Srpanj 08, 2025, 20:25:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: novi sa par pitanja o iguani  (Posjeta: 2549 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rocky

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
novi sa par pitanja o iguani
« u: Srpanj 21, 2006, 17:37:00 poslijepodne »
nabavio sam iguanu pred dva mjeseca i tako da sad ima vec 7 mjeseci, bar su u shopu rekli da ima 5 mjeseci. neznam sasto ne obavlja veliku nuzdu u zdijeli sa vodom nego po cijelom terariju i ima na par mijestima po tijelu ko fleke od zaostale koze? molim vas za pomoc ili to nije nikakav bed. unaprijed hvala

Offline Rocky

• Novi član
  • *
« Odgovori #1 u: Srpanj 21, 2006, 17:49:00 poslijepodne »
i cito sam(legvan-oskar) da te zaostatke koze mogu mazat sa mineralnim uljem a u ljekarni neznaju kakvo je to, dali moze nevenovo ulje?

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
« Odgovori #2 u: Srpanj 21, 2006, 18:23:00 poslijepodne »

Prvo dobrodošao na forum.E sad teško je išta govorit prije nego se vidi u čemu je problem,pa probaj prvo slikat tedjelove kože i pošalji slike na forum.Vjerojatno je ta zaostala koža od presvlačenja(dali se presvukla otkad je kod tebe).Ona zna bit opasna ako ostane u području oko usta i očiju,zna doč do infekcije.Al za po tijelu neznam.

Ma uglavnom probaj stavit slike pa će ti i iskusniji ljudi nešto reč o tome!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline LeeMoon

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 21, 2006, 18:26:00 poslijepodne »
nisam bas strucnjak, ali slikaj i napisi kolika je temperatura u terariju, dimenzije, vlaga? dal je vlaga dovoljno visoka, mozda je tu problem? kalel ti je strucnjak, on bu ti sve rekao, samo daj detalje...

Offline kalel

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 21, 2006, 19:39:00 poslijepodne »
pozdrav
evo ako te "fleke" jesu zaostala koza onda ti je najbolje napraviti ovako..stavis je u kadu...i lagano je tusiras sa slabim mlazom mlake vode..u isto vrijeme lagano prelazi rukom preko tih podrucja i polako ce se koza pocet odvajat...slikaj je i stavi..ne brini ako je posuda dosta velika...i voda joj je uvijek cista...pocet ce ona obavljat nuzdu tamo...neke odmah pocnu..a nekima malo duze treba...ali u pravilu svaka popusti pod pritiskom   ...slikaj je samo da vidimo dali to je koza ili nesto drugo...i po mogucnosti cijeli terarij isto...
pozdrav
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Rocky

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Srpanj 21, 2006, 20:44:00 poslijepodne »
evo sad se spremam za van pa nestignem slikat. sutra cu sve slikat pa saljem a sta se tice topline i vlage te velicine terarija mislim da je sve ok. sutra saljem i hvala na dobrodoslici

Offline Rocky

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Srpanj 26, 2006, 14:39:00 poslijepodne »
evo par slika i muci me ovaj zadebljani prst na zadnjoj nozi (nisam mogao prije slat jer me ulovio propuh, kicma mi je otpala)

Edited by: skorpac

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #7 u: Srpanj 26, 2006, 15:17:00 poslijepodne »
Daj koju fotku prsta iz bliza... boja je inaće ok.
..ubuduće kad uploadaš fotke... između dvije fotke lupi dva puta enter..

Pozdrav Saša.Edited by: skorpac
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Rocky

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Srpanj 26, 2006, 16:27:00 poslijepodne »
ali je***o mi je ju ulovit još je divlja a ne prsima tj. po trbuhu ima malo vise toga

Offline Rocky

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Srpanj 26, 2006, 16:28:00 poslijepodne »
a prsta? ja mislio prsa evo ubrzo

Offline Rocky

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Srpanj 26, 2006, 17:15:00 poslijepodne »

Offline Rocky

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Srpanj 26, 2006, 17:30:00 poslijepodne »
meni se cini da je malo koze zaostalo oko prsta pa je nateko a skorpac?

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #12 u: Srpanj 26, 2006, 18:07:00 poslijepodne »

Radi se vjerojatno o nekoj infekciji, ali to nije neuobičajeno kod mladih iguana koje su izložene stresu transporta i boravka u neoptimalnim uvjetima u ZOO-shopovima. U većini slučajeva prođe samo od sebe ako je držiš u optimalnim uvjetima, ali možeš ga (prst) tanko namazati nekom antibiotskom kremom (npr. Geokorton od Plive)jednom dnevno dok prst ne dođe u normalu. Inače, iguana će ti biti puno manje nervozna ako u terarij ubaciš još puno bilja (može i plastičnog) i granja tako da kreiraš umjetnu džunglu s puno mjesta za skrivanje. Ovako se osjeća izloženom, pa je stalno u stresu. Ne žuri sa "pripitomljavanjem" - to će doći samo od sebe kroz dugi period interakcije između vas dvoje. Sad je najvažnije da joj osiguraš bujan zeleni okoliš u kojem će se moći sakriti i osjetiti sigurnom. Inače, stres gmazovi vrlo teško podnose i stalna izloženost stresnim situacijama im drastično oslabljuje imunološki sustav. Ova infekcija prstai ostaci kože nakon presvlačenja vjerojatnije su posljedica stresa nego preniske vlage ili temperature.

P.S. Trebat ćeš također pojačati intenzitet svjetla, ali to ti je trenutno sekundaran problem.

Offline Rocky

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Srpanj 26, 2006, 18:54:00 poslijepodne »
a di da nadem to bile onaj veci komad dodje 80 kn ima li toga u cvjetarnama? kako da pitam brsljen ili? ako je trebam mazat sa tim antibioticima onda je moram lovit po terariju a onda je jos veci stres? hvala Nino na odg.

Offline Rocky

• Novi član
  • *
« Odgovori #14 u: Srpanj 26, 2006, 18:55:00 poslijepodne »
a zaostali dio koze na tom prsti sta nije zbog toga bed (samo pitam na pametujem)

Offline tonnib

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Srpanj 26, 2006, 19:53:00 poslijepodne »
Plastičnog bilja imaš po kineskim trgovinama. Samo provjeri koliko su stabilne i da li nemaju oštre rubove. U večim trgovinama možeš naručiti drvo kao npr fikus (koji se inače kupuju za caffe barove) pa ga možeš preurediti za svoj terarij. Iskoristi gornji prostor terarija, tako če ti ljubimac osječati sigurnost kada je na visini.

Offline Nik

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Srpanj 26, 2006, 20:25:00 poslijepodne »
Nino je sve reko što se tiče prsta... nego za bilje, stavi živo bilje, pogotovo hibiskus kojeg vole papati, također možeš i sindapsus samo ga moraš stavit tak da neće moć do njega, znači ko vizualnu zavjesu.... bilje obavezno ostavi van terarija tjedan dana i prskaj vodom da izađu ona govna od otrova van....

Nego, što je ovo kod korijena repa?

Offline tonnib

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 26, 2006, 21:33:00 poslijepodne »
Ako mu moraš staviti antibiotik onda ga trebaš uloviti. Budi jako strpljiv i pažljiv. Neka ti ne budu nagli pokreti i ne pokušavaj ga uhvatiti od gore nego sa strane. Tepaj mu i nemoj ispuštati nikakve visoke tonove jer se onda boji. A najbolje bi bilo da odeš do veterinara.

Offline kalel

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Srpanj 27, 2006, 00:09:00 prijepodne »
ne netreba nikakav antibiotik vec podignut vlaznost full gore...i pocet je namakat u mlakoj vodi..jer je ovo od zaostale koze...suzenje te zadebljanje..i makni ovaj sljunak i stavi koru veliku od jbl i bit ce ti manji problem ujedno za odrzavanje vlaznosti...pregol terarij tj. pust za ovako malu i ne-socijaliziranu iguanu...i isuse koliko je to koze kod kloake?i uzmi uzorak fecesa i odnesi taj uzorak na parazitologiju na veterinu(50 kuna ti je to)...malo je losija slika prsta pa je moguce da se varam,ali ne vjerujem....i ovo u sredini?sta je to?dal postoji sansa da malo zumiras i izbistris...to bas ne izgleda kao zaostala koza...mislim na sredini tjela nesto koncentricnog oblika..i ako si u zagrebu onda me nazovi...pa da je se vidi uzivao ako si za...radim od 7 ujutro do negdje 6 popodne pa ma nazovi poslje 6(iskoristavam vrijeme bez rokova)...broj je 092/101-7000
pozdrav
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Rocky

• Novi član
  • *
« Odgovori #19 u: Srpanj 31, 2006, 16:29:00 poslijepodne »
ja sam ti iz Rijeke dali mozda prolazis ovuda? kupio sam nes bilja ali moram jos, nisu imali vise