijelu ovu Lijepu našu.
...
"Majsotore" nemoj se ljutiti, nije ništa osobno, ali je povezano s onim gore što sam napisao, ali i sam si rekao da si se stavio pred streljački vod pa kako on odlući. Evo ja sam prvi napunio pušku, nemoj se ljutit.

stigla zima, tralalalalaaaaa
5 sezona u par dana,viva Torrent
Zadar

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Novi akvarij???
« Odgovori #42 u: Studeni 18, 2006, 09:13:00 prijepodne »

Citat: Cuvitar

Di su ti moderatori, urednici i ini drugi, da odmah stanu na kraj svemu tome.

evoooo meeee,...
Tek sad sam pročitao ovu temu, i ostao šokiran. Bopačak je napravio loš akvarij, to je činjenica, i ukoliko kupac nije zadovoljan mislim da bi trebao vratiti akvarij i dobiti kompletan povrat novca. Naravno to je samo moje mišljenje, a u kupoprodajne odnose neću ulazit, i svi dobro znate da ih na forumu baš i ne cjenim.
Naravno temu ključam u nadi da će se preko PP-a stvari izgladiti.