Srpanj 15, 2025, 12:22:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: loza!  (Posjeta: 1197 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ozzy osbourne

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
loza!
« u: Listopad 09, 2006, 18:36:00 poslijepodne »
močim to glupo drvo već tjedan i više i potonulo je al se voda muti... kvasi se u kaci trenutno. jel spremno za aq? naravno ako dodam nitrivec ili netreba?

† BLACK RAIN †

Offline duda

• Punopravni član
loza!
« Odgovori #1 u: Listopad 09, 2006, 19:54:00 poslijepodne »
Ako ti je potonulo šibni ga slobodno. Ako bise iz kojeg razloga diglo na površinu stavi kamenčinu na njega pa pusti tako neko vrijeme. To šta se voda muti pusti prošli svi to imaš filter uključi i nek piči. Mutna voda u ag može i ne mora duže potrajati kako kome, Nekom se za 7 dana koliko ja znam razbistrilo nekom pak trebalo i15 dana da se razbistri. Sve ovisi i koliko je mutna razbistrilo se svima nama pa će i tebi bez brige. Sera nitrivec ne moraš staviti nije uvijet. Ja sam osobno stavljala prvih 7 dana da se naseli malo bakterijica i da malo mi vodu razbistri. Nema pravila neki stavljaju neki nei pusti akvarij da se ciklira bar 15 dana.

Offline duda

• Punopravni član
loza!
« Odgovori #2 u: Listopad 09, 2006, 20:05:00 poslijepodne »
Ukoliko bi ti jako dugo potrajalo da voda bude mutna i nikako se ne razbistruje onda probaš sa aktivnim ugljenom jedno 3,4 dana i to bi trebalo pročistiti i onda van sa njim.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
loza!
« Odgovori #3 u: Listopad 09, 2006, 20:17:00 poslijepodne »
hvalka još ću kasnije staviti drvo jedva čekam
† BLACK RAIN †

Offline asterix

• Punopravni član
loza!
« Odgovori #4 u: Listopad 09, 2006, 20:30:00 poslijepodne »

Citat: duda
Ukoliko bi ti jako dugo potrajalo da voda bude mutna i nikako se ne razbistruje onda probaš sa aktivnim ugljenom jedno 3,4 dana i to bi trebalo pročistiti i onda van sa njim.

Zasto?

Offline duda

• Punopravni član
loza!
« Odgovori #5 u: Listopad 09, 2006, 21:19:00 poslijepodne »

Nisam mislila van sa drvetom nego sa aktivnim ugljenom.

Asterix šta zašto? budi konkretan. Ja osobno aktivni ugljen stavljam samo poslije lječenja ribica i ako mi je voda duuuuugo vremena mutna pa da mi je kemijski malo pročisti.Inače imam biljni ag i ne stavljam ugljen jer nemam potrebu za tim.

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
loza!
« Odgovori #6 u: Listopad 10, 2006, 08:14:00 prijepodne »

Ja bih lozu ipaknamakao malo duže. Prvi put kad sam je stavljao bio sam nestrpljiv i na kraju je izletila van, nikako se nisam mogao osloboditi plijesni iako se kuhala dugo i više puta.

Sada imam u akvariju lozu koja nije kuhana, samo je prelivana i ostavljena u vreloj vodi par puta jer je bila prevelika za kuhanje. Ali je zato bila potopljena u vodi 5 mjeseci.
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline Barbarosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
loza!
« Odgovori #7 u: Listopad 10, 2006, 09:05:00 prijepodne »
Slažem se sa maratoncem, što se tiče potapanja meni se najbolje pokazalo da nakon nekoliko sati prokuhavanja naglo je uronim u hladnu vodu i ostavim preko noći. Ali mi se ta plijesan sa panja povukla tek nakon više od mjesec dana namakanja, šta vani, šta u samom akvariju. Ovo u akvariju ne preporučujem jer stvarno gadno izgleda a i dosta prlja akvarij.
Pula

Offline boxer

• Punopravni član
loza!
« Odgovori #8 u: Listopad 10, 2006, 10:23:00 prijepodne »
ma lozu treba dugo namakati jer dosta ispusta ruzno mutno zutu boju
Slavonski Brod

Offline duda

• Punopravni član
loza!
« Odgovori #9 u: Listopad 10, 2006, 13:52:00 poslijepodne »
Šta se tiče plijesni ni mene to nije zaobišlo. No nema mijesta panici kad je plijesan u pitanju jer nije ništa opasno ode samo od sebe. Osim toga sa drveta šta je ostalo plijesni popapale su mi ribice. Šta se tiče boje e to sad kako kome nekom je to ružno za vidjeti nekom se da pače to sviđa. Bilo kako bilo ni jedno ni drugo nije alarmantno sve to prođe samo treba strpljenja.