Srpanj 19, 2025, 15:13:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: koje bilje  (Posjeta: 733 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Busman

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
koje bilje
« u: Veljača 14, 2007, 19:21:00 poslijepodne »
jel neko vidio negdje dobrog anubijasa za kupit? Koje bilje stavit u prvi plan  da imam tepih i di ga ima za kupit?

Zagreb/Maximir

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
koje bilje
« Odgovori #1 u: Veljača 14, 2007, 20:06:00 poslijepodne »

Tepih mozes napravit od glossostigme, ili mahovine, a moglo bi se èak i od riccie sa nekakvom mrezicom. S tim da za glossu stvarno treba imati dosta svjetla, CO2 i fino gnojivo..za ricciu ne znam kak se ponasa kao tepih. Mahovina nije zahtjevna pa mozes sa njom, ali ako ce biti u vodoravnom polozaju ocekuj da ju moras dosta usisavati jer je tamna pa se svaka prljavstina jako vidi.

Hm, vidio sam prosli tjedan da je dosla posiljka bilja u Tukano..anubijasa ima, al kakav je - ne sjecam se. Vidio sam i nekakve velike anubijase u Belugu, prije dva tjedna, i mislim da su bili po 60 kn.

Ispravak:
Koliki je akvarij, koliko svjetla i kak gnojis?

Edited by: Teehee(R)
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline Busman

• Punopravni član
koje bilje
« Odgovori #2 u: Veljača 14, 2007, 23:18:00 poslijepodne »
Ak je 200l svjetla je malo 2 neonke planiram stavit jos dve i reflektore kad bum pri lovi.Daj mi reci jel ima jos koje vrste anubijasa da nije tak velka i dal se pce da nac kod nas.Ma nemora bit tepih al da su manje neke biljke da ih mogu u prednji i srednji dio ak stavit.Sto se gnojenja tice negnojim s nicim posto imam sve nezahtjevno bilje i raste ko mutavo nestignem ga vadit opce al sam mislil stavit co2.Fala na odgovorima
Zagreb/Maximir

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
koje bilje
« Odgovori #3 u: Veljača 15, 2007, 09:48:00 prijepodne »
Naravno da ima: Anubias Barteri var. Nana ti je malena, al nije bas za staviti solo u prvi plan jer ljepse izgleda ako ju zavezes na neki kamen ili panj.

A nesto za prvi plan: skroz sitno ti je Eleocharis - od toga mozes napraviti nisku livadu, al ne znam kakvi su joj zahtjevi. Sagittaria ti je isto niska, a izgleda otprilike kao umanjena verzija valisnerije. Meni je u prvom planu Echinodorus quadricostatus - to je pak busen koji dosta brzo pusta izdanke, i Cryptocoryne becketii koja zna otici u visinu ako nema svjetla. Ima jos nekih Echinodorusa niskih, al ne znam kak se zovu..potrazi malo po bazi bilja.
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!