Da, nisam nista napisao o akvariju.To je 240 l (teoretska litraza 120x40x50) jer ustvari stane tocno 180 l vode kada odbijete unutrasnje mjere - pozadina - debljina pijeska - kamenje - i nije napunjen do vrha normalno.
Inace koristim iskljucivo izvorsku vodu i to kombinirajuci sa dva izvora jer je jedan izvor izuzetno mekan (cak i premekan za ovu vrstu riba - idealan bi bio za diskuse - parametri NO3/NO2=0, GH=3, KH=3, pH=6), a drugi tvrdji (NO3/NO2=0, GH=16, KH=6, pH=6,4). Vjerovatno i zbog toga uvijek imam zdravo bilje i ribe, skoro nikada ne koristim nikakvu kemiju, jedino znam ponekad stavit GreenX u filter.
Od riba trenutno imam:
2 scalara, 5 ruzicastih tetri, 10 crvenoglavih tetri, 3 zlatne olovcice, 2 cekinjasta soma, 3 kineska zderaca algi, 5 sterbai oklopna soma, 2 sijamska zderaca algi.
Mozda je premalo riba ali se uvijek moze dodati. Zelja mi je da jos dodam 10 kom. crvenoglavih tetri jer su stvarno najbolje ribe jatasice.
Prije sam imao jos neke ciklide zajedno sa skalarima ali to kod mene ocito nije islo jer su se totalno tukli kao u Ultmight-fight-u: ramirez (fiodor), apistrogram (minotaur), scalar (filipovic). Pobjednik se zna.
Hvala svima za pohvale i sugestije, a posebno Karlu koji je iz Karlovca jer nas ocito ima jako malo u Klc (dodji k meni na pivu, mogu i ostali kojima nije tesko!).