Srpanj 16, 2025, 23:54:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoć u aquascapingu  (Posjeta: 2705 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lucky_26

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Pomoć u aquascapingu
« u: Rujan 17, 2006, 11:57:00 prijepodne »

Ovako to izgleda sada

a ovo je nekakva ideja kako bi to moglo izgledati:

Zagreb,Travno

Offline Lucky_26

• Punopravni član
  • **
Pomoć u aquascapingu
« Odgovori #1 u: Rujan 17, 2006, 11:59:00 prijepodne »
Slušam prijedloge za prednji plan,koje bilje?BTW panj sam malo nakosio u odnosu na fotku.
Zagreb,Travno

Offline Lucky_26

• Punopravni član
  • **
Pomoć u aquascapingu
« Odgovori #2 u: Rujan 17, 2006, 12:02:00 poslijepodne »
Sad kad gledam,možda bi zamijenio mjesta crypte green i hygrophile polysperme ,i bacio polyspermu u zadnji plan,a limnophilu ispred.
Zagreb,Travno

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Pomoć u aquascapingu
« Odgovori #3 u: Rujan 17, 2006, 15:16:00 poslijepodne »
meni izgleda ok plan a imaš dosta različitih biljaka s različitim liščem i bojom da dobiješ kontraste.Drvo mi je položeno ok.Za prednju biljku predlažem tenellus ili malo mahovine na par mjesta...
Dubrovnik

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Pomoć u aquascapingu
« Odgovori #4 u: Rujan 18, 2006, 08:05:00 prijepodne »
Ozelot je ogromna biljka - ne mogu točno procjeniti kolike su dimenzije akvarija, ali čini mi se da je oko 60-80 litara. Ozelot bi možda mogao negdje bliže prednjem dijelu akvarija. Čuo sam zanimljiv savjet za ozelot ako ne žeiš da ti bude preveliki - izvadiš ga iz podloge svakih 2-3 tjedna i podrežeš mu korjenje - listovi su onda manji, a raste gušće. Tako to radi Gaastra (po pričanju Mare). Čini mi se dosta vrsta na malo mjesta. Vjerojatno ćeš ih s vremenom reducirati i rasaditi recimo corymbosu u jedan "zid".

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Pomoć u aquascapingu
« Odgovori #5 u: Rujan 18, 2006, 12:40:00 poslijepodne »

posto si rekao aquascape moram reci (da mislim) da si fulao izraz

moras imati neku viziju ... moras znati otprilike kako ce izgledati ak nis drugo.... posaditi hrpu bilja u mali akvarij po meni nije aquascape... moze biti i samo jedna vrsta bilja da se postigne neki efekt... takodje malo zahtijevnije bilje daje posebnu vrijednost akvariju.... ove izabrane biljke su prakticki korovi (osim anubiasa)

nemoj se ljutiti ... to je samo moje misljenje....

inace slazem se sa Elenom $ Davorom... definitivno ne echinodorus... pa ja bi cak izbacio sve ove higrofile... to bu ti sam raslo u visinu... ako ih bas hoces dovoljno ti je na kraju ih ubaciti prije finalnog fotosesion-a

prvo bi oblikovao reljef,stavio glosostigmu ispred, u jedan od prednjih kuteva H. verticalu.. .. a u pozadinu, najvise kut "od grijaca" recimo Mayacu ... te dva tri "busena" kripti nepravilno rasporedjeno... anubisas oko panja..

no imam osjecaj da malo koga zanima sta bi ja napravio... pa cu se probat suzdrzavati ubuduce...

sretno i uzivaj
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Pomoć u aquascapingu
« Odgovori #6 u: Rujan 18, 2006, 15:27:00 poslijepodne »
meni s eisto cini da ce ti sve to sto ubacis unutra divljati.. hygre pogotovo. Ozelot mi ne lezi otraga jer on raste u sirinu.. pa ce mu biti skuceno.. i trebao bi staviti nesto manje ispred njega da mu sakriijes rizom.. crypte recimo.. a napred ili tenellus ili subulatu
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Lucky_26

• Punopravni član
  • **
Pomoć u aquascapingu
« Odgovori #7 u: Rujan 18, 2006, 16:46:00 poslijepodne »

Citat: Elena & Davor
Ozelot je ogromna biljka - ne mogu toèno procjeniti kolike su dimenzije akvarija, ali èini mi se da je oko 60-80 litara. Ozelot bi možda mogao negdje bliže prednjem dijelu akvarija. Èuo sam zanimljiv savjet za ozelot ako ne žeiš da ti bude preveliki - izvadiš ga iz podloge svakih 2-3 tjedna i podrežeš mu korjenje - listovi su onda manji, a raste gušæe. Tako to radi Gaastra (po prièanju Mare). Èini mi se dosta vrsta na malo mjesta. Vjerojatno æeš ih s vremenom reducirati i rasaditi recimo corymbosu u jedan "zid".

Točno,aq. ima teoretski 100l (d-65,š-35,v-45),ali ga filam sa 70-80l.Inače,još od opreme ima Tetra ex700,rasvjeta 2x20w aqua-glo i sun-glo.Hvala svima na komentarima,ali morate shvatiti da sam još novi pa ne kužim kako koje bilje "diše",ali zato imam vas.A i pokušavam ovo složiti sa jednostavnim biljkama da se ne razočaram previše ak nebu išlo.A isto tako to bilje bi trebalo biti iz Vilija pošto mi je najbliže,a brijem da zasad ima i najkvalitetnije bilje,a ne oni kvazi shopovi koji drže bilje skupa sa puževima i ostalim sranjem(pa kad stavim biljku u aq. i nakon par dana pun k.... puževa )
Zagreb,Travno

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Pomoć u aquascapingu
« Odgovori #8 u: Rujan 18, 2006, 17:15:00 poslijepodne »

bojim se da ce biti razocarenja... pogotovo ako ti je prvi akvarij... no nemoj tako gledati na to,to sugreske iz kojih treba uciti.. naravno sto se vise informiras prije i skuzis zasto se neke stvari desavaju odnosno mogu se desiti ilikako ih sprijeciti i tome slicno bit ce manje gresaka... ali mislim da je to normalan put svakog akvarista ... iskustvo se nemozenauciti..

jos jednom sretno i naravno forum odnosno forumasi su tu, ako stazanima samo pisi
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Lucky_26

• Punopravni član
  • **
Pomoć u aquascapingu
« Odgovori #9 u: Rujan 18, 2006, 19:59:00 poslijepodne »

Nije prvi,ali je drugi.

Ali sad je malo poboljšana situacija,ubačeno je jače svjetlo,novi filter,i više je volje.sad sam fakat zabrijao na to,pa si već slažem raspored kad što treba raditi(čišćenje filtera,zamjena vode....).znam da je još puno ispred mene.
Zagreb,Travno

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Pomoć u aquascapingu
« Odgovori #10 u: Rujan 19, 2006, 11:54:00 prijepodne »
ona sunglo neonka mi se baš ne sviđa ,preskupa a niš koristi al to je sad več druga tema ,druga rasprava.
samo ti pokušaj s ovim biljkama i napravi setap,a ako če divljati bilje kidat češ ga i kasnije mijenjati s drugim biljem koje če ti odgovarati i koje če ti se sviđati.
Dubrovnik