Srpanj 28, 2025, 14:42:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mutno  (Posjeta: 3350 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grimmar

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Mutno
« u: Kolovoz 27, 2006, 22:11:00 poslijepodne »
E ovako buduci da sam u jednom problemu trebao bi pomoc. Danas sam ponovno nabavio novi pijesak za aq i zemlju u koju saditi biljke.. Slozio sam akvarij prvi sloj sitni pijesam jedno 1.5cm zatim sloj zemlje za biljke koju sam kupio u pet shopu i na to 1.5cm sitnog ponovno pa preko svega jedno 2.5cm malo krupnijeg pijeska tj sljunka. Prao sam pijesak ( 18ak kila ) minimalono 2h ispirao ispirao ispirao i napunio vodu a akvarij gle mutan i to rekao bih dosta. Sada sam upalio biofilter i cekam. Dali da radim sve ponovno ili da ostavim akvarij da se sve malo to slegne i profiltrira i da usputno nabavim onu tekucinu koja razgraduje molekule vode od prasine prljavstine ili kako vec se zove :)? pricao mi je frajer u ducanu di sam kupio akvarij da ako je mutnilo bjelkasto da je to "sindrom novoga akvarija" te da i za to ima tekucina. Sta da radim da sve opet vadim radim?
Juwel Rekord 60
Juwel Rio 125

Offline MarJar

• Punopravni član
Mutno
« Odgovori #1 u: Kolovoz 27, 2006, 22:29:00 poslijepodne »
Možeš stavljati kemiju ali bolje je da pričekaš tijedan dva pa če se samo razbistrit. Da to se uvijek događa kad napuniš akvarij na novo!
Zagreb,Jarun

Offline Lord Anduril

• Punopravni član
Mutno
« Odgovori #2 u: Kolovoz 27, 2006, 22:35:00 poslijepodne »
To ti je uobicajena pojava, treba samo malo (par dana) pricekat da se to sve smiri i to je to.
Zagreb/Gornja Dubava

Offline Grimmar

• Novi član
  • *
Mutno
« Odgovori #3 u: Kolovoz 27, 2006, 22:40:00 poslijepodne »
OK hvala jel zemlja mi se nije digla to sam ziher. Ali kada sam vidio mutno nakon onoliko pranja poludio sam. Uhvatila me teska depra.
Juwel Rekord 60
Juwel Rio 125

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
Mutno
« Odgovori #4 u: Kolovoz 27, 2006, 22:48:00 poslijepodne »
Ma možeš ne znam kako isprati šljunak ali uvijek će voda biti barem mrvicu mutna. Ako je stvarno opran kako si rekao, za dan dva sve će biti bistro.
Hrvoje - Split

Offline MarJar

• Punopravni član
Mutno
« Odgovori #5 u: Kolovoz 27, 2006, 22:48:00 poslijepodne »
Pročitaj malo po forumu o startanju akvarija, biokem. ravnoteži, itd..
Zagreb,Jarun

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Mutno
« Odgovori #6 u: Kolovoz 28, 2006, 08:15:00 prijepodne »

Citat: Grimmar
E rajer u ducanu di sam kupio akvarij da ako je mutnilo bjelkasto da je to "sindrom novoga akvarija" te da i za to ima tekucina. Sta da radim da sve opet vadim radim?

sindrom novog akvarija je sindrom kada ribu ubaciš u novi akvarij a ona bez ikakvog razloga krepa......a to tvoje je privremena reakcija koja će nestati za par dana, meni je na jednom akvariju nestalo za 12 h na ostalima za 3-4 dana i normalno je jer je voda puna klora i nikad nemožeš pjesak isprati do kraja a još pogotovo ako imaš kakvo drvo još će požutiti voda...

Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline sb_tropic

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Mutno
« Odgovori #7 u: Kolovoz 28, 2006, 09:00:00 prijepodne »
Ostavi sve kako je,razbistrit ce ti se samo od sebe-imao sam te probleme prije petnaestak dana,no sikiriki
KOCKICE SB

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Mutno
« Odgovori #8 u: Kolovoz 28, 2006, 09:47:00 prijepodne »
neznam cemu uopce trositi vodu na ispiranje. Ionako necete ubaciti nista otrovno unutra.. ako i je otrovno voda ga nece isprat. Ionako s ezamuti i jako brzo razbistri.. been there done that
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline schox

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Mutno
« Odgovori #9 u: Kolovoz 28, 2006, 10:04:00 prijepodne »

Citat: ChILd_ReBoRn
neznam cemu uopce trositi vodu na ispiranje. Ionako necete ubaciti nista otrovno unutra.. ako i je otrovno voda ga nece isprat. Ionako s ezamuti i jako brzo razbistri.. been there done that

Apsolutno se slažem , mislim da pijesak koji plaćate 50 kn za10 kila , barem sam ga ja prekjučer toliko platio, nije potrebno ispirati. Ja koristim u svom set up-u sljemenski zeleni kamen koji kad dođe doma sa "nalazišta" samo operem od blata u bideu i direktno ide u vodu , riba sretna , ja još više . Tako radim već par godina I nisam nikad primjetio da to ičemu smeta.