Srpanj 09, 2025, 01:42:30 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Co2 BOCA  (Posjeta: 2930 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zlatna riba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Co2 BOCA
« u: Studeni 28, 2006, 18:51:00 poslijepodne »

Večer!

Kupio sam co2 u boci i prodavač mi je rekao da trebam prilagoditi kh.Može mi netko reći na koji način.Također bih molio šta je to no2 i no3
Trešnjevka/Zagreb

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Co2 BOCA
« Odgovori #1 u: Studeni 28, 2006, 19:02:00 poslijepodne »

Kupis testere za karbonatnu tvrdocu i izmjeris tvrdocu , zatim mjesas akvarijsku vodu sa destiliranom i opet mjeris KH. Tako mjesas dok ne dobijes zeljeni KH.

NO2-nitrit spoj dusika jako stetan za ribe, pozeljno da bude oko 0, djelovanjem nitrosomas bakterije dobijes NO3

NO3-nitrat spoj dusika, puno manje stetan, koristi ga bilje, dozvoljena granica oko 20mg/l

Offline zlatna riba

• Punopravni član
Co2 BOCA
« Odgovori #2 u: Studeni 28, 2006, 19:13:00 poslijepodne »
Kupio sam testere ali neznam koji mi je željeni kh.
Trešnjevka/Zagreb

Offline Karlo

• Punopravni član
Co2 BOCA
« Odgovori #3 u: Studeni 28, 2006, 19:14:00 poslijepodne »
Koje ribe imas?

Offline zlatna riba

• Punopravni član
Co2 BOCA
« Odgovori #4 u: Studeni 28, 2006, 19:18:00 poslijepodne »
tropske živorotke,neonke,somiće,ancitrus,skalari ima i nešto pejčolanki
Trešnjevka/Zagreb

Offline Karlo

• Punopravni član
Co2 BOCA
« Odgovori #5 u: Studeni 28, 2006, 19:23:00 poslijepodne »
bome opaki mix, morao bi se odluciti za neku varijantu npr. neonke, skalare iancistruse koji su iz istog podneblja i traze meksu vodu, KH manji od 10

Offline zlatna riba

• Punopravni član
Co2 BOCA
« Odgovori #6 u: Studeni 28, 2006, 19:32:00 poslijepodne »

idem testirat pa javim
Trešnjevka/Zagreb

Offline dario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Co2 BOCA
« Odgovori #7 u: Studeni 29, 2006, 14:33:00 poslijepodne »

Citat: Karlo.R

Kupis testere za karbonatnu tvrdocu i izmjeris tvrdocu , zatim mjesas akvarijsku vodu sa destiliranom i opet mjeris KH. Tako mjesas dok ne dobijes zeljeni KH.  

jel to neka posebna destilirana ili može bilo koja?
-  Zagreb/Savica  -

Offline Brainman

• Punopravni član
  • **
Co2 BOCA
« Odgovori #8 u: Studeni 30, 2006, 03:07:00 prijepodne »
Ne vidim razlog za podesavanje kH, osim ako nije ekstremno visok ?? Zato sto se CO2 bolje razlaze u meksoj vodi, opet mi nije jasno ?? Mislim da ti je prodavac rekao da izmersi kH, pH i izmeris koncetraciju CO2 u vodi, jer ne znam da li znas da je CO2 IZUZETNO OPASAN PO RIBE, narocito ako vam crkne manometar kao meni i pobijete 6 maticnih diksusa, zato napominjem da CO2 nije za igranje i ako ne znate sta radite, dobro se informisite pre nego se upustate u ovakvu avanturu, jer ovde ne govorimo o DIY kvascu i seceru...
S`postovanjem Misa

Offline Karlo

• Punopravni član
Co2 BOCA
« Odgovori #9 u: Studeni 30, 2006, 07:33:00 prijepodne »
Citat: dario
Citat: Karlo.R

jel to neka posebna destilirana ili može bilo koja?

Obicna destilirana, ako je akvarij manji, ako je velik onda se isplati kupit RO

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Co2 BOCA
« Odgovori #10 u: Studeni 30, 2006, 08:41:00 prijepodne »

Citat: Brainman
Ne vidim razlog za podesavanje kH, osim ako nije ekstremno visok ?? Zato sto se CO2 bolje razlaze u meksoj vodi, opet mi nije jasno ?? Mislim da ti je prodavac rekao da izmersi kH, pH i izmeris koncetraciju CO2 u vodi, jer ne znam da li znas da je CO2 IZUZETNO OPASAN PO RIBE, narocito ako vam crkne manometar kao meni i pobijete 6 maticnih diksusa, zato napominjem da CO2 nije za igranje i ako ne znate sta radite, dobro se informisite pre nego se upustate u ovakvu avanturu, jer ovde ne govorimo o DIY kvascu i seceru...

Slažem se da je prčkanje s kH i CO2 dosta riskantno. Čim si smanjiš tvrdoću CO2 će ti se lakše otapati u vodi, voda će ti se brzo (brže nego misliš)zakiseliti i možeš imati frke s ribama.

Brainman, s jednom izjavom se ipak ne slažem. Nije istina da CO2 s kvascom i šećerom nije opasan - to je isti CO2 kao i iz boce. Mi smo, naime, pokokali jednom prilikom dosta riba upravo s CO2 iz kvasca i šećera. Normalno, prije toga smo omekšavali vodu. Više nam to ne pada na pamet.

Offline zlatna riba

• Punopravni član
Co2 BOCA
« Odgovori #11 u: Studeni 30, 2006, 10:08:00 prijepodne »
Prekjučer sam stavio co2 i jučer mi odu 2 molly . Može mi neko reć kolko balonića u minuti.Meni idu dosta brzo-60 kom u min(1 bar na pokazivaču ).Uz njega sam dobio i neki tester na kojem kaze na mi je ph visok a mjerenja kažuda je ok.
Trešnjevka/Zagreb

Offline Karlo

• Punopravni član
Co2 BOCA
« Odgovori #12 u: Studeni 30, 2006, 11:02:00 prijepodne »
Previse mjehurica, smanji na 20 i iskljuci zracnu pumpu, ali ako imas puno bilja.

Offline Brainman

• Punopravni član
  • **
Co2 BOCA
« Odgovori #13 u: Studeni 30, 2006, 15:12:00 poslijepodne »

Citat: Elena & Davor

Citat: Brainman

Slažem se da je prčkanje s kH i CO2 dosta riskantno. Čim si smanjiš tvrdoću CO2 će ti se lakše otapati u vodi, voda će ti se brzo (brže nego misliš)zakiseliti i možeš imati frke s ribama.

Brainman, s jednom izjavom se ipak ne slažem. Nije istina da CO2 s kvascom i šećerom nije opasan - to je isti CO2 kao i iz boce. Mi smo, naime, pokokali jednom prilikom dosta riba upravo s CO2 iz kvasca i šećera. Normalno, prije toga smo omekšavali vodu. Više nam to ne pada na pamet.

Izvinjavam se na šturom objasnjenju...Na DIY sam mislio gde se radi o dosta velikim akvarijumima. Kvasac i secer u pravilnom razmeru su predvidjeni za akvarijume oko 120-150 (srednja tvrdoca), ali i ovo sve zavisi od kolicine biljaka koje se nalaze u samom akvarijumu i od samog reaktora za CO2.
S`postovanjem Misa