Srpanj 23, 2025, 19:12:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ciklidi  (Posjeta: 2396 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline t.o.n.i

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
ciklidi
« u: Svibanj 13, 2004, 20:20:00 poslijepodne »
trebam savjet,mogu li kombinirati oscara(astronotus ocellatus) i par pseudotrop zebri(pseudotropheus zebra).

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
ciklidi
« Odgovori #1 u: Svibanj 13, 2004, 21:17:00 poslijepodne »
ukratko - ne

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
ciklidi
« Odgovori #2 u: Svibanj 13, 2004, 21:17:00 poslijepodne »

Ma ako se mene pita,ja se za takvu kombinaciju ne bih nikad odlućio.Oskari potiču iz Južne amerike,te traže vodu ,koja nikako ne bi odgovarala afričkim ciklidima vrste Ps.zebra.A oscari imaju neko ponašanje u akvariju,koje je slićno samo njima,pa opet zebre ne bi bili dobri susjedi,a ima još puno tih varianti.

A što ne bih imao samo afričke ciklide ili samo oscare,ipak oskari su jedne velike ribe.

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
ciklidi
« Odgovori #3 u: Svibanj 13, 2004, 22:40:00 poslijepodne »

ma vec imam oscara i prilicno sam zadovoljan ali vidio sam u zoo shopu te zebre i stvarno su me odusevile pa sam mislio da kombiniram ali ako ne moze ,ostat cu pri oskaru

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
ciklidi
« Odgovori #4 u: Svibanj 13, 2004, 22:47:00 poslijepodne »
pitanje za bojka, u među vremenu sam nešto proćitao pa vidio sam da su uvjeti u kojima žive oskar i pr.zebre dosta slicni,da ih stavim zajedno bi li oskar napao zebre

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
ciklidi
« Odgovori #5 u: Svibanj 14, 2004, 08:27:00 prijepodne »
Oscar je predator a Zebre su većinom biljojedi i vjerojatno bi ih dokrajčio vrlo brzo! Kak' je velika ta tvoja ribica?!

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
ciklidi
« Odgovori #6 u: Svibanj 14, 2004, 12:30:00 poslijepodne »

nabavio samga nedavno prije otprilike tjedan i po,tada je bio velik 5cm.Ove zebrice što sam gledao u shopu su malo vece od njega pa zato mislim da ih nece dirat.Edited by: t.o.n.i

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
ciklidi
« Odgovori #7 u: Svibanj 14, 2004, 16:24:00 poslijepodne »
Za sada bi bilo sve OK, ali čim ih preraste smatrat će ih svojom hranom. Odluči se ti između afričkih i američkih ciklida dok još imaš vremena, tj. dok je još Oscar mali

P.S. Teško ćeš išta kombinirati kad će taj rođeni ubojica harati akvarijem, a to ponekada znaći da će on biti jedini stanovnik akvarija  

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
ciklidi
« Odgovori #8 u: Svibanj 14, 2004, 20:22:00 poslijepodne »

ma znam to ,imao sam ja oskare i prije ,nego uvatila ih je bila hexamita ja sam kasno opazio i nije bilo spasa(ovi su bili veliki i dosta su dugo bili u mene).Ostat cu pri oskaru, ali cim sam vidio tvoju poruku otisao sam u shop i kupio jedan par zebrica(nemogu gledat akvarij prazan-1mali oskar,2plehtosomusa a akvarij 150l)Izdrzat ce zebrice bar 3-4 mjeseca jer su dosta vece od njega i dok ih sustigne..A kad se to dogodi premjestit cu ih u svoj stari 70litarski akvarij(sad tu uzgajam gupije za oskara).I nece mi sa velikim oskarom akvarij biti prazan.Hvala na informacijama,i za sada se dobro slažu zebrice i oskar.