pozdrav
prije nekoliko dana vidio sam (kod' jednog kolege hobista (koji se "razvio" samostalno))
fenomenalan način za ovlaživanje zraka....ovaživačem
po mojoj skromnoj procjeni ova stvar je barem 10x jača (proizvodi više "pare" vlage nego' standardni fogger' a i nekoliko puta je jeftiniji....
ovako je on konstruirao sustav ovlaživanja zraka u terariju;

znaći crijevom (rebrastim savitljivim) sliči na onu PVC cijev za postavljanje elektro' instalacija u kući.... spojeno do terarija kojem je probušena rupa u ventilaciji perforiranog lima ...

ovo je izgled' ...
navodno da ima više različitih proizvođaća
...

ovako izgleda u terariju' po mojem mišljenju čak' i pre' jako'' za pola minute u terariju imate maglu u punom smislu te riječi...
uvijek' postoji pitanje koliko četo bi to trebali paliti i za koje životinje i veličine terarija je ovo pametno/korisno.... koristi'' ???
ZATO TREBA PAZITI !!!
ali moje mišljenje je da za velike sustave paludarija, terarija u kojima držimo ljubimce iz kišnih šuma posebno za vodozemce ovo je revolucija' osobno ovako nešto nisam vidio' pa me prilično impresioniralo'. . . .
pozdrav icek
samo bi napomenuo' da je kolega imao oplođena jaja iguana (relativno male/mlade ženke iguane) što bi značilo da im takva "vlaga" oćito paše'...
Edited by: icek