sinoc sam iz vilija dobila borca, ali nika nisam vidila takvog. Naime ovaj je skoro crn, i ima plavo crvene peraje. Jako ga je tesko slikat jer mi je pozadina akvarija crni cetifix Jel to nekakva genetska greska ili je to normalno?

Poštovana Vanda,
Nemogu vjerovati da bi Vili shop sebi dozvolio da prodaje degenerične ribe.a što se tiče sijamskog borca=plakat thai=betta splendens, ono što si kupila je skoro pa najskuplja inačica te vrste.Dakle potpuno crni su najskuplji, na Tajlandu 45 USD kom.
Ove boje, leptirasta krila, itd,....uzrokovana su GMO modifikacijama u umjetnom uzgoju.Zamiješali su izvornu bettu, zlatnu ribicu i dobili prve inačice raznih sa leptirastim perajama,prirodnom selekcijom unatrag 6 stoljeća, dobijena je betta sa ogromnim perajama, zapravo sa veličinama koje imamo danas po našim akvarijima (najčešće).
Pogledaj na uzgajivački sajt, mislim da je attisonbetta.com, pa ćeš imati što vidjeti!
Sačuvaj ga i razmnoži, možda koji bude crn, toplo se preporučujem toga otkupiti bez puno razmišljanja.
Lijepi pozdrav i sretno sa borcem!