Srpanj 30, 2025, 07:01:40 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Shubunkin karas iskočio iz akvarija  (Posjeta: 1185 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Goran1985

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Shubunkin karas iskočio iz akvarija
« u: Studeni 01, 2006, 10:05:00 prijepodne »
Molim pomoć!

Jučer mi je karas iskočio iz akvarija, i kad sam primjetio već mu je rep bio suh i tijelo uvijeno.
Vratio sam ga u vodu i uspio se oporaviti, ali sad imam problem sa sluzokožom. Zanima me s kojim preparatom tretirati da bi se sluzokoža što prije obnovila !?

Sve je počelo kad mi je akvarij propustio vodu pa sam ih prebacio u manji od nekih 15 l. Ujutro kad sam se probudio vidio sam da nije unutra nego na podu pored stola.

Unaprijed hvala na pomoći!
Josipovac HR

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
« Odgovori #1 u: Studeni 01, 2006, 10:56:00 prijepodne »
neznam... bit ce valjda dobro.. uglavnom sad znas da uvijek treba pokriti akvarij odnosno onemoguciti ribi skok iz vode na suho .. e jesam pametan
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Goran1985

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Studeni 01, 2006, 11:05:00 prijepodne »
Bit će on dobro siguran sam. Samo mi je bad gledati ga mirnog, a bio je najživlja riba u aq. Sad je teleskop preuzeo njegovu ulogu. Neznam zašto mi na pamet pada medimor. I da uvijek je pokriven, ali rekao sam u postu što se dogodilo ranije.
Josipovac HR

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 02, 2006, 08:50:00 prijepodne »
Čuj čim je izletio iz ag moraš bit načisto da je riba u šoku. Još bio bez vode sve to na njih utječe a kako ne bi. Imaš kupiti Sera agutan za smirenje da malo jadničak dođe sebi i ujedno ti sredstvo štiti sluzokožu ribe i da spreči oštečenje i infekciju koja može doći iz raznih razloga. Evi npr kao ovo sada. Ako nemaju pitaj od nekog drugog proizvođača npr tetra, prodac, JBL to mi je sad na pameti.

Offline Goran1985

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Studeni 02, 2006, 15:52:00 poslijepodne »
Koristio sam aquatan do prije nekih mjesec dana. Pošto ga nije bilo za kupiti u vrijeme kad mi je trebao prešao sam na aquasafe od tetre. Ima istu funkciju tako da znam da štiti sluzokožu itd. Ono što mene zanima je koje sredstvo upotrijebiti za bržu regeneraciju. Inače s njim je sve u redu normalno pliva kad je hrana u pitanju samo zna po par sati biti na jednom mjestu i meditirati.
Josipovac HR

Offline Sheep

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 02, 2006, 20:22:00 poslijepodne »
ja bih ga pustila na miru, i nadala se da će se oporavit...ako mu staviš kakvu kemiju, možda će mu to biti još veći nepotrebni stres...
5 sezona u par dana,viva Torrent
Zadar

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 02, 2006, 22:19:00 poslijepodne »
Aguasafe je sredstvo za pripremu vode nisam na to mislila ali i to pomaže u očuvanju sluzokože ribe. Daj malo stavi tetra vital to neče odmoći niti je kakvo kemijanje. Sadrži ti vitamine i minerale u tekučem stanju ja stavljam mojim 1 mjesečno može mu pomoć odmoći sigurno ne. To su tekuči vitamini ide 5 ml na 10 lit vode. Ako vidiš da je jadničak preplašen tj u šoku šta nije čudo možeš mu staviti sredstvo za smirenje od JBL Aclimol na bazi biljnih estrakata štiti riblju sluzokožu. Može se bez ikakve bojazni stavljati 5 dana za redom neče ti ništa poremetiti biološku ravnotežu u ag niti treba mjenjati poslje tog vodu. Osobno imam taj proizvod i jako sam zadovoljna.

Offline Goran1985

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Studeni 14, 2006, 19:46:00 poslijepodne »
Oporavak prirodnim putem je urodio plodom.

Normalno pliva, jede, druželjubiv itd. Kao prije skoka. Iz dana u dan peraje mu se obnavljaju (dio koji se osušio je otpao) a s lijeve strane rana je sa cca. 7 cm2 došla na 1 cm2, a sluzokoža se kompletno obnovila osim dijela gdje je rana (naravno). Hvala na postovima, kemija mi je sišla s uma čim sam vidio da kreće oporavak. Pa sam sve odlučio prepustiti prirodi pa što bude, iako mi je on najdraža riba u aq. A nakon ovog mi je još više prirastao srcu tako da ću njemu i društvu uskoro pokloniti aq. pristojnijelitraže za njihovu veličinu (Narasli su bar duplo otkad su kupljeni)?

A ja kad krenem neznam stati! SORRY!
Josipovac HR