Kolovoz 02, 2025, 13:53:35 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kako dalje  (Posjeta: 2942 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ciplica

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kako dalje
« u: Studeni 08, 2006, 13:38:00 poslijepodne »

Haj društvo,

Nova sam na forumu,a o akvarijima nešto malo znam,pa mi treba još puno toga za naučit,počela sam čitati neke stare teme...ima tu posla. Imam akvarij od 150 l želja mi je bila držati diskuse,pa sam tako kupila 5 diskusa sa još nešto drugih ribica,jedan mi je uginuo nakon nešto vremena a još troje kasnije kad sam ih "lječila"od nekih nametnika,brzom intervencijom uspila sam spasit jednog diskusa i dva skalara.Dugo je akvarij bio tako poluprazan i napokon sam skupila hrabrosti ponovo ga obnovit.

Sada pored mog već velikog diskusa i skalara imam još dva mala skalarića,5 zebrica,5 leopardića,1 čistač (plavi roguljac),2 patuljaste kolise,4 rajske ribice i još jedan čistač za kojeg ne znam kako se zove.Još su sve žive i zdrave,da li je to dovoljno ribica?Volila bi još kojeg diskusa,ali ga ovde nema.

Sa biljem nisam zadovoljna,stavila sam vodenu kugu,ali bi mi trebalo neko bilje kojem ne treba puno svijetla.Akvarij je u zidu (jednim dijelom)i nema direktno svijetlo na svim djelovima,tako da mi treba bilje za dio koji nema direktno svijetlo.
zadar

Offline duda

• Punopravni član
Kako dalje
« Odgovori #1 u: Studeni 08, 2006, 15:54:00 poslijepodne »

Akvarij je veli ali ne dovoljno za toliko riba koliko si natrpala. Ni diskusi ni skalari nisu male ribe. Još si stavila toliko vrsta oprosti na tome ali stvarno si pretjerala. Ako si čitala stare teme mogla si i samo zaključiti da na ovu litražu si pretjerala sa ribama. Šta se tiče bilja nezahtjevnoga: rogolist, valisneria gigante, spiralna valisneria, anubiasbiljke, sumatranska paprat, cryptocoryna green, limun, javanska paprat, javanski mah. To šta mi ovog časa pada na pamet. Dodaješ tekuče gnojivo za bilje 1 tjedno jer se hrani preko list.

PS dobro došla i isprika šta to nisam na samom početku napisala.

Offline ciplica

• Novi član
  • *
Kako dalje
« Odgovori #2 u: Studeni 08, 2006, 18:22:00 poslijepodne »

Hm,pitala sam supruga,akvarij ima 180 l,ma dobro nije to neka velika razlika,vodila sam se po uputama iz knjige koju imam i to još i nisam uzela sve što je pisalo.Sad šta je tu je,ne bi nikoga izbacivala .

Što se bilja tiče zbilja je siromašan pa ću pokušat nać nešto od navedenog,hvala.
zadar

Offline duda

• Punopravni član
Kako dalje
« Odgovori #3 u: Studeni 08, 2006, 18:42:00 poslijepodne »
Anubias biljke i paprat možeš vezat koncem za panj i/ili kamen. Šta se tiče anubias biljki ako ne želiš da budu vezane moraš pazit kad sadiš u podlogu. Sadi se da rizom bude vani inače biljka truli.

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
Kako dalje
« Odgovori #4 u: Studeni 13, 2006, 13:01:00 poslijepodne »

pozdraf i dobrodosla na forum

preporucuje se stavljanje 1 cm ribe na 1,5 l vode. Meni je to u pocetku bilo strasno nerazmljivo ali dok upoznas svoje ribice mozes to bez problema izracunati

znaci 180 l akvarij minu odokativno 20 l na podlogu, filter itd. znači 160 l podjeljeno sa 1,5 je nesto vise od 100 cm ribe.

znacitri skalara narasu do 15 cm - 15x3 =45 cm

pet zebrica - 5x6 cm =30

i tak dalje...

pomaze?
u oblacima

Offline Grbo

• Punopravni član
  • **
Kako dalje
« Odgovori #5 u: Studeni 13, 2006, 19:30:00 poslijepodne »
Diskusi i skalari nisu dobra kombinacija..nije ni čudo što ti je diskus uginuo jer skalari imaju u sebi neke bakterije koje štete diskusima...
...:;Vinkovci;:...