Srpanj 15, 2025, 01:32:37 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Hymenochiruse  (Posjeta: 742 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Hymenochiruse
« u: Rujan 06, 2006, 19:24:00 poslijepodne »
Napoleon ove žabice afričke patuljaste s kim ih je najbolje držat i koliko velike budu? Trebaju li im neki posebni uvijeti? Puuuuno hvala?

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Hymenochiruse
« Odgovori #1 u: Rujan 06, 2006, 20:45:00 poslijepodne »
3-3.5 cm max, drži ih sa ribama koje ih neće pojesti ili naganjati. Ne trebaju im posebni uvjeti, nego oni normalni kakve trebaju slatkovodne toplovodne ribice.
Najveći problem ti je hranjenje. Hranit ih trebaš zamrznutim bloodwormsima, i problem je što su spore, znači svi će im pojesti dok one skuže da si nešto ubacila. Ali možeš im ubaciti po noći dok ribice spavaju. Meni su super, preslatke ali i glupe
Evo nekih linkova- meni najboljih- link 1 link 2 link 3

Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline duda

• Punopravni član
Hymenochiruse
« Odgovori #2 u: Rujan 07, 2006, 15:25:00 poslijepodne »
Napoleon samokoje pitanjce molim te imam gupije i mislim uzet svijetleče tetre mogu li sa njima? I samo ipak još jedno pitanje dali ima posebna hrana za njih ja imam ovu klasičnu smrznutu hranu za ribe ili... ? Meni je ph 7 neutral jel to njima odgovara? Najljepša hvala za link čuj pitam ovo jer razumijem svaku 5 rečenicu malo mi jezici nisu baš jača strana.Puuuuuno HVALA!

Offline napoleon

• Punopravni član
Hymenochiruse
« Odgovori #3 u: Rujan 07, 2006, 17:47:00 poslijepodne »

Mogu s njima, ali kaj su ti svetleæe tetre, neon tetre? Ako da, onda ubaci žabice bez beda. Ali kao što sam rekao morat æeš ih hranit po noæi dok ribice spavaju. Recimo trebaju ti negdje 5 litara po žabici pa si raèunaj koliko bi ih ubacila. One su uglavnom po dnu, tako da ne bi smjela imati puno riba koje se motaju po dnu. Ali i kod njih ide kao kod gupija. Probaj 2-3 ženke na jednog žapca:-) pH im je ok. ne brini.
Hraniš ih onim smrznutim bloodwormsima, neznam kaj ti imaš, to su ti oni crveni crviæi. Ja imam 2 žabice( m i 1 ž) i 1 tabla od 30ak kn mi traje 6-8 mj.
Samo pitaj nije bed.

PS. Pazi da imaju plivaæe kožice na prednjim nogama. Ako nemaju to su xenopusi kaj izrastu kao dlan otprilike.

Sa wikipedie.

Edited by: napoleon

Offline duda

• Punopravni član
Hymenochiruse
« Odgovori #4 u: Rujan 07, 2006, 20:54:00 poslijepodne »
Smrznuta hrana Chironomus 24 kockice budu platila sam oko 30 kn to imam. Čuj imam 2Foxa algojeda, i 2 čistača neznam naziv ona koja idu po staklu. Svijetleče tetre mislim kupiti one budu cca5cm valjda neče one ugrožavat žabice koliko znam mirne su ribice. Moj je ag mali 55 lit dosta 2 žabice valjda če u trgovini pogodit dat mužjaka i ženku.

Offline napoleon

• Punopravni član
Hymenochiruse
« Odgovori #5 u: Rujan 08, 2006, 13:23:00 poslijepodne »
Eh za foxove ne znam. Brijem da su oni agresivni i da dosta narastu, ali možda se varam. Pitaj za njih nekog drugog na forumu, imače s ostalim ribicama može.

Offline duda

• Punopravni član
Hymenochiruse
« Odgovori #6 u: Rujan 08, 2006, 15:49:00 poslijepodne »
Hvala puno Fox ne raste velika riba imam odrasloga raspitat ču se kakav bi "frend" bio sa žabicama. Hvala