Srpanj 23, 2025, 21:30:49 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Trigon 190  (Posjeta: 3801 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zadar

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Trigon 190
« u: Listopad 10, 2006, 19:28:00 poslijepodne »

Imam novo oformljeni Trigon 190 s veliim komadom magrovine. Molim za savjet koju vrstu trave da stavim s obzirom da mislim držati samo neonke i za sada mi je voda bistra ali malo žučkasta. Vjerujem da je razlog drvo s obzirom da voda u akvariju stara 10 dana a sve drugo je original od akvarija. Koliko treba vremena da se boja izgubi? Ima li još kakav savjet na što moram paziti jer sam u startu stavio novu pumpu Fluval 204 i iskuhao drvo.

Hvala i pozdrav!

Offline asterix

• Punopravni član
Trigon 190
« Odgovori #1 u: Listopad 10, 2006, 19:47:00 poslijepodne »
Bilja ima puno vrsta, e sad, ako zelis amazonski biotop, sto pretpostavljam, izbor ti se dosta smanjuje. Nisam expert za bilje,no ljubotelj sam camboba i echinodorusa.
Koje bilje, ovisi i o svjetlu, co2....
Zuckasto obojena voda neonkama odgovara.Ako je se zelis rjesiti, stavi aktivni ugljen u filter.
I pogledaj ovo
https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=17758

Offline duda

• Punopravni član
Trigon 190
« Odgovori #2 u: Listopad 10, 2006, 19:51:00 poslijepodne »

Zadar dobro došao!

Ako misliš držati neonke nebih ti preporučila da ih još staviš. Te jatne ribice ne vole "nove" akvarije jer su na to osijetljive treba pustiti da se akvarij dobro zaciklira najmanje 15 dana to je najmanje. Znači šta duže to bolje a za neonke se preporuča cca 10, 12 tijedana dok bakterije u filtrima ne počnu dijelovati. One su jatne ribice šta više ih je u jatu to više dođu do izražaja. Inače tetre vole mekšu i kiseliju vodu i tamnije dno no nije uvijet. Šta se tiče bilja: gusto zasađen akvarij, sa visokim i nježnim biljkama. Npr cabomba ili elodea, spiralna valisnerija, sumatranska paprat jednostavne ne zahtijevna biljka i nije gruba.valisnerija gigante, može i rogolist jako je koristan ili malo vodene kuge te 2 biljke su dobri odašiljači kisika i oduzimaju vodi nitrat zbog čeg alge brzo rastu Napred možeš zasaditi Eleocharis parvula lijepa predjna nježna biljčica.

Offline duda

• Punopravni član
Trigon 190
« Odgovori #3 u: Listopad 10, 2006, 19:59:00 poslijepodne »
Žućkasta voda je od drveta to će samo od sebe proći ne brini i malo strpljenja. Inače žućkasta voda neonkama ne smeta samo ne žuri sa njima. Meni je isto žućkasta od treseta stalno i to ribicama ne smeta uopće. Voda će ti i morat biti uvijek malo žućkasta jer bi trebao staviti treset kako sam i rekla one vole mekšu i kiseliju vodu sa tamnijim dnom šta nije uvijet ma šta opet ponavljam.

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
Trigon 190
« Odgovori #4 u: Listopad 11, 2006, 11:09:00 prijepodne »

je neonke su osjetljive, to su ti ribice koje se sekiraju - stalno su pod stresom. a znas da su pod stresom dok im izblijedi ona crvena crta. A moram reci da se moje svako jutro u 15 do 7 jako iznenade dok im upalim svijetlo pa i onda pobljede od soka, ali mozes gledati kako im se na ocigled vraca crvenilo.

Inace mogu one od toga i umrijeti ali mojima se, svaki put dok bi doslo do nekog stresa ,boja vratila preko noci

Inace za bilje posadi puno svega pa sto se prime to ostavi tako sam ja napravila..
u oblacima

Offline lula

• Punopravni član
Trigon 190
« Odgovori #5 u: Listopad 11, 2006, 11:31:00 prijepodne »
To da je boja žuta od panja je dobro i čak bi ti bilo pametno staviti u filter i malo treseta da još požuti i da regulira Ph što ti neonkama jako pogoduje a i meni osobno je puno ljepši akvarij ako je voda žučkasta. A što se tiče bljede boje kod neonki to je normalna pojava preko noči i nema straha za ugibanje.
Varaždin / Hrvatska

Offline Domagoj79

• Punopravni član
Trigon 190
« Odgovori #6 u: Listopad 13, 2006, 14:32:00 poslijepodne »
Pozdrav voda ti je žuta od panja to paše ribama pa nemaš straha pozdrav
U raju je dobro u paklu je ekipa