Srpanj 12, 2025, 19:20:04 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Postavljanje grijaća  (Posjeta: 1893 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rossi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Postavljanje grijaća
« u: Rujan 03, 2006, 02:04:00 prijepodne »
imam pitanje. svi preporucuju stavljanje kabelskog grijaca ispod tepiha, sta nije to malo prevruce za bilo kojeg gmaza(osim za pustinjske ali oni su na pijesku)?
R-46

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Postavljanje grijaća
« Odgovori #1 u: Rujan 03, 2006, 12:11:00 poslijepodne »
Ako misliš da će se opeč,neće.ja ga imam u terariju ispod tapeta i kad ga uključim tapet bude samo topal.E sad koliko s njim možeš grijat terarij,neznam baš,nije to jako.Al toplina seuvijekdiže u zrak,dok hladan zrrak pada na dno tako da kod hladnijih dana opet dobivaš neku blagu toplinu sa dna terarija.ja ga palim samo zimi.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
Postavljanje grijaća
« Odgovori #2 u: Rujan 03, 2006, 12:15:00 poslijepodne »

kak' misliš' pre' vruce???

grijači se stavljaju ispod tepiha da ti se ne "pletu" (konkretno mislim na žićane) da ih možeš' pričvrstiti ....

kod pustinjskih vrsta odn' krivo si rekao ne kod pustinjskih nego kod Teraster...(TR) ((oni horizontalno orjentirani)) problem je kod nekih vrsta npr' kod bradatih agama i vodenih agama posebno, baziliska.... njima se ne preporuća stavljati podne grijače ((to se preporucalo'dok' se u podne' grijačenisu ugrađivali termostati)) jel' su "građeni" ko tenkovi da se tak' izrazim....

ispod su "tanki" a gore "ih ima"
ovak' problem se javljao jel' su se javljali problemi s probavom.
a i kod tih gmazova je "prirodno" da im toplina dolazi odozgo'

sve ti je to jako diskutabilno (kao i sve u teraristici) sve može ali.....
treba paziti da se ne "pretjera"

pozdrav icek
e i nemoj biti pametan ko' ja...ja sam stavio grijač ispod terarija na drvenu policu i samo da ti velim da sam s'korom zapalio cijeli stan jel' temp' se gomilala a nije imala kam' ..... a i vidio sam velike terarije ((s velikim površinama stakla')) kojima je staklo puknulo zbog neravnomjernog zagrijavanja ili pada temperature...kad špricaš' ili nekaj slično...

i sorry kaj ovak pišem z brda zdola' khnuo sam 2000 puta (alergija)i telefon mi stalno zvoni....

Edited by: icek
Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline tonnib

• Punopravni član
Postavljanje grijaća
« Odgovori #3 u: Rujan 03, 2006, 12:47:00 poslijepodne »
Da li se može staviti podni grijač ispod vodene površine pa da voda stalno isparava? Ako može na kakvom bi materijalu (neka posuda) mogla biti voda a da se taj materijal ne pregrje ili izapali?

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Postavljanje grijaća
« Odgovori #4 u: Rujan 03, 2006, 15:04:00 poslijepodne »

stvar je u tome šta ti grijači nisu jaki pa da se sad opečeš ako takneš kabel!To za stakla sam i ja čuo al to se uglavnom javlja za tanka stakla-3mm!Mislim da ovi grijači mogu u vodu,na kutiji je čak nacrtan akvarij, a i oni su izolirani!To šta možeš s njim zapalit kuću nisam iskusio,al predpostavljam da je icek mislio na to da kad se dugo vrijeme toplina skuplja u neki prostor a nema di izač i logično je da temperatura raste.Ako staviš grijač ispod tepiha,toplina ide kroz tepih i nema straha.E ovo za vodu,to ti je isto ko da griješ akvarij al mislim danije toliko jak da bi voda isparavala(al u terariju ti je ionako 38 stupnjeva pa isparava samo od sebe).materijal može bit staklo ili neka plastika,samo moraš vodit računa kako ga pričvrstit za dno!

Pozdrav
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Postavljanje grijaća
« Odgovori #5 u: Rujan 03, 2006, 19:54:00 poslijepodne »
ja ga vec dugo drzim ispod terarija. zaljepljen je za neki plavi stiropor, ful je tvrd tak da se bas i ne rastapa i nikad nisam imao problema.

to imam kod vodene agame jer sprica s vodom naokolo i za par dana mi tepih pliva u vodi i grane mi se usmrde i tak to, pa sam stavio ispod da to fino isparava.

R-46