Srpanj 12, 2025, 17:52:15 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: tetre zaglavljene iza ljestava  (Posjeta: 1694 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Krajten

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
tetre zaglavljene iza ljestava
« u: Kolovoz 10, 2006, 18:12:00 poslijepodne »
ok, da li netko ima slican problem???

neonka zaglavljena iza ljestvice...sam Bog zna kako je tako dospjela. Sve bi ovo bilo ok i smjesno da se dogodi jednom, ali kod mene se svaki 3 dan jedna zaglavi, a dogodilo se i da ugine jer ne primjetim na vrijeme, pa se sirote izmore do smrti pokusavajući izaci...???

ZG,Vrapče

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #1 u: Kolovoz 10, 2006, 19:09:00 poslijepodne »
Meni nikad neonke. Dok sam imao bebe ancistruse, oni su se tamo non-stop igrali i prolazili kroz rupe. Kuli jedan non stop ide u ovaj dio koji je na slici desno, iza crijeva, ali on vozi u rikverc ko Misko. Krajten, ti dobro priljepci drze lojtricu uz staklo, da ti se nije koji odlijepio?
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Krajten

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 10, 2006, 20:14:00 poslijepodne »
jesu svi su prikeljeni, a sto je najgore kad neonka uđe ne uspije van izaci...
ZG,Vrapče

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
« Odgovori #3 u: Kolovoz 10, 2006, 21:37:00 poslijepodne »
Meni se to uopće ne događa, a imam masu malih riba (još su mi kardinal neonke među krupnijima   ). Nannostomus marginartusi, mali otići, žute fantom tetre - nikad ništa do sada. Pa niti kozice (a imam i obične i cherry).

Naravno kad biram ribe pazim da imaju visoke škole i visoki IQ       Edited by: Branko
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline Cryptocory

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 10, 2006, 22:50:00 poslijepodne »
Meni se gupiji znaju tako zaglaviti, pa ih ja moram izvlačiti. A i kuhliji se vole igrati mjehurićima Co2
Dubrovnik

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #5 u: Kolovoz 11, 2006, 13:16:00 poslijepodne »
To je normalno da se povremeno događa. Kod mene su se mlade velifere zaglavile i nisu znale van...Treba kontrolirati da ne ostanu više dana jer u tom slučaju...

Offline frida lang

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 11, 2006, 13:19:00 poslijepodne »
a sad ja.. kakve su to ljestve i koja im je funkcija (osim mjerenja IQ-a ribicama)?
split

Offline Cryptocory

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 11, 2006, 23:41:00 poslijepodne »
To su Co2 ljestve, služe za otapanje mjehurića Co2 ( odnosno njihova namjena je da zadrže što duže mjehuriće u vodi ).
Dubrovnik

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
« Odgovori #8 u: Kolovoz 12, 2006, 02:06:00 prijepodne »

Citat: krajten
ok, da li netko ima slican problem??? neonka zaglavljena iza ljestvice...sam Bog zna kako je tako dospjela. Sve bi ovo bilo ok i smjesno da se dogodi jednom, ali kod mene se svaki 3 dan jedna zaglavi, a dogodilo se i da ugine jer ne primjetim na vrijeme, pa se sirote izmore do smrti pokusavajući izaci...???

potpuno ista situacija i potpuno ista vrsta mi se zaglavila više puta.Morao sam skidati ljestve i puštati ribe van.A prvi put kad mi je barbus titteya mužijak zaglavio u ljestve je i tamo krepao nažalost.Isto tako mi nije jasno kako uđu iza ali eto uspiju nekako...
Dubrovnik

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #9 u: Kolovoz 12, 2006, 02:34:00 prijepodne »

ok, da li netko ima slican problem???

neonka zaglavljena iza ljestvice...sam Bog zna kako je tako dospjela. Sve bi ovo bilo ok i smjesno da se dogodi jednom, ali kod mene se svaki 3 dan jedna zaglavi, a dogodilo se i da ugine jer ne primjetim na vrijeme, pa se sirote izmore do smrti pokusavajuæi izaci...???

Poštovani Krajten,

Kao prvo hvala za one sitne biljke (još neznam kako se zovu,ali nisam baš uspio sa njihovim razmnožavanjem (živorotke su napravile pokolj),još sa satanka u Staroj Savi.

Razlog zašto ti pišem, je glupa betta ženke koja se zavukla u TETRA dozator za CO2,ali onaj primitivni cijev + svila na vrhu.Jedva sam je spasio,za sada.

Naime, ideja mi je da jednostavno obučem cijelu tu cijev mrežicom za komarce, sa donje strane.Ovo nije prvi puta da se neka od riba unutra "zaplete",ali do sada nisu bile ovakove polu pogibeljne posljedice.Iz tog razloga smatram da možda nebi bilo loše,kada bi te cijele ljestve (neznam kako točno izgledaju) čovjek obukao u spomenutu mrežicu.Ako ne sve, a ono barem zatvoriti pristupne kanale.

Eto barem kao ideja, jer ja ću tokod sebe svakako napraviti.Ujedno, što manje zaglavljenih, dok ne nađeš najprihvatljivije rješenje!!!!!!

kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline Lord Anduril

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Kolovoz 12, 2006, 11:40:00 prijepodne »
Ljudi moji, pa pocnite vise kupovat vece ribe pa nece bit problema

-sala, nemojte mi uzet za zlo
Zagreb/Gornja Dubava

Offline Krajten

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Kolovoz 12, 2006, 12:00:00 poslijepodne »

hehe, kolonelo,nema frke za bilje, ima ga još ako treba

dobar prijedlog, meni se recimo svakih par dana jedna zavuce iza i ako odmah ne skuzim je ubrzo, nisam još skuzio zašto idu iza, ali smatram da je možda razlog potraga za skrovištem..uglavnom tetre mi nestaju...
ZG,Vrapče

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #12 u: Kolovoz 12, 2006, 15:20:00 poslijepodne »
Ma tko bi krivio ribice, bjeze da te ne moraju gledati! Salim se ja, i u novom postu na blogu sam te spomenuo, pa ti si zvezda!!
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #13 u: Kolovoz 12, 2006, 15:33:00 poslijepodne »

hehe, kolonelo,nema frke za bilje, ima ga još ako treba

dobar prijedlog, meni se recimo svakih par dana jedna zavuce iza i ako odmah ne skuzim je ubrzo, nisam još skuzio zašto idu iza, ali smatram da je možda razlog potraga za skrovištem..uglavnom tetre mi nestaju...

Pokušat ću se našaliti: Ribe se ponašaju kao Fata,kad sretne Muju na obali rijeke,a on drži ciglu na glavi, i kao lovi ribe............................. Pouka,radoznalost se plaća!

Nego pošalji na PP ili mail,nacrt tih ljestvi, a pokušat ću odobrovoljit "jednog člana tima"-Onaj čije ime se ne spominje, pa da skrojimo tu ludoriju.Druga alternacija je da ti imaš "onog čije ime.....,pa da to on/-a učini.

Što se tiče biljki,još jednom unaprijed hvala,jer toplo se preporučamo za primatelje,kad budeš radio "košnju".
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline frida lang

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Kolovoz 13, 2006, 13:09:00 poslijepodne »

Citat: Cryptocory
To su Co2 ljestve, služe za otapanje mjehurića Co2 ( odnosno njihova namjena je da zadrže što duže mjehuriće u vodi ).

hvala lijepa!
split

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Kolovoz 13, 2006, 15:35:00 poslijepodne »
Tako su se i kod mene zaglavljivale uglavnom tetre isto ali samo ih onda ugurao skroz sa jedne strane da nemože ni mrav proči a isto tako i odozdolai priljubio ih skroz uz staklo i više mi se to ne dešava ali isto tako mislim da se to ne dešava od kada ne puštam CO2,kao da im je to mjesto za drogiranje sa CO2
Zagreb/Maksimir