Kolovoz 19, 2025, 00:49:56 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Svjetlo, kako??  (Posjeta: 789 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kizo1973

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
    • http://www.xanadu.hr
Svjetlo, kako??
« u: Kolovoz 02, 2006, 12:46:00 poslijepodne »
Vrag ti Tab.
Naime, složio sam novi akvarij 160 lit, lampe su dvije daylight (to sam dobio s akvarijem), ali sam u galeriji Vaših akvarija vidio akvarije sa plavim svjetlom i to mi se jako sviđa. Sada me zanima kako se dobije taj efekt i čemu služi?
Još nešto kad sam već tu. Voda mi je puna nekih sitnih čestica i nikako da se razbistri. Filter TetraTec 700. Unutra imam 3 panjića, možda oni zagađuju(njegova sam ih u hipermanganu)
Hvala

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Svjetlo, kako??
« Odgovori #1 u: Kolovoz 02, 2006, 14:31:00 poslijepodne »
to plavo ti je moonlight ilitiga one plave led diodice sto jako cool decki imaju na autima. Sluzi ti za docaravanje.. neces vjerovat ... mjesecine u akvariju i nije namjenjeno za stalnu rasvjeto. Onaj blaaaago plavi odsjaj ti daju neke akvaristicke lampe.. mislim da marine recimo od arcadie.... Daylight su obicne fluo cijevi i ne valjaju nist... svjetle al im je spektar los...

Cestice ce se razbistrit same.. ako ne ubaci u filter na najnizi dio onu finu filter vatu.. ali nikao na vrh filtera jer ce zastopat rotor

biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Cryptocory

• Punopravni član
Svjetlo, kako??
« Odgovori #2 u: Kolovoz 02, 2006, 21:51:00 poslijepodne »
Citat: Kizo1973
Vrag ti Tab.
Naime, složio sam novi akvarij 160 lit, lampe su dvije daylight (to sam dobio s akvarijem), ali sam u galeriji Vaših akvarija vidio akvarije sa plavim svjetlom i to mi se jako sviđa. Sada me zanima kako se dobije taj efekt i čemu služi?
Još nešto kad sam već tu. Voda mi je puna nekih sitnih čestica i nikako da se razbistri. Filter TetraTec 700. Unutra imam 3 panjića, možda oni zagađuju(njegova sam ih u hipermanganu)
Hvala
Ako misliš imati biljni akvarij, onda bi te lampe trebao zamjeniti onima koje potiču rast biljaka. A to su naprimjer arcadia orginal tropical lamp, gro-lux, hagen aqua-glo, flora-glo, philips aquarelle itd.
Dubrovnik