Na sličnu stvar sam zadnji put rekao sebi da se neću više javljat, ali ovo me stvarno izbacilo iz takta. Moram nešto napisat u obranu postojanosti ovog foruma, pa makar me baniralo...
Kako je uopće moguće da prvi kolega napada drugog kolegu s foruma, kojemu je jedina stvar na umu bila da s nekolicinom drugih pomogne trećem kolegi s foruma, u problemu koji je stvorio prvi kolega.
U zadnje vrijeme je vrlo primjetno da se vrlo čudne stvari događaju na forumu (razni odgovori na postove koji nemaju veze s vezom, prepucavanja, svađe...). Svaki danom sve luđe i luđe. Pitam se koji put ćemo sve to. Di su ti moderatori, urednici i ini drugi, da odmah stanu na kraj svemu tome. Osobno sam smatraoovo mjesto (forum) kao izvor podataka do kojih je moguće jedino doći putem osobnog iskustva i to isto iskustvo podijeliti s nekim. Mjesto gdje će jedna velika populacija zaljubljenika u akvaristiku naći dio sebe i uživati u druženjima preko ovog foruma. Mjesto gdje je svaki član foruma spreman odmah pomoći drugom kolegi na pojavu bilo kakvog problema (čast iznimkama). Ali, očito sam ja u zabludi ili se sve više utapamo u sivilo koje je prekrilo cijelu ovu Lijepu našu. Bitno je ono "zdipi lovu i briši". Ako nešto i pođe po krivu, okrivit ćemo u ovom slučaju (HP i fiziku) ili nekog drugog.
Još jednom kažem da nisam imao namjeru nikoga uvrijediti, ali jednostavno kad sam vidio ovo zadnje nisam mogao izdržati.
Mišljenja sam da je "majstor" trebao prvi priskočiti u pomoć u oba dva slučaja i to bez ikakvog razmišljanja, ali djelom i dobrom voljom, a ne povratom dijela financija, pa do ovog nebi ni došlo. Ipak to je njegovih ruku djelo.
Ne mogu izdržat, moram i ovo...
Evo samo primjera akvarija koji mi je zalijepio jedan kolega s foruma i to besplatno. Ponavljam
besplatno.

Akvarij je dimenzija 130x45x55 od 10 mm stakla.
Prisustvovao sam lijepljenju ovog akvarija i cijelom tijeku izrade i napominjem da ovaj akvarij nije lijepljen ni približno amaterski kao ovajkoji je "Majstor" prikazao na slikama iznad, jer je nasamoj slici vidljivosebe doveo u vrlo nezgodan položaj......stege koje bez ikakve podloge stišću staklo - otuda krhotine s unutarnje strane stakla zbog naprezanja (za ovo objasniti nije potrebno biti fizičar, pucanje usljed transporta nema nikakve veze, ); dužina akvarija 155 cm astaklo 8 mm - bez ikakvih pojačanja u donjem i poprečnom dijelu; fuge koje ne postoje ili nije nađen naćin da se fino oblikuju kako je rekao i sam "majstor"; silikon koji se skida noktima???; neobrađeni donji dijelovi akvarija - višak silikona na dnu koji ako gaskine kupac gubi garanciju na akvarij???; dvije vrste silikona isti akvarij???; ; isto napravljeni akvariji, jedan akvarij pusti, drugi nepusti; dva loša akvarija u malo vremena???
Osobno smatran da je lijepljen i napravljen vam svih pravila struke, a bogami i pameti. Dobro bi se zamislio da san jedan od onih 126 prethodnika, ops. 125, jedan akvarij je nedavno popustio.
"Majsotore" nemoj se ljutiti, nije ništa osobno, ali je povezano s onim gore što sam napisao, ali i sam si rekao da si se stavio pred streljački vod pa kako on odlući. Evo ja sam prvi napunio pušku, nemoj se ljutit.